مجلس نوزدهم و تحولات سیاسی خاورمیانه
مجلس نوزدهم و تحولات سیاسی خاورمیانه عنوان مقاله ای بود که توسط پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی لیلا حیدری باطنی ارائه شد.
پنجمین همایش تاریخ مجلس امروز سه شنبه، 30 اردیبهشت ماه در تالار شهید مدرس (مشروطه) مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
این همایش با عنوان نگاهی به ساختار و کارکرد دورههای نوزدهم و بیستم مجلس شورای ملی فراخوان مقاله داد و با حضور دکتر محمد رجبی، رئیس کتابخانه مجلس، دکتر منصوره اتحادیه، دکتر محمود کاشانی، دکتر محمدحسن رجبی، دکتر محسن خلیلی، دکتر حسن زندیه، دکتر مجید تفرشی، دکتر علیرضا ملایی توانی و جمع کثیری از علاقه مندان و پژوهشگران حوزه تاریخ به خصوص تاریخ پارلمان در سالن شهید مدرس برگزار شد.
اولین پنل با حضور هیئت رئیسه دکتر منصوره اتحادیه، دکتر حسن زندیه و محمدحسن رجبی برگزار شد.
لیلا حیدری باطنی چهارمین ارائه دهنده مقاله در این پنل با عنوان « مجلس نوزدهم و تحولات سیاسی خاورمیانه» بود.
وی طی سخنانی گفت: دورۀ نوزدهم مجلس شورای ملّی، با تحوّلات وسیعی در خاورمیانه مصادف شد که در دوران جنگ سرد روی داد و بهناچارایران نیز تحتالشعاع آن قرار گرفت.
حیدری باطنی افزود: رویارویی اعراب با اسرائیل به رهبری جمال عبدالناصر، ایران را که در اردوگاه غرب قرار داشت و دولت اسرائیل را ولو به شکل دو فاکتو به رسمیّت شناخته بود، رودرروی هم قرار داد.
وی تصریح کرد: از طرف دیگر، تحوّلات داخلی عراق و سرنگونی رژیم سلطنتی و روی کار آمدن نظامیانی چون عبدالکریم قاسم که به اتّحاد شوروی گرایش داشت، برای حکومت ایران امر نامطلوبی به شمار میرفت.
لیلا حیدری باطنی گفت: در این میان، نمایندگان مجلس نوزدهم نیز این تحوّلات و تصمیمگیریهای کشورهای خاورمیانه را رصد کرده و به مخالفت و یا موافقت با آنها میپرداختند.
ایشان افزود: این چالشها بیتردید در روابط ایران با اینگونه کشورها بیتأثیر نبود تا در جهت منافع بلوک غرب و نه منافع ملّی، گام بردارد.
وی افزود: با خروج عراق از پیمان بغداد، که توأمان تیرگی روابط عراق و مصر با ایران و دشمنی بلوک شرق را نیز به همراه داشت، ایران در اردوگاه غرب از اهمّیت مضاعفی برخوردار شد.
ical.ir
نظرات