سرهنگی: ادبیات مقاومت میتواند ظریفکاریهای جنگ را احصا کند
مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری گفت: قیمت تمام شده جنگ تحمیلی بر کشور ایران هنوز نامشخص است و این ادبیات مقاومت است که میتواند ظریفکاریهای جنگ و هزینه تحمیلی را احصا کند.
به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی سرهنگی ظهر دوشنبه در حاشیه یادواره شهید مرحمت بالازاده در جمع خبرنگاران تصریح کرد: زمانی که خرمشهر به تصرف دشمن درآمد مثلی در بین عراقیها متداول بود که ایرانیها اگر خرمشهر را میخواهند باید به کره ماه بروند. کارشناسان تحلیلگر جنگ تأکید داشتند که خرمشهر قابل بازگشت به خاک ایران نیست و تنها یک ارتش مدرن میتواند خطوط دفاعی را بشکند و خرمشهر را به ایران بازگرداند. با این وجود رشادتها و ایمان رزمندگان موجب شد خرمشهر آزاد شود اتفاقی که حیثیت صدام را از بین برد و صدام برای جبران آن دست به اقدامات تبلیغی زد.
سرهنگی با یادآوری اسارت ۲۳ نوجوان در اردوگاههای صدام افزود: در آن مقطع با گردش و رسیدگی به ظاهر این زندانیان صدام به دنبال جبران آبروی از دست رفته بود و حتی قصد تحویل آن ها را داشت. با این وجود این رزمندگان از سال ۶۱ تا ۶۹ از بازگشت تبلیغی به کشور خودداری کردند و نقشههای تبلیغی صدام نقش بر آب شد.
مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری با تأکید به اینکه تنها آثار ادبی میتواند ظریفکاریهای رشادتها و عقاید راسخ رزمندگان را احصا کند، اضافه کرد: با وجود اینکه ادبیات پایداری اهمیت ویژه دارد اما تولید بسیاری از آثار انتظار میرود. ادبیات جنگ کشور پیشرفته است و بیآنکه اطلاع داشته باشیم خاطرات نوشته شده در دانشگاههای خارجی تدریس میشود. اینکه مردم ایران کوچک و بزرگ و زن و مرد ناگهان سرباز شدند و اینکه ۳۶ هزار دانشآموز شهید داریم برای دنیا حیرت به دنبال دارد.
مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری همچنین به استقامت زنان در جنگ تحمیلی اشاره کرد و افزود: استقامت هر مردی در جنگ در سایه رشادت و استقامت زنان در پشت جبههها بود.
سرهنگی به ضرورت توجه به خاطرات عمیق و اثربخش شهدا و جانبازان در آثار ادبی شد و تأکید کرد: در واقع با ادبیات جنگ بخش مهمی از تاریخ و عقاید این کشور به ثبت میرسد.
خبرگزاری مهر
نظرات