عملیاتهایی که با نام مقدس حضرت زهرا(س) آغاز شد
عملیات با نام بی بی بود، شهادت آرزوی همه، زمان را هیچ فرشته ای از دست نمی داد تا بتواند خط شکنی از بدر و فتح المبین را در آغوش گیرد تمام شهدا فاطمی بودند و حسینی می رفتند. دعا کنیم تا شهدا برایمان دعا کنند با رمز یا زهرا(س).
عملیات بدر
عملیات بدر با رمز یا زهرا(س)، در روز بیست اسفند 63 کلید خورد. این عملیات همزمان با اولین سالگرد عملیات آبی - خاکی خیبر و در واقع دستیابی و تسلط بر جاده العماره – بصره و نیز راهیابی به مرکز اصلی هورهای غرب دجله و هم چنین تسلط بر شرق دجله همراه با انهدام نیرو از جمله اهداف این عملیات بود.
طی عملیات بدرعلاوه بر تلفات سنگین که به دشمن وارد شد، بیش از 500 کیلومتر مربع از منطقه هور به تصرف نیروهای خودی درآمد، شهید عباس کریمی، دلاور مردی که پس ازشهادت حاج همت در خیبر، به فرماندهی لشگر 27 محمد رسول الله(ص) منصوب شد نیز در روز 24/12/1363 در همین عملیات بر اثر اصابت ترکش خمپاره به سرش به شهادت رسید...مهدی باکری نیز از دیگر شهدای به نام این عملیات است.
بیت المقدس 2
در 25 دیماه سال 1366 ه ش عملیات بیت المقدس 2 با رمز یا زهرا (س) آغاز شد . فرماندهی عملیات را که ازنوع تک گسترده بود، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عهده داشت . در عملیات بیش از 2500 نفر از افراد دشمن کشته و زخمی و 785 نفر از افراد دشمن به اسارت در آمدند . بر اثر این عملیات غنائم زیادی نصیب نیروهای اسلام شد. نیروها در این عملیات می بایست از رودخانه قله چولان عبور می کردند . تیم راپل پادگان امام علی (علیه السلام) تهران در شرایط بسیار سخت و خطرناک و بصورت ابتکاری پلی بر روی رودخانه خروشان نصب کردند که طول آن به بیش از 200 متر و ارتفاع تا لبه آب رودخانه بیش از 40 متر بود جهت رعایت احتیاط ظرفیت عبوری را حداکثر 10 نفر مشخص نمودند و همین مسئله باعث طولانی شدن عبور گردانها از پل می شد. این عملیات پیکر رزمندگان شجاعی را گل گون و الهی کرد.
طرح ریزی عملیات افتخارآفرین فتح المبین از اواسط آبان سال 1360 آغاز شد و فرمان حمله با رمز « بسم الله الرحمن الرحیم، بسم الله القاصم الجبارین و یا زهرا(س)» صادر شد
فتح 7
یکی از مهمترین و کاریترین حملههای نامنظم در جنگ، عملیات «فتح7 » بود که طی آن نیروهای خودی تحت امر قرارگاه برون مرزی «رمضان» با رمز «یا فاطمةالزهرا(سلام الله علیها)» در روز7 تیرماه1366 وارد عمل شدند. نیروها با انهدام ساختمان مرکزی پارازیت و دکل مخابراتی و پست برق، شهر سیدصادق عراق را به مدت چند ساعت تحت کنترل خود گرفتند و در همین فاصله به تخریب ساختمانهای دولتی پرداختند.
همچنین طی این حمله به پادگانها و یگان ضد شورش عراق خسارات سنگینی وارد آمد و6 پایگاه حفاظتی اطراف شهر سیدصادق نیز منهدم شد. این عملیات خسارات جبران ناپذیری را بر ارتش عراق وارد آورد.
فتح المبین ( اِنّا فَتَحنا لَکَ فَتحَاً مُبیناً )
با پیروزی عملیات طریق القدس و قطع ارتباط زمینی یگان های عراق در دو منطقه ی غرب دزفول و غرب رود کارون، زمینه مناسب برای عملیات در هر یک از این دو منطقه فراهم شد. طرح ریزی عملیات افتخارآفرین فتح المبین از اواسط آبان سال 1360 آغاز شد و فرمان حمله با رمز « بسم الله الرحمن الرحیم، بسم الله القاصم الجبارین و یا زهرا(س)» صادر شد. در این عملیات، رزمندگان اسلام موفق شدند ضمن زخمی و به هلاکت رساندن 000، 10 نفر از سربازان دشمن تعداد 200، 2 نفر از آنان را به اسارت خویش در آورند و 7 فروند هواپیمای دشمن را سرنگون و تعداد 60 دستگاه تانک عراقی را منهدم و منطقه ای به وسعت 650 کیلومتر مربع در محورهای عملیاتی شوش و دزفول را از وجود دشمن پاک کنند. روز سه شنبه سوم فروردین تعداد اسرای تخلیه شده به مرز 5000 نفر رسید و رزمندگان ایرانی به کلیه اهداف خود دست یافتند و منتظر مرحله ی بعدی عملیات شدند.
کربلای 5
عدم موفقیت در عملیات کربلای 4 بحران بزرگی را برای فرماندهان جنگ ایجاد کرده بود و استحکامات شلمچه را غیر قابل عبور می دانستند. اما در این میان فرمانده کل سپاه از شکست درکربلای 4 فقط ضعف دشمن در شلمچه را شناسایی کرده بود، به هر صورت عملیات کربلای 5 در وضعیت بسیار دشوار طراحی و بلافاصله در 19 دی ماه 65 با رمز مبارک « یا زهرا (س)» ، با هدف تصرف شلمچه در ساعت یک بامداد آغاز شد . در این عملیات رزمندگان اسلام با پشتیبانی و حمایت آتشبارهای سنگین از مواضع خود خارج و چون صاعقه بر سر دشمن فرود آمدند . رزمندگان اسلام با عبور از موانع بسیار دشمن ،مواضع عراق را از سمت شمال مورد هجوم قرار دادند و تا دوم اسفند 65 به اهداف اصلی خود دست یافتند. در عملیات از دشمن بیش از 90000 کشته و زخمی به جای ماند و 2385 نفر هم به اسارت در آمدند. پیروزی ایران در این منطقه شمارش معکوس پایان جنگ را در پی داشت.
کربلای 6
عملیات کربلای6 ؛ تلاشی برای آزادی منطقه شمال «سومار» و «نفتشهر» بیش از هر زمان دیگر برای ایرانیها اهمیت داشت، چرا که حدود شش سال از جنگ میگذشت و هنوز این مناطق تحت اشغال عراق بود. با تداوم عملیات کربلای5 در شلمچه، زمان اجرای عملیات در نفت شهر بیش از پیش ضرورت یافت. از این رو عملیات کربلای6 در تاریخ23 دی ماه1365 با رمز «یا فاطمه زهرا(سلام الله علیها)» توسط ارتش جمهوری اسلامی به اجرا درآمد. در صورت موفقیت این عملیات، از فشار دشمن در جنوب کاسته میشد و پیشروی رزمندگان در منطقه شرق بصره تسهیل میشد، اما اینگونه نشد و فرماندهان این عملیات به دستاوردهای موجود آن بسنده کردند. در این عملیات که به وسعت100 کیلومتر انجام شد، بلندیهای شمال شرقی نفت شهر آزاد و پلهای ارتباطی منطقه رودخانه «کنگاگوش» به تصرف ارتش خودی درآمد.
عملیات نصر 7 در تاریخ 14 مرداد 1366 با رمز ‹‹یا فاطمه الزهرا (س)›› در منطقه عمومی ‹‹سلیمانیه›› عراق به اجرا درآمد. این عملیات که به تصرف و انسداد معبر ضد انقلاب درغرب کشور همراه بود
نصر 5
به منظور پاسخگویی به شرارتهای عراق در خلیج فارس، بمباران مناطق کردنشین تصرف و تأمین بخشی از ارتفاع مسلط بر قلعه دیزه عراق. در جریان تکمیل عملیات کربلای 10، سپاه پاسداران، دشمن بعثی را در این منطقه مورد حمله قرار میدهند و ضربات مؤثری به آنها وارد میآورند و سنگرهای آنان را که معروف به «حفره روباه» بود یکی پس از دیگری تسخیر میکنند. دشمن شکست خورده به طرف مرزهای بینالمللی عقب مینشیند. طی این عملیات علاوه بر خارج کردن تعداد 10 روستای ایران از زیر دید و تیر مستقیم عراق، تعداد 19 روستای عراق در زیر دید و تیر رزمندگان اسلام قرار میگیرد. با تسلط بر ارتفاعات منطقه، به ویژه بلندیهای بوجار، راه نفوذ ضد انقلاب به داخل مرزهای ایران اسلامی مسدود میشود و با تسخیر ارتفاعات مشرف به شهر قلعه دیزه عراق این شهر در دید کامل رزمندگان قرار میگیرد، به طوری که با چشمان غیرمسلح قابل رویت میشود. با تأمین و تثبیت مواضع متصرفه، 20 کیلومتر از نوار مرزی تحت کنترل سپاه اسلام در میآید.
نصر 7
عملیات نصر 7 در تاریخ 14 مرداد 1366 با رمز ‹‹یا فاطمه الزهرا (س)›› در منطقه عمومی ‹‹سلیمانیه›› عراق به اجرا درآمد. این عملیات که به تصرف و انسداد معبر ضد انقلاب درغرب کشور همراه بود. شامل منطقه ای به وسعت 30 کیلومتر مربع می شد. تهاجم وسیع نیروهای خودی سبب گردید که علی رغم هوشیاری نسبی دشمن کلیه اهداف عملیات در مرحله نخست به دست آید. مرحله دوم آن نیز پس از اجرای آتش توپخانه روی مواضع دشمن از دو محور آغاز شد. نیروهای ایرانی پس از سه ساعت درگیری اولین قله به تصرف درآورده و جاده آسفالت سردشت- قلعه دیزه و پاسگاه مرزی بلفت را در دست خود گرفتند. در این عملیات 4 فروند چرخبال، ده ها قبضه خمپاره انداز، 10 دستگاه تانک و نفربر. 50 دستگاه خودرو و مقداری زیادی سلاح سبک و نیمه سنگین دشمن منهدم شد. 1 تیپ و 7 گردان عراق از بین رفت و کشته و زخمی ها و اسرای عراق به 1285 نفر رسید.
والفجر 5
عملیات «والفجر5 » ساعت24 روز27 بهمن ماه1362 با رمز «یا زهرا(سلام الله علیها») در منطقه کوهستانی، حدفاصل شهرهای مهران و دهلران به اجرا درآمد. نیروهای عمل کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دو مرحله با هدف آزادسازی بلندیهای منطقه وارد عمل شدند. در همان ساعات نخست، دهها کیلومتر مربع از خاک ایران آزاد و به تسلط نیروهای ایرانی درآمد، در مرحله دوم نیروهای اسلام توانستند در 35 کیلومتری بزرگراه بغداد- بصره است پیشروی و مستقر شوند. در این مرحله نیز4 تیپ کوهستانی عراق به طور100 درصد و تیپ50 زرهی لشکر12 بیش از50 درصد منهدم شد و دشمن با دادن3770 تن کشته و زخمی و اسیر در طی شش پاتک سنگین عقبنشینی کرد. در مجموع دو مرحله عملیات، منطقهای به گستردگی110 کیلومتر مربع آزاد گردید و40 دستگاه تانک و نفربر، مقداری سلاح سبک و نیمهسنگین،2 فروند چرخبال، دهها دستگاه خودروی نظامی و10 انبار مهمات دشمن منهدم و دهها دستگاه تانک و نفربر، شماری خودروی نظامی و انواع سلاحهای سبک و نیمه سنگین به غنیمت رزمندگان سپاه پاسداران درآمد.
نیروهای ارتش عراق ناباورانه در برابر تهاجم قوای ایرانی غافلگیر شدند و لشگر گارد را وارد میدان کردند. این شتابزدگی و عدم توجه کامل نسبت به منطقه باعث محاصره لشگر گارد توسط رزمندگان سپاه و بسیج شد و با وضعیت ذلت باری به هلاکت رسیدند
والفجر 6
نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ساعات باقی مانده تا عملیات بزرگ خیبر و برای انهدام بخشی از توان جنگی قوای دشمن، عملیات «والفجر6 » را طرحریزی کردند تا در منطقه مرزی «چزابه» به اجرا در آید. حمله در ساعت23 و20 دقیقه شامگاه2 اسفند ماه1362 و با رمز «یازهرا(سلام الله علیها») به مرحله اجرا در آمد. در محور تنگه چزابه نیروهای سپاه موفق به شکستن خطوط دفاعی دشمن شده و تا سحرگاه که نبرد به جنگ تن به تن کشیده شد، محور جاده سوبله به چزابه، تحت سلطه نیروهای ایران درآمد. با آغاز عملیات خیبر در منطقه «هورالهویزه» و «هورالعظیم» عملیات دو روزه والفجر6 به اتمام رسید.
والفجر 7
عملیات انجام نشده والفجر 7 قرار بود در سال 1363 در مناطق زید و کوشک در شمال ایستگاه حسینیه انجام شود که به علت موقعیت منطقه و استحکامات دشمن و از همه مهم تر به علت رها کردن آب در منطقه توسط دشمن، امکان اجرای آن به وجود نیامد.
والفجر 8
در ساعت 22:10 روز 20/11/64با رمز «یا فاطمة الزهراء» توسط فرماندهی کل سپاه والفجر8 آغاز شد. یگانهای نیروی زمینی سپاه و بسیج با یورش به استحکامات دشمن بعثی از محورهای مختلف تهاجم خود را آغاز کردند و برجسته ترین و پیچیده ترین عملیات جنگی جمهوری اسلامی ایران با هدایت فرماندهی سپاه و پشتیبانی سازمانی متشکل از نیروی زمینی، هوایی، دریایی سپاه و نیروی هوایی ارتش و نیروهای جهاد سازندگی به اجرا درآمد.
نیروهای ارتش عراق ناباورانه در برابر تهاجم قوای ایرانی غافلگیر شدند و لشگر گارد را وارد میدان کردند. این شتابزدگی و عدم توجه کامل نسبت به منطقه باعث محاصره لشگر گارد توسط رزمندگان سپاه و بسیج شد و با وضعیت ذلت باری به هلاکت رسیدند. دشمن دربازپس گیری منطقه فاو تمام توان خود را به کار گرفت اما هر بار تلفات سنگین و جبران ناپذیری را متحمل می شد، حدود یک سال جزیره فاو تحت تصرف نیروهای ایرانی بود که بعد از آن با عملیاتهای مختلف ایران از این منطقه خارج شد.
نشریه حکیم
نظرات