تکلیف استیضاح
از افراد استیضاح کننده ، عده اى بنا به احتیاط ناهار را در مجلس ماندند. ولى مدرس ، کازرونى و حائرى زاده یزدى بدون واهمه از مجلس خارج شده به سوى منازل خویش رفتند.
از در مجلس که خارج شدند. در راه عده اى از اشرار و اراذل چماق بدست به سوى این سه نفر یورش بردند. شخصى بنام نایب چلویى سیلى محکمى به صورت مدرس زد. سایرین نیز ضرباتى به کازرونى و حائرى زاده وارد نمودند. کازرونى با ضربه شدیدى که به وى وارد شد، مجروح گردید و به خاطر آن در خانه بسترى شد. در این گیرودار اهالى سرچشمه و خیابان نظامیه جمع شده و به اشرار حمله نمودند، زد و خورد بین دو دسته شروع شد و اشرار وقتى اوضاع را وخیم دیدند فرار را بر قرار ترجیح دادند.
بعدازظهر نمایندگان اکثریت و اقلیت به مجلس حاضر شدند و زنگ جلسه علنى ، آنها را براى تشکیل جلسه دعوت نمود.
نمایندگان طرفدار مدرس در اطراف وقایع آن روز با هم به شور پرداختند و چون از بررسى اوضاع دیدند اگر استیضاح صورت گیرد ممکن است حوادث دیگرى بوقوع بپیوندد، سرانجام یکساعت به غروب مانده تصمیم گرفتند که از شرکت در جلسه خوددارى کنند.
مدرس به ملک الشعراى بهار گفت که به جاى استیضاح وقایع صبح را در جلسه علنى بگوید و تکلیف استیضاح را به وقت دیگرى موکول کند. بعد از نطق مفصل و مشروح بهار، از سوى دولت ، سلیمان میرزا مدافعات و حملاتى کرد و سردار سپه تقاضاى راءى اعتماد نمود.
با قیام نمایندگان راءى اعتماد گرفته شد و دولت رضاخان حائز اکثریت گردید، این در حالى بود که عده اى از نمایندگان آزاده و طرفدار مدرس در جلسه راءى گیرى حضور نداشتند. مدرس وقتى از مجلس و نمایندگان ماءیوس شد، نقشه دیگرى کشید و آن اینکه از احمد شاه بخواهد سریعا به ایران باز گردد ولى با انواع و اقسام حیله ها مانع حرکت او از اروپا به ایران مى شوند.
کتاب داستانهاى مدرس
نظرات