«توطئه سرکوب ناراضیان آمریکا»؛ گزارشی متکی براسناد رسمی دولت آمریکا
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در ماه مه 1971 نیوریپا بلیک گزارشی از یک رویداد عجیب داشت. جان دیپل، نظامی آمریکایی از فرمانده خود اجازه خواسته بود تا جزوهای حاوی گزیدههایی از "اعلامیه استقلال" را میان پرسنل پایگاه نظامی پخش کند. ظاهراً هیچ کس قادر به رد چنین تقاضایی نبوده زیرا جزوه، قطعهای از سند تأسیس دولت ایالات متحده بود. این سند را نه یک رادیکال خطرناک، نه یک عضو فعال نهضت ضد جنگ یا نهضت سیاهان، بلکه شخص توماس جفرسون، یکی از پایهگذاران ایالات متحده آمریکا نوشته بود.
احتمالا ملاحظه رازداری است که نویسندگان بلند پایه یادداشتهای طبقهبندی شده و گزارشهای مربوط به سرکوب ناراضیان در ایالات متحده را که سالیان دراز میان کاخ سفید، اداره آگاهی فدرال(اف. بی. آی)، سازمان مرکزی اطلاعات (سیا) و پنتاگون در گردش بود، واداشت تا آنها را در تاریکی و ابهام نگه دارند. تنها قسمت کوچکی از این اسناد فاش شده است: بخشی بدون مجوز و برخلاف اراده مقامات در جراید منتشر شده، بخشی توسط «کمیته کلیسا» (کمیته ویژه سنا برای بررسی اقدامهای حکومت درباره فعالیتهای اطلاعاتی) و بخشی دیگر به وسیله کمیسیون فعالیتهای سیا در ایالات متحد (به ریاست نلسون. آ. راکفلر) و نظایر آن.
در این کتاب، کشور آفریقایی «موریس» از جنبههای مختلف علم جغرافیا معرفی شده است. کتاب حاضر که مجلدی از مجموعه «جغرافیای کشورهای جهان» است، با هدف درک کارکرد کشور «موریس» در زمینههای مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی و تأثیر این عوامل در حیطههای دیگر تدوین شده و مشتمل بر شش فصل است.
در فصل نخست کتاب، کلیاتی در زمینه موقعیت جغرافیایی و تقسیمات کشوری «موریس» ارائه گردیده و در سه فصل بعد، جغرافیای طبیعی، انسانی و اقتصادی این کشور شرح داده شده است. در فصل پنجم، حکومت و سیاست کشور مذکور مورد توجّه قرار گرفته و در فصل آخر، جغرافیای سیاسی و نظامی آن از لحاظ موقعیت ژئوپلیتیک در منطقه و جهان و وضعیت نظامی مطالعه شده است.
این کتاب مجموعهای است از گزارشها و شواهد مستند، اسناد، که خود سخن میگویند.
تسنیم،
نظرات