برپایی آیین نکوداشت پرویز خرسند در اختتامیه جشنواره مطبوعات


2366 بازدید

برپایی آیین نکوداشت پرویز خرسند در اختتامیه جشنواره مطبوعات

 

آیین نکوداشت استاد پرویز خرسند،‌ نویسنده و روزنامه نگار پیشکسوت مطبوعات ایران در اختتامیه بیستمین جشنواره، شنبه 17 اسفند در تالار وحدت برگزار می شود.

شورای سیاستگذاری جشنواره مطبوعات، امسال به پاس بیش از نیم قرن خدمات فرهنگی و مطبوعاتی، پرویز خرسند را به عنوان چهره برگزیده بیستمین جشنواره انتخاب کرد. در این مراسم همچنین، ‌مستندی تصویری از  وی با محوریت «سکوت»، نمایش داده می شود.

پرویز خرسند، نویسنده و روزنامه‌نگار، متولد 1319 از مشهد است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نخستین سردبیر هفته نامه «سروش» بود. وی سال‌ها ویراستاری و سردبیری آثار و نشریات حسینیه ارشاد را بر عهده داشت و به دلیل نوشته‌ها و سخنرانی‌هایش در دوران پهلوی زندانی بود. اثر «هابیل و قابیل» به قلم و با صدای او، نخستین برنامه ای بود که از رادیو و تلویزیون پس از انقلاب پخش شد.

او روزنامه‌نگاری و نویسندگی را در دوران نوجوانی در دهه 30 آغاز کرد. بعدها در مشهد به کانون نشر حقایق (کانون استاد محمد تقی شریعتی) پیوست. وی در سال ۱۳۴۱ تحت تعقیب قرار گرفت و به یک روستا گریخت‌. در آنجا دو کتاب آنجا که حق پیروز است (با مقدمه استاد حکیمی) و مرثیه‌ای که ناسروده ماند (با مقدمه استاد محمد تقی شریعتی) را نوشت.

پرویز خرسند با حکم آیت الله خامنه‌ای، اولین سردبیر سروش پس از پیروزی انقلاب اسلامی شد و سال 1358 تا 1360 سردبیر این هفته‌نامه بود. بعدها کتابی هم با عنوان پیغام زخم‌ مشتمل بر نوشته‌های او ـ که سبکی است میان نثر و شعر نو ـ چاپ شد. خرسند پس از آن به شرح ادبی نهج‌البلاغه پرداخت. کتاب خاطرات زندان او توسط سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران به همت حجت الاسلام زم منتشر شده است.

اما بعدها در گذر زمان خانه نشین شد و به تدریس نثر ادبی در خانه خود و پرورش شاگران پرداخت. از مهم‌ترین کتاب‌های او که نایاب شده‌اند می‌توان به «برزیگران دشت خون»، «آن جا که حق پیروز اس، «مرثیه ای ناسروده مانده»، «هابیل و قابیل»،  مجموعه سرمقاله های مطبوعاتی و «شهید همه اعصار» اشاره کرد.

خرسند اثر«هابیل و قابیل» را در صبح عاشورای سال پنجاه شمسی نوشت و ظهر همان روز در حسینیه ارشاد با صدای خود دکلمه کرد که بعدها از طریق برادر مرحومش مخفیانه در رادیوی مشهد ، آن را به صورت ویژه‌ای تولید و تدوین کرد و در همان سال های مبارزه در قالب صوتی به جامعه عرضه کرد.  این اثر در تیراژ میلیونی در داخل و خارج منتشر شد بسیاری از بزرگان، این اثر شورانگیز را مورد تحسین قرار داده اند. پس از اعلام خبر پیروزی انقلاب در ۲۲بهمن۵۷ نخستین برنامه پخش شده از رادیو ایران، همین نوار هابیل و قابیل با صدای استاد بوده است.

همچنین در مراسم اختتامیه جشنواره قرار است از سه چهره دیگر به عنوان پیشکسوت مطبوعات، پاکیزه‌نویس و خانواده شهیدخبرنگار نیز  تجلیل شود. 


مهر