ظاهر و باطن قاسملو به روایت اسناد و مدارک


ظاهر و باطن قاسملو به روایت اسناد و مدارک

عبدالرحمن قاسملو ، سکرتیر پیشین حدکا و شخصیت پر حاشیه و بعضا ناشناخته ی دمکرات است که دوران سکرتاریتش با حوادث و رویدادهای مهم و جنجالی همراه بوده است . رفتار و سیاست های قاسملو که همواره با نوعی ابهام توامان بوده ، در عرصه کشوری و حتی در داخل خود حزب دمکرات نیز برایش موافقان و مخالفانی زیادی پیدید آورده است .

معمولا جناح حاکم و صاحب قدرت در داخل دمکرات ، قاسملو را با این عبارات معرفی می کنند :

حزب دمکرات کردستان ایران حزب  قاضی ، قاسملو و شرفکندی است 

عبدالرحمان قاسملو رهبر ملت کرد

عبدالرحمان قاسملو سکرتیر حزب دمکرات کردستان ایران

عبدالرحمان قاسملو پیامبر آشتی

عبدالرحمان قاسملو دکترای اقتصاد سوسیالیستی و نظم دهنده اقتصاد کشورهایی مانند عراق

اینها عبارات و توصیفات آشنایی هستند از شخصی به نام عبدالرحمان قاسملو که از سال ۱۳۵۲ تا ۱۳۶۸ سکرتیر حزب دمکرات کردستان ایران بود ، قاسملویی که شناختش ما را با سوالاتی روبرو می کند از جمله آنکه

آیا این عبارات و تعاریف در موردش صادقانه هستند یا وهمی  و زاییده خیال ؟  قاسملوی واقعی کیست ؟؟؟؟ پیامبر آشتی بود یا رب النوع جنگ ؟؟؟؟ ملک دمکراسی بود یا ملک الموتی توتالیتر؟ رهبر دمکرات بود یا راهبر سیاست بیگانگان ؟ این قاسملو که اکنون نزد دمکرات ها به درجه تقدس رسیده است واقعا کیست ؟ چرا در بین همه رهبران دیگر این حزب او به این درجه رسیده است ؟ رفتار و سیاست هایش چگونه بوده اند ؟

البته ناگفته نماند که تحلیل رفتاری و سیاسی عبدالرحمن قاسملو ، توسط برخی دمکراتها سبب شده تا ایرادات و انتقاداتی به این شخص وارد شود و بزرگترین انتقادات نیز در سال های گذشته از جانب کسانی چون عبدالله حاجی احمدی و خالد عزیزی به قاسملو وارد شده است که همیشه با واکنش تند حدکاییان روبرو شده است در ادامه برخی از این انتقادات را که اتفاقا از جانب اعضای دمکرات به قاسملو وارد شده اند مورد بررسی قرار می دهیم .

  1. نقش عبدالرحمن قاسملو در ترور احمد توفیق

دمکرات ها همیشه نام قاسملو را بعد از قاضی محمد ذکر کرده اند و او را اولین سکرتیر حزب نامیده اند اما حقیقت چیز دیگری است و تاریخ ادعای دیگری دارد . در این بین نامی است که عمدا توسط دمکرات ها از صفحه تاریح حذف شده است نامی به اسم عبدالله اسحاقی مشهور به احمد توفیق .

قبل از رهبری قاسملو ، دارا توفیق ( عبدالله اسحاقی ) سکرتیر حزب دمکرات بود ، که این شخص از جانب حکومت بعث عراق دستگیر اعدام شد . مسئله ی قابل تامل در اینجا آنست که عبدالرحمن قاسملو با وجود آنکه رابطه ی بسیار گرم و صمیمانه ای با صدام حسین و احمد حسن البکر داشت پس چرا برای آزادی او هیچگونه اقدامی نکرد

بعضی از آگاهان حزبی برای این امر دلایل زیادی عنوان کرده اند که مهمترین آنها عبارت است از اینکه قاسملو تا آن زمان هم تحت تاثیر کمونیست ها و حزب توده ایران بوده و دارا توفیق هم شخصیتی ناسیونالیستی بوده که به سمت ملا مصطفی بارزانی گرایش داشته است.

حال اگر چنین فرض کنیم که قاسملو توانایی رهایی توفیق از چنگال بعث را نداشته ، اما آیا دلیلی برای حذف نام این سکرتیر از آرشیو و تاریخ حزب وجود دارد ؟؟؟ همچنان که هیچگاه و در هیچ کنگره و سخنرانی ای ندیدیم که قاسملو از این شخصیت یاد کند که این امر به نوبه خود نه تنها جفا در حق این احمد توفیق است بلکه به نوبه ی خود اشتباهی تشکیلاتی نیز محسوب می شود .

خوانندگان محترم دیارونادیار نباید از نظر دور بدارند که قاسملو در سال ۱۹۶۱ به علت اختلاف با احمد توفیق عراق را به سمت چک اسلواکی ترک می کند و مسئله اختلاف قاسملو با دارا توفیق به احتمال زیاد در کشته شدن و قتل توفیق و یا حداقل سکوت چند دهه ای دمکرات در اینباره بی تاثیر نبوده است

  • نقش عبدالرحمن قاسملو در جنگ با کومله

برگرفته مستقیم از : The institute of Kurdish Nationalism

این کانال ادعا می کند که بر طبق سندی که نزد مدیر مسئول کانال محفوظ است سوسیالیم جهانی یکی از مشوقان قاسملو د رجنگ با کومله بوده اند  آنها به قاسملو گفته اند که قبل از آنکه بخواهد حق تعیین سرنوشت را به دست بیاورد باید موانع پیش روی خودتان را از بین ببرید مخصوصا آنهایی را که جانب بلوک شرق هستند ، که متاسفانه این امر سبب آغاز این جنگی عبس و بی نتیجه بین دمکرات و کومله شد

  • رابطه با صدام حسین

 برگرفته مستقیم از یکی از اسناد ویکیلیکس :

سایت افشاگری ویکیلیکس که در چند سال گذشته به دردسری عظیم برای برخی از رهبران جهانی – مخصوصا حکام آمریکا – بدل شده است در یکی از اسناد افشا شده گوشه نگاهی هم به عبدالرحمن قاسملو داشته است در این سند در مورد شخصیت قاسملو و همکاریش با بعث عراق که اتفاقا قتل ۱۸۰ هزار بارزانی و انفال اکراد و شیمیایی حلپچه را در کارنامه داشت چنین آمده است : ” قاسملو بر خلاف رجوی، از اینکه با صدام عکس داشته باشد پرهیز می کرد. “

“بعد از پایان کنگره حزب دمکرات کردستان در سال ۱۹۸۸، قاسملو دبیر کل حزب در تاریخ ۱۰ فوریه از کوهها پایین آمد تا با صدام ملاقات کند “

” بخاطر تعداد زیاد کردها در سوئد و فرانسه بطور طبیعی هنگام سفر به بغداد با سفرای سوئد و فرانسه نیز تماس می گیرد. رئیس گروه (منظور رئیس گروه اطلاعاتی آمریکا در بغداد است. مترجم) نزد سفیر سوئد تومن وساطت کرد تا وی با قاسملو ملاقات کند و بدین منظور در تاریخ ۱۲ فوریه برای صرف ناهار که مدت ۶ ساعت به طول انجامید، دعوت شد. “

البته روابط حدکا با صدام حسین هیچگاه سری و مخفی نبوده و علاوه بر ویکی لیکس افرادی چون دکتر فردریک تیسو نیز به آن اذعان کرده اند و خود دمکرات ها نیز هیچگاه منکر آن نبوده اند و صد البته همین جسارت  در همراهی با حزب بعث و سکوت در ماجراهایی چون شیمیایی حلپچه ، تا به امروز نیز کینه و نفرت کردهای عراقی نسبت به قاسملو و حدکا را درپی داشته است

  • روابط با منافقین و فرقه رجوی

یکی دیگر از لکه های ننگین در مدت زمان سکرتاریت عبدالرحمن قاسملو، همراهی و دست به یکی شدن حدکا  با سازمان تروریستی و ضد بشری منافقین میباشد. منافقینی که با همکاری سران حزب بعث عراق و شخص صدام بزرگترین جنایت‌ها را در حق مردم کُرد ایرانی و عراقی مرتکب شده‌اند.

  • پایه گذاری انشعاب در حزب – ایجاد لیست فیکس

یکی دیگر از انتقاداتی که همواره متوجه عملکرد عبدالرحمان قاسملو بوده سیاست های فردی اش بوده اند که از او یک دیکتاتور ساخته اند که حزب را تنها برای خودش و زیر اراده و کنترل خودش می خواسته و بارها اقدام به حذف مخالفان نموده است که اولین آنها احمد توفیق بوده است و نمونه هایی دیگری همچون وادار کردن مخالفان به انشعاب با ایجاد لیست فیکس را نیز در کارنامه خود دارد البته گروه انشعابی که به دیکتاتوری قاسملو معترض بودند بعد از جدایی نیز آماج حمله های ویرانگر قاسملو قرار گرفتند و لادر خوانده شدند نامی که تاکنون نیز برای این افراد به کار برده می شود

سایر احزاب کردی نیز لفظ دیکتاتور را برای قاسملو به کار برده اند برای نمونه حزب حکمتیست چنین می نویسد : حزب دمکرات “رهبری انفلابی” در نتیجه برخورد نابرابر، تک روی و “لیست فیکس” قاسملو در سال ۱۳۶۸ انشعاب کرد. همه این ” افتخارات” دست آورد تاریخی این رهبر “کرد” هستند. ( برای مشاهده اینجا کلیک کنید )

و اما ماجرای لیست فیکس قاسملو از زبان اعضای حدکا

قاسملو و رهبری حزب متاثر از انشعاب گروه هفت-نفره و جلوگیری از تکرار همچنین رویدادی در کنگره‌ هشتم حدکا که در دیماه‌ ۱۳۶۶ در شهر سلیمانیه‌ در کردستان عراق برگزار شد طرحی را به‌ نام ‘لیست فیکس’ برای انتخاب اعضای رهبری ارائه نمودند که‌ اعضای کنگره بجای انتخاب تک‌تک اعضار رهبری چندین لیست انتخابی داشتند.‌ هدف قاسملو و رهبری حزب از این امر شناسایی چهره تعداد قلیلی از رهبری حزب که مانع پیشرفت در این حزب بودند بود و آشکارا در کنگره اعلام کرد که حاضر به فعالیت با این تعداد نیست ولی انها حق دارند لیست خود را ارائه نمایند ولی قاسملو حاضر به بودن در لیست آنها نبود. این طرح علیرغم مخالفت بخشی از اعضای کنگره به رای گذاشته‌ شد و در نهایت رای لازم را بدست آورد و مورد تصویب کنگره قرار گرفت. تعدادی از اعضای شرکت کننده‌ که‌ قبلآ در رهبری حزب بودند و میدانستند که‌ با این طرح نمیتوانند دوباره‌ عضو رهبری حزب شوند سرسختانه باآن‌ به‌ مخالفت پرداختند. میگویند حسن رستگار(رهبر منشعبین کنگره هشتم) از قاسملو می پرسد آیا میشود که‌ آنها هم لیست دیگری مطرح کنند؟ قاسملو در جواب میگویند: بله. در ادامه‌ رستگار میپرسد: آیا شما حاضرید که‌ در لیست ما هم باشید؟ ایشان میفرمایند خیر. آقای رستگار میگویند پس لیستی که‌ قاسملو در آن نباشد یعنی هیچ. قاسملو در دفاع از این طرح میگویند من با افرادی مثل حسن رستگار که‌ هیچ گاه مخالف نظرات و عملکرد من نیستند حاضر به ادامه همکاری نیستم.

  • تک رویی بی سابقه در سکرتاریت و ارزش قائل نشدن برای دفتر سیاسی و کمیته مرکزی

احمد شیر بگی از جمله کسانی است که در چند هفته گذشته با انتشار متن کوتاهی در سایت پیشمرگه کان مدعی شد که عبدالرحمن قاسملو در هیچگاه کسی را در جریان دیدارها و مذاکرات خود قرار نداده است و اعضای حزب همیشه از جریان فعالیت های دیپلماتیک و سیاسی قاسملو بی اطلاع بوده اند . شیر بگی چنین می نویسد : ” چنین اسلوب مذاکره ای ، زمان قاسملو را به یاد ما می آورد که هر کسی خارج از حزب در جریان مذاکرات فیمابین بود و تنها اعضای حزب از آن اطلاع نداشتند ”

ملا عبدالله حیاکی ( حسن زاده ) نیز در اینباره می گوید که : دکتر قاسملو در هر موردی با ما گفتگو می کرد و از ما مشاوره می گرفت اما هرگز به حرف ما گوش نمی داد !!! “