گزارش نشریه آلمانی «اشپیگل» از فشار خردکننده جنگ بر رژیم بعث عراق
اشپیگل: پول درد صدام را دوا نمیکند
1246 بازدید
روزنامه کیهان؛ ۱۵ فروردین ۱۳۶۳:
«...مجله آلمانی «اشپیگل» در شماره اخیر خود ضمن اشاره به وضع غیرعادی که در بصره حکمفرماست نوشت: با توجه به نفرتی که مردم بصره نسبت به نظامیان دارند افسران عراقی قبل از ورود به شهر لباسهای غیرنظامی کرایه میکنند. خبرنگار این مجله که از عراق دیدن کرده است مینویسد: اکنون پول درد صدام را دوا نمیکند، زیرا او با توجه به تعداد کثیر کشتهشدگان و اسرای نظامی عراقی بیش از هر چیز به سرباز احتیاج دارد. این مجله مینویسد: با در نظر گرفتن وسعت جبهه بصره که عمق آن تا چندین کیلومتر میرسد و با توجه به تجهیزاتی که ارتش عراق از همه جای دنیا در جبهه گرد آورده است، اصلاً قابل تصور نیست که ایرانیها توانسته باشند با تجهیزات کم خود سد دفاعی عراق را بشکنند و تا ۷۰۰ متری مرکز فرماندهی ارتش بعث نزدیک شوند...این مجله آلمانی سپس در مورد وضع داخلی شهر بصره مینویسد به هیچکس اجازه خروج از بصره داده نمیشود، مردم از جنگ خسته شدهاند و دیگر حاضر نیستند برای حمله بعدی منتظر شوند و نمیخواهند نظامیان را در شهر ببینند. به این دلیل افسران عراقی قبل از ورود به شهر لباسهای غیر نظامی کرایه میکنند.
اشپیگل سپس در مورد روحیه نظامیان عراقی مینویسد: با وجودی که در مناطق جبهه نمایشگاهی از انواع سلاحها برپاست و تا چشم کار میکند اسلحههای سنگین، توپ و انواع تانک در شرایط استتار چیده شده است، سربازان عراقی در جوّ ترس به سر میبرند. این مجله مینویسد: اکنون دیگر دولت عراق در فکر روحیه دادن به مردم نیست و فقط در پی بهانهای برای سرکیسهکردن مردم است. اکنون به هنگام پرداخت حقوق کارمندان از هر عراقی توقع دریافت کمک برای جنگ وجود دارد و هر کس با ادارهای کار داشته باشد از او تقاضای نشاندادن قبض کمک مالی به جبهه را میکنند وگرنه کارش انجام نمیشود. حتى مهاجران عراقی که برای دیدار بستگان خود به عراق آمدهاند برای گرفتن اجازه خروج باید معادل ۲۵ هزار تا ۴۰ هزار مارک بپردازند.
نویسنده گزارش اضافه میکند: دولت به فروشندگان موادغذایی هنگامی جنس میدهد که حاضر بشوند تعدادی از کتابهای گرانقیمت تبلیغاتی را بخرند و سعی کنند به مشتریان خود بفروشند، و نتیجه میگیرد که تنها پول درد صدام را دوا نمیکند، زیرا او به سرباز احتیاج دارد. اکنون در خیابانهای عراق مأموران سعی در پیداکردن سرباز دارند. یک عراقی که تاکنون توانسته مخفی بماند گفت که آنها هر کسی را که پیدا کنند چه پیر باشد چه جوان با خود میبرند...».
مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی
نظرات