شهید آیت الله بهشتی: نبرد ملت ما با استعمار و استکبار جهانی، نبردی است طولانی


مصاحبه با آیت الله شهید بهشتی
6574 بازدید
شهید بهشتی استکبار جهانی مبارزه آمریکا

شهید آیت الله بهشتی: نبرد ملت ما با استعمار و استکبار جهانی، نبردی است طولانی

اشاره: متنی که به حضورتان تقدیم میگردد مصاحبه رادیو تلویزیونی شهید آیت الله بهشتی در تاریخ اول بهمن 1359 میباشد که در روزنامه جمهوری اسلامی به چاپ رسیده است:

***

آیت الله دکتر سید محمد بهشتی رئیس دیوان عالی کشور دیروز در یک مصاحبه مطبوعاتی و رادیو تلویزیونی شرکت و به سؤالات خبرنگاران پاسخ گفت.
رئیس دیوان عالی کشور در آغاز این مصاحبه مطبوعاتی گفت: ملت قهرمان ما از آغاز مبارزه بیست ساله اخیرش خودش را با امریکا و مزدوران او در ایران روبرو می دید و مصمم بود که استقلال خودش را از امریکا نشان بدهد چون یکی از اهداف اساسی انقلاب رسیدن به استقلال کامل بود. طبیعی بود که امریکا در برابر پیروزی این انقلاب بزرگ آرام نخواهد نشست و توطئه ها میکرد و با اعمال فشار از راههای مختلف استقلال بدست آمده را لااقل در بعد اقتصادیش خدشه دار می کرد که در این صورت در بعد سیاسی و نظامی نیز خودبخود خدشه دار می شد. جریان گرفتن لانه جاسوسی و بازداشت عوامل امریکا در ایران جهشی بود در راه قطع سریعتر وابستگیها. امریکا ایران را محاصره اقتصادی کرد و این به سود ایران تمام شد. میدانید که ما هنوز دلارهای قبلی خودمان را خرج نکرده ایم دیگر چه دلیل داشت که نفت بفروشیم و دلار ذخیره کنیم. میدانید که هرچه ما در آن صنعت وابسته جلوتر میرفتیم بیشتر در دام امریکا می افتادیم. اصولاً چه مجوزی وجود داشت که ما پیشرفت صنعتی را به قیمت وابستگی به امریکا و ابرقدرتها پیشرفت بشماریم. برای ملت قهرمان ما این آزمون ضرورت داشت که تجربه کند می تواند روی پای خود بایستد هم چنانکه امروز ایستاده است. در حال محاصره اقتصادی از یک سو و در حال نبرد با مزدوران امریکا از سوی دیگر. ما الان در جبهه ای نزدیک به هزار کیلومتر می جنگیم، محاصره اقتصادی را هم تحمل می کنیم. چگونه تنها و تنها از راه بکار انداختن هرچه بیشتر توان های خویشتن و از راه یافتن دوستانی در دنیا که در استقلال ما طمع نورزند، قدرت آنرا نداشته باشند که طمع بورزند. در حقیقت ابعاد اصلی سیاست خارجی دفاعی و اقتصادی ما در طول 14 ماه گذشته مشخص شد و این دستاورد بزرگی برای انقلاب ما بود. همه باید یکپارچه برای حفظ این دستاورد بزرگ بکوشیم همه هوش خود را بکار بیندازیم که امریکا و قدرتهای وابسته به او بار دیگر راهی به درون اقتصاد ما سیاست دفاعی ما باز نکنند. امیدوارم مجلس شورای اسلامی و دولت مکتبی متکی به اکثریت قاطع نمایندگان مجلس و همه ملت قهرمان ما در این راه پیروز باشند.
در مسائل اقتصادی و روابط اقتصادی دولت و ملت ما همان روشی را که در دوران طولانی تحریم اقتصادی بکار برد، از این پس نیز بکار خواهد برد و تنها به خریدهایی دست میزند که اولاً در جهت مصالح ملت باشد، ثانیاً شدیداً مورد نیاز باشد، ثالثاً در داخل امکان تولید آن وجود نداشته باشد. رابعاً این خرید هیچگونه وابستگی میان ما و کشور فروشنده بوجود نیاورد که ما را به شکلی به آن وابسته و نسبت به آن دنباله رو کند. ما این سیاست را در این دوران 14 ماهه که دوران سختی بود دنبال کردیم. طبیعی است در این دوره گشایش بیشتر با دست بازتر دنبال خواهیم کرد. مهمترین مسأله در جریان گرفتن لانه جاسوسی امریکا سرعت بخشیدن استقلال سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران از ابرقدرتها و قدرتهای وابسته به آنها بوده است. ما با تمام وجود این دستاورد را حفظ خواهیم کرد.
سیاست اقتصادی ما از پیش اعلام شده، مخصوصاً حزب جمهوری اسلامی روی این مسأله تأکید دارد که روابط اقتصادی ما باید حتی الامکان با کشورهایی باشد که مثل خود ما هستند یعنی کشورهائیکه واقعاً استقلال دیگران را محترم میشمارند. اگر در مواردی صورت استثنایی و ضروری مناسب دیدیم کالائی را به سود ملت با رعایت کامل پیشگیری از هر نوع وابستگی بخریم با رعایت صرفه ملت ایران خواهیم خرید. اما فکر میکنم چنین ضرورتهایی یا هیچ پیش نیاید یا بسیار نادر، زیرا ما در این 14 ماه دیدیم عملاً میتوانیم راههای دیگر را بدون برخورد به خطر بزرگ وابستگی بشناسیم و برویم، نبرد ملت ما با استعمار و استکبار جهانی نبردی است طولانی.
رئیس دیوان عالی کشور در مورد ملاقاتش با اولاف پالمه گفت: این آمد و شدها تا وقتی مورد قبول است که مسئولان ببینند میتوانند از این طریق آگاهی های سودمندی را بدست بیاورند و فکر میکنم که این یک موضع موجه و مشروعی باشد. اولاف پالمه نتایج مذاکرات خود و نقطه نظرهای سازمان ملل را هم به من گزارش داد و ما توانستیم اطلاعاتی بدست بیاوریم و موضع خودمان را با تبادل نظر اعلام کرده ایم و میکنیم و خواهیم کرد. موضع ما اینست که خروج بی قید و شرط نیروهای متجاوز از سرزمین جمهوری اسلامی، در اینکه عراق به سرزمین ما تجاوز کرده باید نیروهایش به عنوان نیروی متجاوز از سرزمین ما خارج شوند.
در مورد آزادی زندانیان رئیس دیوان عالی کشور گفت: لیستهائی تهیه میشود و به مناسبت روزهای بخصوص کسانی را که به راستی پشیمان شده اند آزاد کنیم. در مورد این مسأله که گفته میشد گروگانگیری یک فرصت طلبی بود دکتر بهشتی گفت: از مدتی قبل بیش از پیش تلاش میکنیم که چنیں جوهایی در اداره کشور نباشد و از هر اقدامی سوء استفاده نشود. سخن من با همه کسانی که متعهدانه فکر میکنند اینست که در مسأله پایان ماندن امریکا در ایران و همچنین مسأله نبرد حق طلبانه ملت ما علیه مزدوران مسلح آمریکا یعنی صدامی ها به ایران اینگونه شائبه ها وجود نداشته باشد. در همه این مسائل براستی تلاش کنیم طبق موازین انقلاب اسلامی عمل کنیم و جز به مصلحت اسلام و امت اسلام به چیز دیگری اصلاً نباشیم.
در مورد اخراج مصر از گروه کشورهای غیرمتعهد و عراق از کنگره خلق عرب آیت الله بهشتی گفت: ملتها این پیشگامان سرسپردگی را، این مزدوران بیگانه در سرزمین های اسلام را خوب میشناسند و عرصه بقاء را خوب بر آنها تنگ میکنند. نه رژیم مزدور صدام در عراق شانس ماندن دارد و نه رژیم سست عنصر و سازشگر تسلیم شونده سادات در مصر، بنابراین روز آن فرا رسیده است که ملتهای مسلمان با الهام تمام عیار از اسلام آزاد کننده بر سرعت انقلاب شان بیفزایند و همه رژیم های مزدور را در منطقه سرنگون کنند و از صراط مستقیم اسلام سرنوشت تابناک خود را بسازند. در حقیقت این تسلیم ابرقدرتها و عوامل آنها در منطقه است در برابر خواست ملتها.
خبرنگار آلمانی سؤال کرد امکانات ایران بعد از آزادی گروگانها از نظر اقتصادی و سیاسی چه خواهد بود و به عبارت دیگر بعد از آزادی گروگانها روابط ایران با کشورهای اروپای غربی چگونه خواهد بود. آیت الله دکتر بهشتی رئیس دیوان عالی کشور پاسخ داد: ما هیچگاه فراموش نخواهیم کرد که کشورهای اروپائی در اثنای این چند ماه اخیر با ما بهیچوجه صحیح رفتار نکردند و ما از این تجربیات چنین نتیجه گرفتیم که جمهوری اسلامی ایران باید هرچه سریعتر به سوی یک خودکفائی سیاسی و اقتصادی گام بردارد و در اجرای این هدف بکوشد و طبعاً اگر این کشورها به این خواسته ملت انقلابی ایران احترام بگذارند و در امور داخلی ما دخالت نکنند، ما میتوانیم با آنها روابط متقابل و دوستانه داشته باشیم.


روزنامه جمهوری اسلامی دوم بهمن 1359