دفتر مطالعات جبهه انقلاب فرهنگی با چه کتاب‌‌هایی به نمایشگاه می‌آید؟


1633 بازدید

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌‌ دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با 14 کتاب در 10 تا 20 اردیبهشت در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور می‌یابد و دفتر نشر معارف عرضه کننده آثار این دفتر است.

1. چاپ هفتم شهید علم: دانشمند هسته‌ای دکتر مجید شهریاری

دفتر اول شهید علم روایت 100 خاطره متفاوت از دوره‏‌های مختلف زندگی شهید است که توسط بستگان، دوستان، همکاران و شاگردان شهید بیان شده است. همچنین در انتهای کتاب تصاویری از دکتر مجید شهریاری آورده شده است. شهید مجید شهریاری دانشمند فرزانه و عارف و استاد فیزیک هسته‏‏ای دانشگاه شهید بهشتی ایران بود که درتاریخ 8 آذر 1389 توسط رژیم صهیونیستی و باهمکاری اطلاعاتی منافقین دریک عملیات تروریستی به درجه رفیع شهادت نایل گردید. «شهید علم» برای اولین بار به مناسبت اولین سالگرد شهادت دکتر شهریاری در محرم سال1390 با نام «دانشمند عاشورایی» به چاپ رسیده بود.

در بخشی از مقدمه کتاب «شهید علم» آمده است: «شهید شهریاری را قبل از شهادتش عده‌ای خیلی خوب می‌شناختند. عده‌ای خوب می‌دانستند غنی‌سازی 20 درصد اورانیوم و بسیاری پیشرفت‌های علمی ایران در علوم هسته‌ای مدیون تلاش‌های اوست و اگر نباشد، از سرعت این پیشرفت‌ها کاسته خواهد شد. این دسته طیف گسترده‌ای هستند؛ از نخست‌وزیر اسراییل و روسای موساد و سیا، تا موتورسوار مزدوری که بمب را به بدنه خودروی شهید شهریاری چسباند. همان‌ها که گفتند ترور شهید شهریاری اقدامی غیرجنگی برای توقف پیشرفت ایران بوده است؛ همان‌هایی که پس از شنیدن خبر ترور شهریاری، نفس راحتی کشیدند. دسته دیگری هم بودند که وقتی خبر شهادت شهریاری را شنیدند نفس در سینه‌هایشان حبس شد و در سینه ماند تا بغضشان بترکد و همراه با سیل اشک جاری شود. این‌ها هم شهریاری خوب می‌شناختند. آنچه پیش‌رو دارید روایت‌های دسته دوم است برای دسته سومی که شهریاری را با شهادتش شناختند و هنوز او را با شهادتش می‌شناسند.»

2. شهید علم (2): نخبه شهید داریوش رضایی‌نژاد در آینه خاطرات

این کتاب 148 صفحه­‌ای روایت 106 خاطره متفاوت از دوره‏های مختلف زندگی شهید است که توسط بستگان، دوستان، همکاران شهید بیان شده است. همچنین در انتهای کتاب تصاویری از دوران متفاوت زندگی این شهید آورده شده است. شهید داریوش رضایی‌نژاد در تاریخ اول مرداد 1390 توسط رژیم صهیونیستی و با همکاری اطلاعاتی منافقین دریک عملیات تروریستی به درجه رفیع شهادت نایل گردید.

3. چاپ چهارم «شهید فرهنگ»: شهید آوینی در آینه خاطرات

این کتاب روایت 151 خاطره متفاوت از دوره‌‏های مختلف زندگی سید شهیدان اهل قلم است که توسط بستگان، دوستان، همکاران، همراهان و همفکران شهید بیان شده است و از کودکی تا شهادتش را در برمی‏گیرد. در ابتدای کتاب هم زندگی خودنوشت شهید آوینی می‌‏آید و در انتها هم گزیده سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با خانواده شهید آمده است.
اولین ویژگی خاص این کتاب نسبت به بقیه کتاب‌های مشابه، تنوع و تکثر خاطرات از این شخصیت برجسته و نظریه‏‌پرداز فرهنگی است و دوم اینکه خاطرات زندگی این شهید را از زبان افراد و شخصیت‏های مختلفی بیان شده است که هر کدام روایتگر وجوه مختلفی از حیات این شهید را بیان کرده‏اند. ضمناً صفحه‏آرایی جذاب هم کتاب را خواندنی‏‌تر کرده است.

4. چاپ دوم «راز رسانه»: گفتار‌ها و گفت‌وگوهای نادر طالب‌زاده

دفتر اول مجموعه گفتار‌ها و گفت‌وگوهای نادر طالب‏زاده، مستندساز و صاحب‏نظر رسانه و هنر و دبیر جشنواره فیلم عمار با نام «راز رسانه» به همت دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و دفتر نشر معارف به چاپ دوم رسید.

درباره «رسانه‌»، رأی‌ها و نظریه‌های زیادی مطرح شده است، از بحث درباره ماهیت رسانه گرفته تا سیاست‌گذاری رسانه و تا تکنیک‌های تأثیرگذاری رسانه‌ای و مهار‌ت‌های رسانه‌ای. اما عمده آراء مربوط به اندیشمندانی است که مشغول به مطالعه و تأمل درباره رسانه هستند و کمتر در حوزه‌های عملی رسانه فعالیت می‌کنند. «نادر طالب‌زاده» از معدود اندیشمندان حوزه رسانه است، که فعالیت‌های زیادی در کار رسانه‌ای نیز دارد. از این جهت مطالعه این اثر می‌توانند زاویه دید متفاوتی نسبت به رسانه‌ ایجاد کند.

مارشال مک لوهان نظریه‌پرداز رسانه گفته بود: رسانه‌‌ همان پیام است. این سخن که رأیی درباره ماهیت رسانه است، سوءتفاهمی برای برخی از اهل نظر پیش آورده است که ماهیت رسانه اجازه انعکاس هر پیامی را نخواهد داد و پیام‌های متنوع را تنها با صورتی که متناسب با ماهیت رسانه است، ارائه خواهد کرد. بحث درباره ماهیت رسانه را نباید با سیاستگذاری در حوزه رسانه اشتباه کرد و به بهانه «رسانه‌‌ همان پیام است» از حوزه مهم و استراتژیک سیاست‌گذاری رسانه غفلت کرد. همچنان که در امپراطوری غرب نیز میان این دو تفکیک قائلند.

5. سیاست‌ و تاریخ معاصر ایران

مسعود رضایی در مقدمه کتاب می‌نویسد: «انقلاب اسلامی از ابتدای پیدایی تاکنون، با انواع و اقسام مخالفت‌ها و تقابل‌ها مواجه بوده است. طبعاً آنجا که مخالفان دست به سلاح بردند و با شیوه‌های خشونت‌آمیز به مقابله با نظام جمهوری اسلامی برخاستند، پاسخ متناسب را نیز دریافت داشتند. بزرگ‌ترین نمونه، به راه انداختن جنگ تحمیلی علیه ایران بود، اما همواره این‏گونه نبوده است که انقلاب ما با گلوله و آتش مورد تهدید قرار گیرد، بلکه شبهه‌آفرینی‌ها و تردید‌افکنی‌ها نیز رویه دیگری بوده است که با استفاده از تبلیغات منفی یا مغرضانه و فشار بر افکار عمومی، مسیر دیگری را برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی پیموده است. البته سرمنشاء این‏گونه شبهه‌ها و شائبه‌ها متفاوت بوده‌اند؛‌گاه از سر ناآگاهی و کج‌بینی و‌گاه با نیت تخریب و سمپاشی و به هر حال نمی‌توان قضاوت یکسانی راجع به سرمنشاء و ماهیت تمامی آن‌ها داشت، اما در یک نکته نمی‌توان شک کرد که عدم ارائه پاسخ‌های مناسب به این شبهات ــ با هر منشاء و ماهیتی ــ می‌توانست و می‌تواند موجب تخریب افکار عمومی گردد. بنابراین حضور در این جبهه نیز امر کاملاً ضروری و واجب به نظر می‌رسید و همچنان نیز این ضرورت وجود دارد.»

نویسنده که از تحلیل‏گران و محققان جبهه فکر و فرهنگ انقلاب اسلامی است، تلاش کرده است در مقالات، یادداشت‌ها و گفت‌وگو‌هایش با ارائه توضیحاتی مستدل و مستند به روشنگری درباره تاریخ معاصر، تاریخ انقلاب و وقایع آن بپردازد. آنچه در این مجموعه آمده است، گوشه‌ای از نوشتار و گفتگوهای تحلیلی این نویسنده منتقد و تاریخ‏نگار موقق است.

این کتاب از 4 بخش تشکیل شده است: مقالات و یادداشت‌های تاریخی و تحلیلی، مقالات و یادداشت‌های سیاسی اجتماعی، یادداشت‌های سیاسی انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری و گفتگو‌ها.

6. سیاست‌نامه؛ نامه‌‏های سیاسی و تاریخی

کتاب «سیاست‌نامه؛ نامه‏‌های سیاسی و تاریخی» نوشته دیگر مسعود رضایی شریف ‏آبادی است که از سوی دفتر نشر معارف و دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌‏شود.

مسعود رضایی هر جا که احساس کرده سخنی ناروا در مورد انقلاب و نظام اسلامی بر زبان یا قلمی جاری شده است، تلاش کرده تا با ارائه توضیحاتی مستدل و مستند به روشنگری درباره موضوعات مورد نظر بپردازد. آنچه در این مجموعه آمده است، گوشه‌ای از مکتوبات و مناظرات مکتوب این نویسنده منتقد و تاریخ ‏نگار مدقق است.

این کتاب از 9 بخش و 2 ضمیمه تشکیل شده است و به بسیاری از سئوالات و شبهات تاریخ انقلاب و عملکرد نظام اسلامی و رهبر معظم انقلاب و خصوصاً فتنه 88 پاسخ می‌‏دهد. «حقیقت چیست؟» (نامه‌‏ای به آیت‏ الله سید جلال‏ الدین طاهری امام جمعه وقت اصفهان پس از نامه استعفا)، «پاسخ به نامه نمایندگان مجلس ششم به رهبر معظم انقلاب»، «در جست‌وجوی فاشیسم» (نقدی بر گفت‌وگوی عبدالکریم سروش با سایت روز)، «گپی با یک دموکرات غالی» (نامه‌‏ای به دکتر عبدالکریم سروش پس از مناظره مکتوب با محمد سعید بهمن ‏پور)، «چند کلام حرف حساب با میرحسین موسوی» (درباره عملکرد و نظرات وی در فتنه 88)، «مناظره مکتوب با رجبعلی مزروعی» (مناظره با عضو شورای مرکزی حزب مشارکت درباره انتخابات و فتنه 88 و پاسخ مستدل به شبهات و فرافکنی‏‌ها)، «چند کلام با محسن کدیور1» (نقدی بر سخنان کدیور در سخنرانی «جمهوریت نظام، الفاتحه!» در کانادا)، «محاجه با مدعی؛ چند کلام با محسن کدیور 2» (پاسخ به نامه سرگشاده کدیور به آقای هاشمی رفسنجانی رئیس وقت مجلس خبرگان که مجموعه‌ای از ادعا‌ها و شبهات درباره عملکرد رهبری طی دو دهه اخیر بود)، «چند کلام با محمد نوری‏‌زاد» (به مناسبت نامه‌‏های سرگشاده‌گاه و بیگاهش به رهبر معظم انقلاب) عناوین بخش‌های 9 گانه این کتاب هستند. در بخش ضمیمه هم پاسخ رهبر معظم انقلاب اسلامی به نامه استعفای آیت الله طاهری اصفهانی و همچنین متن نامه نمایندگان مجلس ششم به رهبر معظم انقلاب به همراه اسامی آن‌ها آمده است.

7. اویس خمینی؛ در معرفی جنبش الحوثی و شهید حسین الحوثی یمن

حجت‏الاسلام غریب رضا، مدیر موسسه گفتگوی دینی و از فعالان عرصه جهان اسلام در مقدمه این کتاب می‌نویسد: «مبالغه نیست اگر جنبش پُرتکاپو و دامنه‏دار شیعیان یمن را «حزب‏الله دوم» منطقه بنامیم و سلسله‌جُنبان این حرکت، یعنی شهید سید حسین بدرالدین الحوثی را «اویس خمینی» بدانیم. اویس قرنی مردی از سرزمین «ایمان و حکمت»، یعنی یمن بود که سید تابعان شد و یار باوفای امیرمومنان علیه السلام. اویس به عشق دیدار پیامبر صلی الله علیه و آله به مدینه رفت، اما موفق به دیدار یار نشد و به وطن بازگشت. وقتی پیامبر صلی الله علیه و آله قضیه را شنید، او را «نفَسُ‏الرحمان» خواند. هر از گاهی هم با اشاره به مسیر یمن می‌‏فرمود: «از سوی یمن بوی خدا به مشامم می‌‏رسد.» همچنان که دربارة ایشان فرمود: «در یمن شخصی است به نام اویس قرنی که در روز قیامت محشور می‌‏شود و جمعیت بسیاری را به تعداد افراد و قبیله پُرجمعیتِ ربیعه و مُضرّ شفاعت می‌‏کند.» امروز نیز به برکت مجاهدت‏های «اویس خمینی» بوی خوش اندیشه‏های اسلام ناب از یمن به مشام می‌‏رسد. حسین الحوثی بعد از رحلت امام خمینی رحمة الله علیه مدت کوتاهی را در ایران به سر برد. او چنان شیفته و متأثر از اندیشه و آثار امام بود که در تمامی سخنرانی‏‌هایش، نام و یاد ایشان را احیا کرد. این کتاب نتیجه تلاشی متواضعانه است برای نشان دادن گوشه‏ای از ریشه‏های پیدایش جنبش شیعیان یمن و تبیین برخی دیدگاه‏‌ها و مواضع این شهید بزرگوار.»

این کتاب در دو بخش «آشنایی با جنبش الحوثی و تحولات یمن» و «دیدگاههای شهید حسین الحوثی» تنظیم و تدوین شده است. جنبش شیعیان یمن و جنگ ششم صعده (گفتاری از حجت الاسلام غریب رضا)، تاریخ و اندیشه گروه الحوثی (گفتگو با حجت الاسلام غریب رضا)، جنبش شیعیان یمن و جنگ ششم صعده (گفتگو با دکتر عصام العماد، محقق یمنی)، همراه با رهبر تأسیس کننده جنبش الحوثی (نوشتاری از قاسم ابوعواضه) و آشناسس با مواضع جنبش شیعیان یمن (نوشتاری از محمد بدرالدین الحوثی) بخش اول کتاب را تشکیل می‌دهند و در بخش دوم، چهار سخنرانی شهید حسین الحوثی که تبیین کننده دیدگاههای این متفکر انقلابی و دلباخته یمنی امام خمینی رحمة الله علیه می‌آید. عبرت‌های عاشورا، ولایت اسلام یا ولایت یهود و آمریکا؟!، هیچ کس در برابر خدا عذری ندارد و ولایت اسلام و اهل بیت علیهم السلام، نه ولایت یهود عناوین گفتارهای این شهید است.

8. چاپ سوم تیغ دو دم با نگاهی تاریخی به فتنه

سیره اجتماعی ـ سیاسی معصومین (ع)، ظرفیتی بسیار در استخراج مباحث مرتبط با نیاز‌ها و ابتلائات امروز ما دارد و تنها کوششی درخور و نگاهی مسأله‏‌شناس را می‌‏طلبد. فتنه سال 88 بهانه‏ای شد تا بخشی از تاریخ اجتماعی ـ سیاسی صدر اسلام که بیانگر نقش خواص در رویدادهاست، بازخوانی شود. به همین منظور، مقالاتی که هدفش ارائه تحلیلی نو از حوادث مهم تاریخ صدر اسلام و ناظر مسائل مبتلابه جامعه فعلی ماست در این کتاب «تیغ دو دم» می‌‏آید که پیش از این جداگانه در ماهنامه «راه» منتشر شد:

بخش اول، شامل دو مقاله در بررسی زمینه‏های تاریخی ـ سیاسی حوادث زمان امیرالمؤمنین (ع) و امام حسن (ع). بخش دوم، شامل دو مقاله در تشریح وضعیت خواص و شخصیت‏های تأثیرگذار سیاسی صدر اسلام و بخش سوم، شامل سه مقاله در تبیین حکم اولی و سیره معصومین (ع) در برخورد با خواص فتنه‏‌گر است.

9. نگاه از بیرون یک: فتنه 88 در نگاه روزنامه‌‏نگاران خاورمیانه

در ایام انتخابات سال 1388 و حوادث ناگوار پس از آن، شاهد ائتلاف نامبارک رسانه‌‏های غربی و حکومتی کشورهای عربی بودیم که علیه مردم‌سالاری دینی ایران قیام کرده بودند. حجم بالای نگاشته‌ها درباره انتخابات ایران بدون شک بیانگر جایگاه مهم و راهبردی ایران در روابط بین‌الملل و مناسبات منطقه است. بازخوانی، نقد و تحلیل فتنه 88 از زبان منتقدان داخلی کشورهای عربی بسیار خواندنی است و ابعاد ناشناخته بین‌‏المللی این فتنه فراگیر را آشکار می‌کند. با توجه به اهمیت ثبت تاریخ مبارزات و حوادث انقلاب اسلامی برای آیندگان و تحلیل درست از آن‌ها، گزیده نظرات اندیشمندان و روزنامه‏‌نگاران خاورمیانه در خصوص حوادث بعد از انتخابات سال 88 ایران اسلامی، در رسانه‌های عربی گردآوری و زیرنظر حجت‌‏الاسلام غریب‌‏رضا (مدیر موسسه گفتگوی دینی و فعال در عرصه جهان اسلام) ترجمه است.

10. نگاه از بیرون دو: فتنه 88 در نگاه تحلیلگران آمریکا

در دنیای امروز، هیچ بحرانی، به ویژه مسائل سیاسی در محدوده مرزهای جغرافیایی باقی نمی‌‏ماند و هر قدرتی به دنبال منفعت خود در آن است. فتنه سال 88 فقط بر مبنای یک دروغ شکل گرفت. دروغ بزرگی به عنوان تقلّب! تقلّبی که برای اثبات آن، هیچ‏گاه فتنه‌‏گران قانون‏شکنِ مدعی قانونگرایی و مردم‏سالاری، از مجاری قانونی ادعاهای خود را پیگیری نکردند و نه حتی دلایل مستدلی ارایه کردند! در این ایام، شاهد ائتلاف نامبارک رسانه‏های غربی و حکومتی کشورهای عربی بودیم که علیه مردم‏سالاری دینی ایران قیام کرده بودند. حجم بالای نگاشته‏‌ها درباره انتخابات ایران بدون شک بیانگر جایگاه مهم و راهبردی ایران در روابط بین‏الملل و مناسبات منطقه است.

بازخوانی، نقد و تحلیل فتنه 88 از نگاه بیرونی بسیار خواندنی است و ابعاد ناشناخته بین‌‍‏المللی این فتنه فراگیر را آشکار می‌کند. با توجه به اهمیت ثبت تاریخ مبارزات و حوادث انقلاب اسلامی برای آیندگان و تحلیل درست از آن‌ها، گزیده نظرات تحلیلگران و روزنامه‏نگاران آمریکایی در خصوص حوادث بعد از انتخابات سال 88 ایران اسلامی، در رسانه‌های آمریکایی گردآوری و به همت علی فتحعلی آشتیانی ترجمه است.

در این مجموعه، سه مقاله به قلم روزنامه‏‌نگاران و تحلیلگران آمریکایی که در نقد و تحلیل فتنه 88 نوشته شده و به سئوالات و شبهات درباره انتخابات سال 88 در ایران پاسخ می‌‏دهند، ترجمه و منتشر ‏شده است. یک مقاله هم از منظر شکاف طبقاتی جامعه، به حوادث پس از انتخابات می‌‏پردازد.

11. تقلب سبز: طنز سیاسی در فتنه 88

در فتنه سیاسی سال 1388 که رخدادهای روزانه آن باعث غلبه وجه تراژیک امر سیاسی در اذهان عمومی شده بود، نیاز به طنز و نگریستن از موضع بر‌تر و جلالی حقیقت به شدت حس می‌‏شد. زبان طنز در کنار دیگر قالب‏های هنری بود که در آن مقطع می‌‏توانست از ساحت حقیقت در برابر سنگینی غبار فتنه، دفاع کند و از سطح آن واقعیت غالب و معرکه‌گیر، فرا‌تر برود و ببرد. در آن ایام، جبهه سایبری و وبلاگ‌ها و شبکه‌های اجتماعی عمدتاً در غلبه امر سیاسی خودبنیاد به شدت می‌کوشیدند و خواه ناخواه مواجهه طنزآمیز هم در این جبهه بیشتر می‌توانست رویارویی بیافریند. «تقلب سبز» نام یکی از وبلاگ‌هایی بود که اقدام به نشر یادداشت‌های موثری در متن و پیام‌های کاربران خود با استفاده از زبان طنز سیاسی می‌کرد. انتشار مجدد مجموعه آن مطالب در قالب کتاب، امکان استفاده برای مخاطبان غیرمجازی را فراهم کرده است و در ضمن گوشه‌ای از تاریخ رویدادهای سیاسی معاصر ما به ثبت می‌رسد. محتوای وبلاگ به زبان طنز، تا حدی می‌‏تواند واقعیت‏‌ها و فضای عمومی ایام فتنه برای آیندگان را ترسیم کند.

12. «اعتراف سبز» کتابی در رفع شبهه تقلب

فتنه سال 88 با تمام عظمتش بر مبنای یک دروغ شکل گرفت. دروغ بزرگی به اسم تقلب! تقلبی که برای اثباتش هیچگاه دلایل مستدلی مطرح نشد. این کتاب به این تقلب بزرگ سران فتنه می‌‏‌پردازد. آن هم توسط کسانی که به طرف پیروز انتخابات رأی ندادند. «اعتراف سبز» مجموعه‏‌ای است از 54 یادداشت، مصاحبه، خاطره و… افرادی که مخالف رأی آوردن آقای احمدی‌‏نژاد در نهمین دوره انتخابات ریاست‏ جمهوری ایران بودند. مطالب این کتاب جمع ‏آوری شده از وبلاگ‏‌ها و سایت‌‏های اینترنتی در دوران قبل و بعد از انتخابات است. همه مطالب کتاب در‌‌ همان روزگار به عنوان سندی برای اثبات عدم وجود تقلب در انتخابات سال 88 توسط دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در وبلاگی با عنوان اعتراف سبز جمع آوری شد.

مطالب این کتاب، یادداشت‏‌های وبلاگی و اینترنتی هستند برای از دست نرفتن سندیت، مطالب با‌‌ همان نوع نگارش نویسنده نقل شده‏‌اند و در انتهای کتاب عکس‏هایی از صفحات این وبلاگ‌‏‌ها در بخش پیوست آورده شده است. نویسندگان این مطالب هم در چند گونه قابل تقسیم ‏بندی هستند. بعضی در داخل چارچوب نظام می‌‏‌گنجند و مشکلشان رأی آوردن احمدی‏‌نژاد است و تمایل به غیر ایشان داشتند. بعضی دیگر دشمن نظام اسلامی هستند و حتی در انتخابات شرکت نکرده‌‏اند! گروه دیگری هم هستند که با نظام اسلامی مشکل دارند و فکر می‌‏‌کردند اگر میرحسین موسوی یا مهدی کروبی رأی بیاورند فضای کشور آن به چیزی که آن‌ها علاقه دارند نزدیک‏‌تر خواهد شد. فصل مشترک گردآوری مطالب این کتاب مخالفت با احمدی‏‌نژاد و پرداختن به عدم وجود تقلب در انتخابات است.

13. فتنه 88 به روایت وبلاگهای ارزشی

در فتنه سیاسی سال 1388 جبهه سایبری و وبلاگ‏‌ها و شبکه‏‌های اجتماعی ارزشی و حز‏ب‌‏اللهی، نقش مهمی در روشنگری، بیان حقایق و رو کردن ماهیت فتنه و فتنه‌‏گران داشتند که متأسفانه در جایی ثبت نشد تا برای کسانی که می‌خواهند خیلی ساده، این حادثه تلخ و مهم تاریخ انقلاب اسلامی را از زبان و قلم جوانان و دانشجویان واکاوی نمایند، قابل استفاده باشد. دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسامی با انتشار گزیده‌‏ای از این مطالب وبلاگی در قالب کتاب، امکان استفاده را برای مخاطبان غیرمجازی نیز فراهم می‌‏نماید تا اندکی از فعالیت‏های مردمی و خودجوش در دفاع از انقلاب اسامی و آرمانهای امام خمینی رحمةالله‌علیه و شهدا در آزمون تاریخی و سرنوشت‏ساز، ثبت و ضبط شود. این کتاب فقط بخش بسیار کوچکی از فعالیت‌‏های سایبری نیروهای ارزشی و حزب‏‌اللهی در ایام فتنه 88 است که منتشر شده است.

14. خاطرات آیت‌الله عباسعلی صادقی قهاره؛ از علمای مبارز و انقلابی لرستان

در مقدمه کتاب آمده: «آیت‌الله عباسعلی صادقی قهاره از روحانیون برجسته و فضلای معروف حوزه علمیه کمالیه، با دعوت آیت‌الله کمالوند در سال 1338 به خرم آباد هجرت کرد و از میان افرادی که توسط آیت‌الله کمالوند به خرم‌آباد دعوت شدند، تنها ایشان اقامت طولانی مدت و دائمی را در خرم‌آباد برگزیدند.

عوامل متعددی سبب گردید تا خاطرات ایشان جمع‌آوری و تدوین گردد، که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: یک، ارتباط نزدیک و صمیمی با مراجع تقلید و بزرگان حوزهٔ علمیه قم از قبیل آیت‌الله بروجردی، امام خمینی (ره)، آیت‌الله شریعتمداری و آیت‌الله گلپایگانی. دوم، پیوستگی ایشان با حوزهٔ علمیه قم و دوستی با شخصیت‌های بزرگ سیاسی و علمی چون آقای هاشمی رفسنجانی، شهید مصطفی خمینی، شهید مطهری، آیت‌الله فاضل لنکرانی و... سوم، پشتیبانی ایشان از نهضت امام خمینی در تمام مراحل آن و پرداخت هزینه‌های سنگین بابت آن. چهارم، سفرهای تبلیغی دور و نزدیک، به اقصی نقاط کشور و شهر‌ها و روستاهای مختلف استان لرستان. پنجم، ریاست دادگاه انقلاب و حاکم شرع بودن ایشان. ششم، سال‌ها ریاست حوزه علمیه کمالیه و تربیت طلاب.»

این کتاب از سه فصل تشکیل شده است. فصل اول کتاب حاضر، «از تولد تا هجرت به خرم‌آباد» نام دارد که مطالب آن شامل سال‌های کودکی، شروع تحصیلات حوزوی و هجرت به قم، آشنایی با حضرت امام و آیت‌الله بهاءالدینی، کشف حجاب، سفرهای تبلیغی، ازدواج، عزیمت آیت‌الله بروجردی به قم، اساتید و تدریس است. فصل دوم، «از هجرت به خرم آباد تا پیروزی انقلاب اسلامی» نام دارد و به موضوعات متنوعی از قبیل: سفرهای حج آیت‌الله صادقی قهاره، جلسات قرآن خرم‌آباد، اقدامات شاه پس از درگذشت آیت‌الله بروجردی، انقلاب سفید، لایحهٔ انجمن‌های ایالتی و ولایتی، درگذشت آیت‌الله کمالوند و مدیریت حوزه پس از ایشان، کاپیتولاسیون، هجرت آیت‌الله مدنی به خرم‌آباد، مقالهٔ روزنامهٔ اطلاعات و واکنش‌های نسبت به آن، دستگیری و زندان و برخی مباحث دیگر. فصل سوم، «از پیروزی انقلاب تا رحلت امام خمینی (ره)» نام دارد که خاطرات راوی در مورد دوران حاکم شرع بودن، برخورد با منافقان، اعدام و دستگیری مأموران حکومت پهلوی، بازدید مناطق عملیاتی و مباحث دیگر را در بر می‌گیرد. در پایان تصاویر و اسناد مرتبط با خاطرات آیت‌الله صادقی قهاره آورده شده است.


تسنیم