نقش علامه دوانی در گسترش اندیشه های اسلامی


2507 بازدید

نقش علامه دوانی در گسترش اندیشه های اسلامی
 

علامه علی دوانی به عنوان فیلسوف و سخنران برجسته و سیره نویس پیامبر نقش موثری در گسترش اندیشه های اسلامی ایفا کردند.

علی جنتی با حضور در مراسم بزرگداشت علامه علی دوانی (ره) که در کازرون برگزار شد، با بیان اینکه حضور در این مراسم فرصت مناسبی برای آشنایی هرچه بیش‌تر با آداب و رسوم کازرون و هم‌چنین مفاخر ارزشمند این شهرستان شده است، اظهار کرد: با مطالعاتی که در این مدت در مورد کازرون انجام دادم وجود دانشمندان متعدد در حوزه‌های گوناگون علمی و مذهبی و نقش مؤثر این شهرستان در شکل‌گیری مبارزه با استعمار انگلیس در نهضت جنوب و به ثمر نشستن انقلاب اسلامی سبب شگفتی بنده شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وجود چهره هایی مانند شیخ ابواسحاق کازرونی، علامه قطب الدین محمود کازرونی، علامه علی دوانی و هنرمندان موثری چون شاعر حماسه سرای انقلاب مرحوم نصر الله مردانی گفت: با داشتن چنین شخصیت‌هایی در تاریخ کازرون لزوم توجه به شناخت عمومی مردم نسبت به اندیشه های این افراد و برگزاری یادمان این مفاخر ضروری است.

وی با بیان این که علامه علی دوانی به عنوان فیلسوف وسخنران برجسته وسیره نویس پیامبر نقش موثری در گسترش اندیشه های اسلامی ایفا کردند، افزود: بنده از زمان کودکی نسبت به علامه علی دوانی شناخت داشته‌ام و در زمان سکونت ایشان در قم در جمع فضلای حوزه علمیه در مقطع کوتاهی از  سعادت شاگردی در محضر این  عالم فرزانه بهره‌مند شدم.

جنتی علامه دوانی را هم تراز با شهد مفتح دانست و گفت: علامه دوانی از جمله عالمانی است  که به دور از هر گونه تفکیکی هم در حوزه و هم دانشگاه نفوذ داشت و مورد اعتماد بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه شاید بتوان رشته اصلی فعالیت مرحوم علامه دوانی را شرح حال نویسی علما و دانشمندان شیعه عنوان کرد، افزود: سبک نگارشی علامه دوانی با دیگر آثار ارائه شده بسیار متفاوت بود و شیوایی و عوام پسند بودن را در آثار وی می‌توان مشاهده کرد.

وی با اشاره به حضور در برخی منبرها وسخنرانی های علامه علی دوانی در آبادان خاطر نشان کرد: مرحوم دوانی با زبان به دور از تکلف سخن می گفت و این  نکته  سبب علاقه فراوان مردم به ایشان شده بود.

جنتی تواضع علامه دوانی را ستودنی دانست وگفت: به تعبیر مقام معظم رهبری دوانی علم رجال را از دانش ویژه روحانیت به دانشی عمومی تبدیل کرد.

وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی نوگرایی و توجه به نیازهای روز جامعه را از ویژگی‌های منحصر به فرد علامه دوانی عنوان و بیان کرد: آشنایی با چهره‌هایی مانند شهید مطهری، بهشتی و همفکری‌های این مجموعه سبب به وجود آمدن موج جدیدی از  توسعه فرهنگ اسلامی در جامعه شد و این گروه در زمانی که حوزه‌ها تنها به مسائل فقهی می پرداختند این شخصیت‌ها در فکر تربیت نسلی همراه با علوم روز جامعه بودند.

جنتی با نگاهی به سوابق مبارزاتی علاامه دوانی گفت: از شروع نهضت انقلاب اسلامی دوانی همراه و همگام امام خمینی(ره) در تمامی صحنه ها حاضر بوده و انتشار کتاب نهضت روحانیت توسط ایشان خود بیانگر سابقه وعلاقه علامه دوانی نسبت به امام خمینی است.

وی تالیفات علامه دوانی را نشان از سخت کوشی ایشان خوانده وگفت: ایشان با مناعت طبع بیش از 110 کتاب و مقاله را برای ترویج اندیشه های اسلامی به جای گذاشته است .

وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی  با بیان این که این وزارت خانه به عنوان متولی اصلی امر فرهنگ وظیفه بزرگی دارد، خاطر نشان کرد: توجه به فرهنگ نباید تنها به یک وزارتخانه محدود شود بلکه دیگر نهادهایی مثل سازمات تبلیغات اسلامی، حوزه علمیه، سپاه پاسداران و حتی شخصیتهای حقیقی صاحب قلم وتریبون نیز باید در امور فرهنگی وزارت ارشاد را یاری کنند.

وی مسائل فرهنگی را از جمله مسائل پیچیده دانست وگفت: اگر بر اساس مباحث اسلامی بخواهیم ارزش دینی به جامعه وجهان معرفی کنیم نیازمند تلاش وعزم همگانی هستیم.

جنتی  با اشاره به دغدغه های مقام معظم رهبری نسبت به حوزه فرهنگ گفت: ایشان  در دو دهه گذشته بیشترین سخنان را درباره توجه به فرهنگ اسلامی  و انقلابی بیان کرده‌اند و با احاطه کامل نسبت به حوزه‌های مختلف هنری وفرهنگی مسائل را موشکافانه دنبال کرده وآسیب شناسی می‌کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: نه تنها در جمع مراجع تقلید بلکه در میان دیگر روحانیون نیز بنده شخصی را نمی‌شناسم که تا این اندازه به حوزه فرهنگ ومذهب تسلط داشته باشد و این یک ویژگی منحصر به فرد است.

وی افزود : بنده در ابتدای حضور خود در وزارتخانه  توجه به فرمایشات ایشان را چراغ راه خود ومجموعه فرهنگ وارشاد قرار داده و به عنوان راهنمای اجرایی از آن استفاده می‌کنیم.

جنتی با بیان اینکه مقام معظم رهبری حفظ  هویت اسلامی وفرهنگی را مورد توجه  قرار داده‌اند،  اظهار کرد: ایشان همواره برجلوگیری از مسخ شدگی فرهنگی تاکید کرده و نسبت به تهاجم فرهنگی غرب هشدار داده‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  گفت: وظیفه ما است که نسبت به رفع دغدغه‌های فرهنگی مقام معظم رهبری در همه عرصه ها به خصوص حوزه فرهنگ تلاش کنیم، ایشان  نسبت به گسترش استفاده از زبان های بیگانه در سطح جامعه  گلایه مند هستند و در این زمینه ما نباید به گونه ای رفتار کنیم که توسط آموزش زبان بیگانه فرهنگ غربی نیز در جامعه گسترش یابد.

وی از آموزش وپرورش و دانشگاه ها توجه به حفظ هویت ارزش ملت ایران  را خواستار شد وافزود: امروز نه تنها جهان سوم بلکه کشور های پیشرفته اروپایی نیز نسبت به نفوذ فرهنگ غرب در جامعه خود احساس خطر می‌کنند و برای جلوگیری از نابودی فرهنگ خود بحث تنوع فرهنگی را در جامعه بین المللی مطرح کرده‌اند.

جنتی توجه به عدالت فرهنگی  را از شعار های دولت  یازدهم بیان کرد وگفت:عدالت فرهنگی با  فراهم کردن شرایط یکسان برای شکوفایی استعدادهای موجود در کشور و دوری از تمرکز گرایی در کلان شهرها محقق می‌شود.

وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی توزیع عادلانه اعتبارات را از وظایف خود دانسته وگفت: امیدواریم با ایجاد بسترهای مناسب شرایط را برای توسعه فرهنگ و برگزاری یادمانهای مذهبی  به‌ویژه در شهرهایی با سابقه درخشان مانند کازرون فراهم کنیم.

وزیر فرهنگ وارشاد اسلاکمی با حضور خود در مقبره مرحوم مردانی شاعر حماسه ساری کازرونی بر تسریع در تکمیل مجموعه  فرهنگ سرای مردانی و ساخت مقبره ای در شان این شاعر ماندگار تاکید کرد.


تسنیم