چرا 17 مرداد روز خبرنگار نامیده شد
6447 بازدید
17 مرداد 1377، محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی مستقر در مزار شریف افغانستان، به همراه 8 نفر از کارکنان سرکنسولگری ایران در این شهر توسط عوامل گروه طالبان به شهادت رسیدند. این 9 نفر عبارت بودند از:
1ـ ناصر ریگی سرپرست
2ـ مجید نوری نیارکی مسئول امور مالی
3ـ محمدناصر ناصری کارشناس امور فرهنگی
4ـ کریم حیدریان کارشناس امور کنسولی
5ـ محمدعلی قیاسی کارشناس امور کنسولی
6ـ رشید پاریاوفلاح کارشناس امور کنسولی
7ـ نورالله نوروزی کارشناس امور کنسولی
8ـ حیدرعلی باقری کارمند فنی
9ـ محمودصارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی
تا مدتها از سرنوشت این 9 نفر گزارشی منتشر نشد، تا این که اجساد آنان در یک گور جمعی در خرابههای پشت کنسولگری به دست آمد. پیکر آنان 22 شهریور 1377 به تهران منتقل شد و به خاک سپرده شد.
در میان این 9 شهید تنها محمود صارمی به سرکنسولگری ایران وابستگی سازمانی نداشت.
صارمی در 1337 در شهرستان بروجرد به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در بروجرد گذراند و پس از اخذ دیپلم، در رشته جغرافیای انسانی دانشگاه تهران پذیرفته شد. و چند سال بعد مدرک کارشناسی گرفت. وی در 1371ش. به سمت کارشناس متون خبری به استخدام خبرگزاری جمهوری اسلامی درآمد.
صارمی، همزمان با کار در خبرگزاری به تحصیل ادامه داد و در 1373ش. کارشناسی ارشد رشته جغرافیایی انسانی با گرایش روستایی از دانشگاه شهید بهشتی گرفت.
محمود صارمی 13 ماه نیز را در جبهههای جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در کسوت بسیج حضور یافته بود. وی از دی 1375 سرپرست نمایندگی خبرگزاری جمهوری اسلامی در کابل شد و تا زمان شهادتش به دست عوامل گروه طالبان، خبرنگار صحنههای بحرانی جنگ افغانستان بود.
شورای فرهنگ عمومی کشور در اولین سالگرد این واقعه، روز 17 مرداد را به پاس قدردانی از مقام و حرفه صارمی «روز خبرنگار» نامید.
موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی
نظرات