حجت الاسلامی که «آداب نماز شب» را نوشت
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، «سیدمحمد باقر بن محمد تقی شفتی» مشهور به «حجةالاسلام» رشتی الاصل و از بزرگان علمای امامیه، فقیه، اصولی، ادیب، نحوی، رجالی و ریاضیدان بوده است.
وی همچنین در درایه، هیئت و علوم ادبی و فنون عربی از مشاهیر روزگار و در مراحل اخلاقی بیهماورد بوده است. او به حال فقرا و طلاب علوم دینی کمک بسیار میکرد و در عبادت و مناجات و سخاوت و نیز اجرای حدود الهی بسیار کوشا بود.
حجت السلام شفتی از محضر درس حضرات آیات بهبهانی، سید مهدی بحرالعلوم، شیخ جعفر کاشف الغطاء، ملامهدی نراقی و میرزای قمی استفاده برد و دارای تالیفات بسیاری است.
آداب نماز شب، الاجازات و اصحاب الاجماع از آن جملهاند. همچنین رسالههای فراوانی را در تحقیق حال هر یک از رجال حدیث امامی نوشته است.
این عالم دینی سرانجام سال 1260 هجری قمری در 85 سالگی در اصفهان وفات یافت و در مسجدی که خود بنا نهاده بود و به مسجد سید معروف شد، به خاک سپرده شد.
امروز(13 دیماه) همچنین مصادف است با سالروز درگذشت «ابن اثیر» مورخ، ادیب و محدث شافعی که سال630 هجری قمری فوت کرد.
«ابوالحسن علی بن ابی الکرم محمد بن عبدالکریم بن عبدالله شیبانی» معروف به ابن اثیر جزری از مورخان نیمه دوم قرن ششم و اوایل قرن هفتم هجری است.
او در حفظ حدیث و مبادی و متعلقات آن، پیشوای محدثین به شمار میرود و در تاریخ، انساب، سیره و وقایع و جنگهای عرب متبحربود. شهرت ابن اثیر به دلیل دو کتاب بزرگ او به نام «الکامل فی التاریخ» و «اُسْدُالغابَه فی معرفة الصحابه» است. از کتاب های دیگر وی میتوان «اللُّباب فی تهذیب الانساب» و «الباهر» را نام برد. الباهر درباره خاندان زنگیان موصل نوشته شده است.
ایبنا
نظرات