نمادی از تداوم راه مقاومت و ایثار

عکس نمادین از تداوم راه شهدا


یکی از بزرگترین دستاورد های جنگ تحمیلی بعثی های صدامی علیه ایران، نهادینه شدن فرهنگ مقاومت و ایثار  در ایران بود. عکس پیش روی نمادی از تداوم خط سرخ شهادت در دل و جان نسل های بعدی انقلاب اسلامی است. 

اواخر آذر ماه 93، حوالی ساعت 12 شب، بچه‌ها و رفقای هم‌سن‌ و سالی که امسال اولین سال دوری از هم را تجربه می‌کنند، در گلستان شهدای اصفهان، گرد هم جمع می‌شوند. رفقایی که حداقل چهار سال دبیرستان خود را در یک فضای دوست‌داشتنی به نام «مجمع فرهنگی شهید اژه‌ای» ذیل مرکز پرورش استعدادهای درخشان اصفهان، گذرانده‌اند و حالا هرکدام‌شان در یکی از دانشگاه‌های شریف، تهران، شهید بهشتی، صنعتی اصفهان و ... اولین سال دانشجویی‌شان را تجربه می‌کنند.

«محمدجواد حاجی‌احمدی»، دانشجوی کارشناسی ارشد برق-مخابرات دانشگاه علم و صنعت تهران؛ سرگروه این جمع رفاقتی است. محمدجواد که متولد 1369 است، مدال برنز المپیاد را هم در سابقه علمی خودش دارد و حالا بچه‌ها را دور هم جمع کرده تا ضمن تجدید دیدار، زیارتی هم از شهدای دوست‌داشتنی گلستان اصفهان داشته باشند. بچه‌ها که در مجمع‌شان در طول این چندسال با هم خو گرفته‌اند و چندین مسافرت رفته‌اند و کارهای فرهنگی کرده‌اند، در این وعده شبانه، از همه‌چیز می‌گویند تا اینکه میان گپ‌وگفت‌هایشان، به صورت اتفاقی ایده یک عکس دسته‌جمعی پای تابلوی عکسی که شهید خرازی و شهید عرب در آن هستند، مطرح می‌شود. محمدجواد به‌عنوان بزرگ گروه، کارگردانی هنری عکس را به عهده می‌گیرد. اولین نفری که انتخاب می‌شود، جانشین شهید خرازی‌ست. شباهت یکی از بچه‌ها به چهره حاج حسین، نفر اول را در عکس قرار می‌دهد. چیدمان بچه‌ها، عوض‌بدل کردن لباس‌ها، فیگور گرفتن بچه‌ها، ... بالاخره عکس را شکل می‌دهد. لذت قرار گرفتن به‌ جای شهدا در کنار شرمندگی، یک تجربه شیرین دیگر است که این شب به آنها افزوده می‌شود.


عکس نمادین از تداوم راه شهدا