از صادر کردن بیانیه برای حمایت از فلسطین تا حضور با لباس رزم در جبهه‌ها


2151 بازدید

آیت‌الله سیدمهدی یثربی کاشانی در ۱۳۰۴ ش در کاشان به دنیا آمد. پدرش آیت‌الله سیدمحمدرضاکاشانی از روحانیون کاشان بود. او در سنین کودکی پدر خود را از دست داد و تحت تکفل برادر بزرگش آیت‌الله العظمی میرعلی یثربی کاشانی قرار گرفت . تحصیلات خود را با ورود به مدرسه علمیه کاشان آغاز کرد و مقدمات علوم دینی را در آن جا فراگرفت .
سپس سطوح دروس دینی را نزد آیات شیخ محمود نجفی و برادرش آموخت. در ۱۳۳۷ ش به حوزه علمیه قم رفت و بخش دیگر از دروس سطح را نزد آیت‌الله سلطانی طباطبایی فرا گرفت و سپس به فراگیری دروس خارج فقه و اصول پرداخت. در آن مقطع از محضر آیات عظام مرعشی نجفی ، بروجردی ، امام (ره) ، سیدمحمد محقق داماد ، گلپایگانی ، اراکی و علامه طباطبایی سود برد . پس از فوت برادرش – که زعامت دینی مردم کاشان را بر عهده داشت – در ۱۳۳۸ ش و به امر آیات عظام بروجردی و امام (ره) به کاشان بازگشت و به تدریس دروس دینی و ارشاد مردم پرداخت . پس از ورود به کاشانی به تأسیس حوزه علمیه مبادرت ورزید . او مبارزات خود را در راستای نهضت اسلامی امام (ره ) آغاز کرد .
او با ایراد سخنرانی‌های افشاگرانه به مبارزه علیه رژیم پهلوی می‌پرداخت و پس از تبعید امام (ره) و مبارزات سیاسی خود را در قالب سخنرانی علیه رژیم شاه و تربیت طلاب علوم دینی تداوم داد. او در طی سال‌های ۷-۱۳۵۶ بر شدت مبارزات خود افزود و در فروردین ۱۳۵۷ با صدور اعلامیه‌هایی به تقبیح اقدامات رژیم پهلوی پرداخت. در آن روز، با صدور اعلامیه‌ای ضمن حمایت از مردم فلسطین که تحت سرکوب اسرائیل بودند ، مراسمی را نیز در مسجد حبیب ابن موسی (ع) کاشان برگزار کرد. در یازده فروردین ۱۳۵۷ مراسمی را به مناسبت اربعین شهدای ۲۹ بهمن تبریز برگزار کرد که این مجلس در نهایت به برگزاری راهپیمایی اعتراض آمیز مردم کاشان علیه رژیم پهلوی منجر شد.  در ۳/۶/۱۳۵۷ در اعتراض به سرکوب قیام مردم اصفهان و نیز فاجعه سینما رکس آبادان در اعتراض به رژیم شاه از اقامه نماز جماعت خودداری کرد.
و در مهر ۱۳۵۷ مجلسی به بهانه ختم آیت‌الله زاده گلپایگانی برگزار کرد که این مجلس به برگزاری راهپیمایی گسترده مردم کاشان علیه رژیم شاه منجر شد. در آستانه تبعید امام (ره) به کویت و خودداری آن کشور از پذیرش امام ، اعلامیه‌ای در محکومیت رژیم‌های کویت و عراق صادر کرد. در ۲۰/۸/۱۳۵۷ مردم را به تظاهرات اعتراض آمیز علیه رژیم شاه فراخواند و در آن روز تظاهرات باشکوهی علیه رژیم شاه برگزاری شد. در آذر ۱۳۵۷ همراه با روحانیت مبارز کاشان ، اعلامیه‌ای در تداوم مبارزات و حمایت از امام (ره) صادر کردند. در دی و بهمن ۱۳۵۷ همواره رهبری مبارزات مردم کاشان را بر عهده داشت و به عنوان سخنران راهپیمایی‌ها به ایراد سخن علیه رژیم شاه و حمایت از نهضت اسلامی امام (ره) می‌پرداخت .
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، فعالانه در صحنه بود و به همکاری با نهادهای انقلابی می‌پرداخت در مرداد ۱۳۵۸ از سوی امام (ره) مأمور برگزاری نماز جمعه در شهر کاشان شد.
ایشان در عرصه سیاسی ،بخاطر داشتن اطلاعات وسیع،تصمیمات سنجیده و به موقع می گرفت. از آغاز، با حاکمیت لیبرال ها و التقاطیون و الحادیون در ستیز بود.به همین دلیل در اولین انتخابات ریاست جمهوری ،رأی منفی به بنی صدر را صریحاً اعلام داشته و مکرراً وی را استیضاح نمودند.
حضور مستمر در جبهه های دفاع مقدس و تشویق و تقویت مادی ومعنوی رزمندگان اسلام ،حضور در کلیه منازل شهدای و ایثارگران منطقه ،حضور در مراسم مختلف مربوط به شهداء و تفقد از خاندان شاهد و ایثارگر ،از جمله فعالیتهای بارز ایشان می باشد.
سخنرانی های ایشان در مراسم اعزام رزمندگان به جبهه های نبرد و نیز گفتگوهای این پدر مهربان با مجاهدان جبهه دفاع مقدس در نقاط مختلف جنوب و غرب ،شخصیت ایشان را به یکی از همراهان ثابت بسیجیان سلحشور تبدیل کرده بود.خدمات پشتیبانی و هدایای نقدی و جنسی که به دستور ایشان یا مستقیماً توسط خود ایشان به جبهه ها تقدیم می شد،نیز قابل ذکر است. سردار شهید احمد کاظمی (فرمانده وقت لشگر نجف اشرف) می گوید: از مسوولانی که به این منطقه آمده اند ،هیچ کدام به مانند حضرت آیت الله یثربی، این قدر کمک مالی نکرده اند.
ایشان همچنین با تشکیل ستاد بازسازی در شهرستان کاشان، نقش موءثری دربازسازی مناطق آسیب دیده از جنگ ایفاءنمودند.
بیماری ریوی ایشان که از یک سال گذشته آشکار شد ، ناشی از مصدومیت شیمیایی بود که این، خود موءید حضور مستمر این مجاهد بزرگ در جبهه های نبرد علیه دشمن متجاوز ، می باشد.
در اولین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری از استان اصفهان نامزد شد و توانست با کسب اکثریت آراء مردم آن استان به آن مجلس راه یابد. در ۱۳۶۲ طی حکمی از سوی امام (ره) به عنوان نماینده امام (ره) در منطقه (کاشان – آران – بیدگل ) منصوب شد . در دومین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری هم برای دومین بار به نمایندگی مجلس خبرگان رهبری از استان اصفهان انتخاب شد و در سومین دوره مجلس خبرگان رهبری هم برای سومین بار از سوی مردم استان اصفهان به آن مجلس راه یافت . ایشان تا پایان عمر شریفشان در این سمت باقی خدمت می کردند.
بیماری ریوی ایشان در سال‌های پایانی عمرشان، محصول حضور ایشان در جبهه های نبرد علیه دشمن متجاوز، می باشد. ایشان درهشتم مهر ۱۳۸۵ در کاشان دارفانی را وداع گفت .

 


مشرق