دوازدهمین «یادداشتهای سیاسی ایران» فارسی شد
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «یادداشتهای سیاسی ایران» اطلاعات تازهای درباره خروج رضاخان از ایران و روی کار آمدن محمدرضا پهلوی و حضور متفقین در کشورمان دارد. مرکز اسناد انگلستان این مجموعه 14 جلدی را که در آن مکاتبات سفارت انگلستان با وزارت امور خارجه از 1881 تا 1965 میلادی گنجانده شده است، سال 1997 منتشر کرد.
کتاب «یادداشتهای سیاسی ایران» رویدادهای سالهای 1943 تا 1945 میلادی (1321-1324 هجری شمسی) کشورمان را در بر میگیرد. این سالها مصادف با خروج رضا خان از ایران و پایان جنگ جهانی دوم است. نکته مهمی که در گزارشهای این کتاب به آن پرداخته شده، ایجاد فضای باز سیاسی برای احزاب در آن سالهاست که فعالیت خود را گسترش دادند. مهمترین حزب آن روزها، توده بود که از حمایت اتحاد جماهیر شوروی سابق بهرهمند میشد.
در پایان کتابهای این مجموعه، شخصیتهای مهم هر مجلد معرفی شدهاند و این موضوع نشان میدهد سفارت انگلستان تا چه اندازه به جزییات توجه داشته و حتی ویژگی رفتاری شخصیتها و چگونگی رسیدن آنها به قدرت را شرح میدهد. پس از اشغال ایران توسط متفقین و پایان جنگ جهانی دوم، انگلستان و ایالات متحده آمریکا نیروهای خود را از ایران خارج کردند اما روسیه 60 هزار نیروی مستقر در بخش شمالی را از کشور خارج نکرد و باعث به وجود آمدن موضوع خودمختاری کردستان و آذربایجان شد، که این مباحث در «یادداشتهای سیاسی ایران» مطرح شده است.
انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، جلد دوازدهم «یادداشتهای سیاسی ایران» را به علت حجیم بودن مطالب در دو بخش منتشر کرده و بخش دوم آن در شمارگان هزار نسخه، هزار و 652 صفحه و با بهای 28 هزار و 500 تومان اسفندماه سال جاری روانه بازار کتاب شده است.
علاقه مندان برای تهیه این کتاب میتوانند به فروشگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی، واقع در خیابان انقلاب، خیابان ۱۲فروردین، بعد از خیابان شهدای ژاندارمری، نبش مجتمع ناشران مراجعه کنند یا با شمارههای ۶۶۹۵۳۶۰۷ و ۶۶۹۶۱۵۳۶ تماس بگیرند.
ایبنا
نظرات