در نشست نقد و بررسی کتاب «پیرامونی» مطرح شد:

شناخت اسرائیل و سیاست‌های صهیونیستی یک ضرورت است

گامی در جهت شناختن سیاست های دشمن صهیونیستی ایران


 شناخت اسرائیل و سیاست‌های صهیونیستی یک ضرورت است

نشست نقد و بررسی کتاب « پیرامونی ، جستجوی اسرائیل برای یافتن متحدان خاورمیانه ای» جدیدترین ترجمه- تالیف علیرضا سلطانشاهی که در واقع روایتی از تلاش رژیم غاصب صهیونیستی برای خروج از انزوا است ؛ عصر سه‌شنبه  18 شهریور به همت جمعیت دفاع از ملت فلسطین و با همکاری خبرگزاری های قدس و تقریب درفرهنگسرای رسانه در سالن دکتر یونس شکرخواه باحضور«علیرضا سلطانشاهی»و«سیدهادی برهانی» تحلیلگر مسائل خاورمیانه و استاد دانشگاه تهران، برگزار شد.

دراین جلسه نقد و بررسی کتاب برخی از فعالان حوزه فلسطین ازجمله ناصر ابو شریف نماینده جنبش حماس نیز حضور داشتند.این نشست به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی از طریق آپارات و اینستاگرام به صورت زنده پخش شد.

کتاب «پیرامونی» روایتی تحقیقی - پژوهشی درباره جست‌وجوی اسرائیل برای یافتن متحدان خاورمیانه‌ای است که به قلم یوسی آلفر نوشته شده است؛ یوسی آلفر در اطلاعات ارتش و موساد خدمت کرده است؛ او نتایج پژوهش‌های خود درخصوص امور استراتژیک اسرائیل را در کتاب «پیرامونی» عرضه کرده است.

در ابتدای این نشست آقای سلطانشاهی با ذکر مقدمه ای گفت: «یوسی آلفر» نویسنده کتاب پیرامونی قبل از اینکه یک نویسنده باشد، یک استراتژیست است و برای پیشبرد اهداف  استراتژی صهیونیستی خود تلاش بسیار زیادی کرده و در عرصه سیاسی و دیپلماتیک هم به عنوان مشاور در کنار دولتمردان صهیونیستی حضور داشته است.

این استراتژی دربرگیرنده طرح و برنامه صهیونیست ها برای برقراری ارتباط با کشورها غیرعرب منطقه و ایجاد اتحاد با آنها علیه کشورهای عرب منطقه است؛ باتوجه به اینکه رژیم صهیونیستی به وسیله کشورهای عربی احاطه شده است، صهیونیست ها به دنبال این بودند که با برقراری ارتباط با کشورهای پیرامون آنها فشار ناشی از محاصره، جنگ، محدودیت های کشورهای عربی را به نحوی مهار کنند؛ استراتژی کلان دیگری که مدنظر اسرائیل بود، ایجاد ارتباط با قدرت ها و بحث اتمی شدن و... بوده که اینها هرکدام در سطح خود دارای اهمیت زیادی بود.

در سال 2016 کتاب آلفر را خواندم و با توجه به پیش زمینه ای که در این زمینه داشتم احساس کردم که می‌توان به ترجمه این کتاب پرداخت و می شود گفت تنها پرونده ای است که در مورد استراتژی پیرامونی به صورت کلی بیان شده است. این کتاب دو بخش اصلی دارد که بخش اول از ابتدا تا صفحه 175 مقالات و تحقیقات مترجم کتاب آمده است و از صفحه 177 به بعد هم آغاز ترجمه کتاب یوسی آلفر است و باید گفت، مطالب من(مترجم) احیای بحث دکترین پیرامونی در ایران بوده است.

ما باید با تحقیق به این نتیجه برسیم که چرا باید اسرائیل را از بین برد؛ بعد از انقلاب اسلامی نظام جمهوری اسلامی ایران براندازی رژیم صهیونیستی را برعهده خودش گذاشت و تقریبا مردم از این موضوع فاصله گرفتند. تا زمانی که مردم به صورت مستقیم درگیر مسئله نابودی اسرائیل نشوند و این خطر بزرگ را حس نکنند اتفاقی رخ نمی‌دهد، مردم باید در همه صحنه ها حضور داشته باشند و مقابل این رژیم منحوس ایستادگی کنند نه فقط در مناسبات خاصی مثل روز قدس؛  بلکه باید همواره در میدان مقابل صهیونیستی ها حاضر شوند تا بتوانیم به آرمان مورد نظر یعنی نابودی اسرائیل دست یابیم.

باید مسئله فلسطین و حمایت از مسجد الاقصی را در عرصه های فرهنگی،اقتصادی، علمی و ... مردمی کنیم و این موضوع مهم را هرچه زودتر عملیاتی کنیم. منابع مطالعاتی که در خصوص رژیم صهیونیستی یا فلسطین وجود دارد بسیار کم است؛ باید بتوانیم با تولید محتوا در این زمینه مردم را آگاه تر کنیم.»

در ادامه این نشست سید هادی برهانی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اظهار داشت: «اگر نگاهی به مطالعات اسرائیل و رژیم صهیونیستی در کشور بیاندازیم تا حدود زیادی اهمیت این کتاب مشخص می‌شود؛ اسرائیل در حال حاضر برای کشور ما یک دشمن درجه یک است. البته جمهوری اسلامی ایران نیز از سوی این رژیم منحوس ضربات زیادی را از نواحی مختلف متحمل می‌شود.

اگر ما اهمیت و خطر اسرائیل را در سرنوشت کشورمان در نظر بگیریم، در درجه اول باید  به این دشمن توجه ویژه ای داشته باشیم و سیاست ها و برنامه هایی که در نظر دارد را بشناسیم و مورد مطالعه قرار دهیم؛ پس در نهایت باید یکی از بهترین مطالعات اسرائیل در جهان، مختص کشور ما باشد.

شاید درحال حاضر نیازی که کشور ما به شناخت اسرائیل در جهان دارد ، هیچ کشور دیگری نداشته باشد؛ اما در عین حال از 23 سال گذشته تا کنون منبعی که بتواند ما را با استراتژی پیرامونی آشنا کند وجود نداشت؛ درحالی که یکی از ارکان اصلی این استراتژی جمهوری اسلامی ایران است. بویژه آنکه در روزهای اخیر و با اقدام خیانت‌کارانه امارات متحده عربی در زمینه برقراری ارتباط دوستانه با رژیم غاصب صهیونیستی موضوع مهم فلسطین دوباره سر زبان ها افتاده و ابعاد جدیدتری پیدا کرده است. »


خبرگزاری قدس سه شنبه 18 شهریور 1399