استقبال کم‌نظیر از پنجمین همایش تاریخ مجلس


3507 بازدید

ارسال بیش از 120 چکیده مقاله به دبیرخانه علمی همایش تاریخ مجلس نشان از استقبال پژوهشگران و محققان حوزه تاریخ پارلمان از پنجمین همایش تاریخ مجلس دارد.

به گزارش روابط عمومی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی دکتر علی ططری دبیرعلمی همایش پنجم تاریخ مجلس با اعلام این خبر گفت: تا روز شنبه  3 اسفند ماه بیش از 120 چکیده مقاله به دبیرخانه ارسال شده است و این امر نشان از استقبال پژوهشگران و محققان به عرصه تاریخ‌نگاری مجلس دارد.

علی ططری گفت: آخرین زمان برای ارسال چکیده مقالات 10 اسفند و آخرین زمان برای ارسال اصل مقالات 30 فروردین ماه سال 1393 است و این تاریخ ها قابل تمدید نیست تا کمیته علمی همایش زمان کافی و لازم را برای داوری چکیده و اصل مقالات داشته باشند.

وی افزود: شایان ذکر است که مقالات چهارمین نشست تخصصی تاریخ مجلس نیز در حال ویراستاری است و امیدواریم تا قبل از پنجمین نشست منتشر شود.

ططری گفت: امیدواریم که در سال‌های آینده به همین ترتیب برگزاری همایش‌های تخصصی تاریخ مجلس با بررسی دوره های آتی ادامه داشته باشد و پس از اتمام مجلس شورای ملی، بررسی مجالس سنا در دستور کار قرار خواهد گرفت.

دکتر ططری با اشاره به برگزاری چهار دوره از نشست‌های تخصصی تاریخ مجلس گفت: اولین نشست تاریخ تخصصی مجلس  روز دوشنبه 31 خرداد 1389 با حضور دکتر علی لاریجانی ریاست مجلس شورای اسلامی در ساختمان مشروطه برگزار شد. دکتر شهرام یوسفی فر، دکتر نصرالله صالحی، دکتر حسین آبادیان، دکتر ابراهیم عباسی، دکتر عمادالدین فیاضی، دکتر بتول واعظ، دکتر حسن باستانی راد، دکتر علیرضا ابطحی، مسعود کوهستانی نژاد و ابوالفضل حسن آبادی سخنرانان این نشست بودند.

وی افزود: دومین نشست در چهارم خرداد سال 90 برگزار شد. این نشست با عنوان «نگاهی به کارکرد و ساختار مجلس شورای ملی در دوره پهلوی اول (۱۳۰۰ تا ۱۳۲۰خورشیدی)» برگزار شد. سخنرانان این نشست عبارت بودند از: دکتر محسن خلیلی، دکتر علیرضا سمیعی اصفهانی، دکتر عباس قدیمی، دکتر سینا فروزش، آرپی مانوکیان، دکتر ابراهیم اصلانی، غلامرضا عزیزی، دکتر علیرضا ملایی توانی، دکتر مرتضی دهقان­‌نژاد، دکتر علی­‌اکبر جعفری، شیوا جلال­‌پور.

دبیر علمی همایش گفت: در پایان این نشست با حضور دکتر لاریجانی ریاست کتابخانه، از سه اثر منتشر شده کتابخانه مجلس تحت عنوان «مجلس؛ دیروز، امروز» و «اسناد بانوان در دوران مشروطیت» رونمایی شد. همچنین در این نشست در راستای تقدیر و تشکر از اهداگران اسناد و نسخه خطی به کتابخانه مجلس از زنده یاد حسن رهاورد تقدیر و سپاسگزاری به عمل آمد.

وی افزود: اردیبهشت 1391 سومین نشست تخصصی تاریخ مجلس تحت عنوان «نگاهی به ساختار و کارکرد مجلس شورای ملی دوره های سیزدهم تا شانزدهم» با سخنرانی محمدامیر احمدزاده، مرتضی دهقان­‌نژاد، روح‌الله بهرامی، محمد گودرزی، شهرام یوسفی‌فر، فریدون شیرین‌کام، مجید تفرشی، مریم کمالی، مجید حاجی‌بابایی، یونس خداپرست برگزار شد.

ططری افزود: در این همایش که با حضور بزرگانی چون دکتر علی لاریجانی و دکتر اتحادیه برگزار شد از سه کتاب «فهرست اسناد انتخابات مجلس شواری ملی (ادوار 6 تا 12»، «اسناد مشروطیت در یزد» و «اسناد روحانیت در مجلس (ادوار هفتم تا نهم)» رونمایی شد. همچنین در این مراسم از اهداگران عمده سند به کتابخانه مجلس «علی‌نقی فرمانفرماییان» و «دکتر منصوره اتحادیه» هم تجلیل شد.

علی ططری تصریح کرد: آخرین و چهارمین نشست تخصصی تاریخ مجلس با عنوان «نگاهی به ساختار و کارکرد ادوار هفدهم و هجدهم مجلس شورای ملی» نیز با سخنرانیعباس سرافرازی، رحیم روحبخش، قاسم تبریزی، مجید تفرشی، سید مسعود پیمان، حبیب‌الله سعیدی‌نیا، محمد حسن‌نیا و عبدالرحمن حسنی‌فر امسال برگزار گردید.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد پنجمین همایش تاریخ مجلس نیز با حضور علاقه‌مندان و پژوهشگران همچون چهار دوره پیشین با موفقیت برگزار شود و زوایای پنهان در حوزه تاریخ پارلمان کشور آشکار شود.

نشانی دبیرخانه: تهران، میدان بهارستان، کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی

تلفن: 33125515- 021          پست الکترونیکی: asnadlib@gmail.com

نشانی وبلاگ همایش: http://hamayeshmajles5.blogfa.com

 
 


ical.ir