تجلیل از مقام ابوعلی سینا


5541 بازدید

تجلیل از مقام ابوعلی سینا

همایش «حکیم هزاره ها» به منظور تجلیل از مقام شامخ فیلسوف کشورمان حکیم ابوعلی سینا در فرهنگسرای ابن سینا شهر تهران برگزار شد.

آیت الله غیاث الدین طه محمدی رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا در این مراسم که با حضور جمعی از ابن سینا شناسان همراه بود گفت: این دانشمند بزرگ ایرانی در جهان جاودانه شد و بسیاری از کشورها تلاش می کنند دانش این مرد بزرگ را مصادره کنند.

وی افزود: در مدتی ترکها و در مدتی عربها در اظهاراتی اعلام کردند بوعلی سینا اهل کشور ما است و در بسیاری از کشورهای جهان برای علم این مرد بزرگ ویژه برنامه هایی برگزار می کنند.

وی با بیان اینکه بوعلی سینا فیلسوفی بی نظیر در جهان بود، خاطرنشان کرد: این حکیم فرهیخته در سن کمتر از 50 سال صدها کتاب؛ مقاله و رساله را در تمام علوم و فنون در مسایل فلسفی تالیف و به چاپ رساند.

رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا تاکید کرد: این دانشمند ایرانی غرق در فکر و اندیشه بود و این فیلسوف خدمات علمی ارزنده ای به کشورمان تقدیم کرد.

در ادامه این همایش «غلامحسین ابراهیمی دینانی» نویسنده کشورمان در سخنانی گفت: حکیم ابوعلی سینا دانشمندی بی نظیر و تکرار نشدنی است و این دانشمند هم ردیف دانشمندان جهان از جمله سقراط؛ افلاطون و ارسطو قرار دارد.

وی ادامه داد: حکیم بوعلی سینا حکیم هزاره ها است و در طول تاریخ پیدایش آدم ها خلقت چنین افرادی کم نظیر است. وی خاطرنشان کرد: در ایران ابن سینا را به هیچ وجه از سقراط و افلاطون کمتر نمی دانیم و تاکنون نظیر چنین انسانی خلق نشده است.

ابراهیمی دینانی تاکید کرد: این دانشمند با انتشار کتاب هایی همچون قانون و شفا؛ هم به فلسفه شفا روح پرداخته و هم به فلسفه شفای جسم انسانها و به همین منظور این انسان در دنیا شگفت انگیز و فراموش نشدنی است.

در این مراسم از تلاشها و مجاهدت های علمی 70 ساله استاد و دانشمند ابن سینا پژوه و فهرست نامه نویس نامدار استاد سید عبدالله انوار تجلیل شد.

همچنین در حاشیه این همایش نمایشگاهی با عنوان ابن سینا بزرگ از منظر جهانیان به مدت یک هفته در فرهنگسرای ابن سینا در شهرک غرب افتتاح شد. در این نمایشگاه گوشه ای از تاثیر فرهنگی و علمی بوعلی سینا بر سایر کشورها در تابلوهایی شامل تمبرهای منتشر شده از تصاویر خیالی ابن سینا در کشورهای اروپا؛ آسیا و آفریقا به نمایش گذاشته شد.

در برخی از تابلوها؛ تصاویری از کتاب قانون در قرون وسطی اروپا و نسخه های خطی این دانشمند نمایش داده شده است. کتاب قانون این دانشمند ایرانی پس از انجیل دومین کتابی بود که پس از اختراع ماشین چاپ و توسط گوتنبرگ در اروپا به دفعات مختلف چاپ شد.


ایرنا