دو دستگی در کابینه دولت


1977 بازدید

دو دستگی در کابینه دولت
موضوع : اختلاف در هیئت دولت



از : 20 ه 5 تاریخ 2/2/48

به : 327 شماره : 34446/20



اخیرا در هیئت دولت دودستگى عجیب رخ داده حتى مردم عادى از آن سخن میگویند عده‏اى معتقدند که بعضى وزراء وابسته به سازمان سیا میباشند. از قبیل آموزگار، زاهدى، پرتو، حسن زاهدى،1 گودرزى، از نخست وزیر حرف شنوى ندارند و تا کنون چند مرتبه بین آنان دلتنگى بوجود آمده است و در مقابل دولت هویدا از طرف عده‏اى که وابسته به فراماسونرى هستند مانند ستوده،2 کشفیان، روحانى، نیک پى، تقویت میشوند. نظریه منبع : در حال حاضر مردم منتظر یک اصلاح عمیق و فورى در وضع عمومى میباشند و یک حالت انتظار در همه مردم موجود است.



رونوشت برابر اصل است اصل در 225012 جلد 3



در پرونده 42321 جمشید آموزگار بایگانى شود. 4/2/48



1ـ حسن زاهدى فرزند اسداللّه‏ در سال 1292 در تهران متولد شد. تحصیلات خود را تا دکتراى اقتصاد در دانشگاه کلمبیا ادامه داد. در سال 1315 وارد خدمت وزارت دارایى شد و در سال 1319 به سمت رئیس اداره کارگزینى بانک کشاورزى منصوب شد. در سال 1324 طبق دعوت سازمان ملل متحد وارد خدمت آن سازمان شد و در سال 1337 از پست دائمى به وزارت کشاورزى رفت و ابتدا به سمت رئیس هیئت مدیره بانک کشاورزى انتخاب و در سال 1346 به وزارت رسید.

مشارالیه در سال 1348 به وزارت کشور منصوب شد. زاهدى از اعضاء فعال و مؤثر جمعیت فراماسونرى لژ اهواز بود. طبق سند بیوگرافیک ساواک نامبرده تا حدى تندخود و عصبانى و بددهن و رفیق باز بود و توصیه‏پذیر و خسیس و مظنون و بدبین به همه کس و همه چیز معرفى شده است. زاهدى متهم به سوء استفاده مالى در زمان تصدى ریاست بانک کشاورزى بوده و سه فقره پرونده در این زمینه جهت نامبرده تشکیل شده اما طبق روال عادى عدم رسیدگى به پرونده‏هاى رجال سطح بالاى رژیم، از نتیجه اقدامات انجام شده اطلاعى در دست نیست و پرونده مسکوت مانده است.

2ـ فتح‏اللّه‏ ستوده در 1303 ش در تهران زاده شد. تحصیلات ابتدایى متوسطه در تهران سپرى کرد و در رشته برق و ماشین از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شده براى ادامه تحصیلات عالى به آمریکا رفت و دیپلم مهندسى رشته صنایع را از دانشگاه نیویورک گرفت. در همانجا به سرمهندسى تحقیقات علمى منصوب شد. مدتى بعد مشاور عالى جرج فراى (مشاور سازمان برنامه آمریکا) گردید. پس از بازگشت به ایران، ابتدا مدیرعامل کارخانجات ونک شد سپس به سمت مدیر عامل شرکت سهامى شیلات ایران گمارده شد. همچنین در انستیتوى تکنولوژى به تدریس پرداخت در سال 1343 ش وزیر پست و تلگراف و تلفن دولت حسنعلى منصور شد. از اعضاى موسس و عضو هیأت اجرایى حزب ایران نوین بود. منابع: رشتى‏زاده، کریم واحد رشتى زاده، بازیگران روى صحنه، تهران، بینا، 1343 ش