نگاهی به وصیت نامه­های امام خمینی در کتاب هوای وصال


2134 بازدید

نگاهی به وصیت نامه­های امام خمینی در کتاب هوای وصال

کتاب «هوای وصال» با موضوع وصیت نامه امام خمینی رحمة الله علیه به قلم رجایی نژاد از سوی ستاد برزگداشت امام با همکاری وزرات ارشاد اسلامی منتشر شده است.

 

این کتاب از یک مقدمه و چهار فصل تشکیل شده است که فصل های این کتاب عبارت است از:‌ «کلیات»، «وصیت نامه­های امام خمینی رحمة الله علیه»، «احکام و وصیت نامه نگاری در فتاوای امام خمینی رحمة الله علیه» و «وصیت­نامه­های فرزندان امام خمینی رحمة الله علیه».

 

در بخشی از مقدمه این کتاب می خوانیم: امام خمینی رحمة الله علیه فقیه و مرجعی متعبد بود که بیش و پیش از مقلدان خود، به استنباطات و فتاوای خود پایبند و سخت عامل به تعالیم اسلام بود. عموم کسانی که او را می­شناسند، وقتی موضوع «وصیت نامه» در رابطه ایشان پیش می آید، به وصیت نامه «سیاسی ـ الهی» او منتقل می شوند و این در حالی است آن بزرگوار در  طول عمر طولانی و با برکت خویش، در مقاطع مختلف و برهه­های متعدد اقدام به نوشتن وصیت­نامه کرده است.

 

بعضی از این وصیت نامه ها صرفا جنبه شخصی دارد و بعضی  دیگر مرتبط با شأن دینی ـ اجتماعی مرجعیت تقلید ایشان بوده است و البته در این میان وصیت نامه سیاسی الهی جایگاه ویژه و منحصر به فرد دارد.

 

از آنجایی که معرفی امام خمینی رحمة الله علیه از این زاویه قدمی در راه شناخت و بهتر و کامل تر ایشان است، دقت در مفاد و محتوای آنها برای عموم خوانندگان و علاقه مندان آن رهبر و معلم سفر کرده، درس­ها و نکته­های آموزنده بسیار دارد.

 

در کتاب «هوای وصال» همه وصیت نامه های امام جمع آوری شده است و توضیحات در مورد نکات آموزنده آنها داده شده است.

 

فصل دوم کتاب «هوای وصال» از بخش­های «وصیت نامه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، بهمن 57»، «وصیت نامه پس از پیروزی انقلاب اسلامی» و «درس هایی از وصیت­نامه امام خمینی» تشکیل شده است.

 

در قسمتی از بخش «درس های از وصیت­نامه امام خمینی» با عنوان «وصیت به حوزه‌ها» می خوانیم: خطر برای حوزه­ها، نفوذ دادن افراد منحرف و تبهکار در حوزه­های علمیه است که خطر بزرگ کوتاه مدت آن با بدنام کردن حوزه­ها و خطر عظیم آن در دراز مدت به مقام بالا رسیدن است.

 

علما و مدرسین محترم نگذارند در درسهایی که مربوط به فقاهت است و حوزه­های فقهی و اصولی، از طریق مشایخ معظم که تنها راه برای حفظ فقه اسلامی است منحرف شود.

 در فصل سوم کتاب «هوای وصال» به موضوع احکام شرعی وصیت نامه پرداخته شده است و از دو بخش «احکام وصیت­نامه و وصیت نامه نویسی در کتاب­های فقهی» و «استفائات درباره وصیت از محضر امام خمینی» تشکیل شده است.

گفتنی است کتاب «هوای وصال» با شمارگان 1000 نسخه در 240 صفحه از سوی ستاد بزرگداشت امام خمینی رحمة الله علیه با همکاری وزارت ارشاد اسلامی منتشر و در میان عموم مردم توزیع شده است.


رسا