«دغدغههای فرهنگی» در لبنان منتشر شد
کتاب «دغدغههای فرهنگی» که شرح مزجی یکی از بیانات محوری مقام معظم رهبری در سال 1373 است که با استفاده از دیگر بیانات معظم له تکمیل شده و از سوی موسسه ایمان جهادی (صهبا) روانه بازار نشر شده بود، اکنون از سوی «موسسه دارالمعارف الحکمیه» که مدیر مسئولی آن با شیخ شفیق جرادی است در لبنان به عربی ترجمه و منتشر شده است.
متن محوری کتاب «دغدغههای فرهنگی»، مربوط به دیدار مقام معظم رهبری با عناصر جبههی خودی در حوزهی فرهنگ در تاریخ 73/4/22 است. در این جلسه هم مسئولان دولتی در حوزهی فرهنگ حضور داشتهاند و هم گروههای مستقل فرهنگی.
بیاناتی که به عنوان شرح در میان متن آمده، مخاطبان فرهنگی داشتهاند، به جز برخی مسائل عمومی، مانند «دنیا»، «دعواهای خطی» و «مقایسهی انقلابها». البته پیرامون مسائلی که مقام معظم رهبری در این دیدار مطرح میکنند قطعاً میشد مطالب بیشتری در این کتاب گردآوری کرد اما در این صورت، کتاب از حالت شرحی بر صحبت اصلی خارج شده و جلوهی آن را تحت تأثیر قرار میداد.
بعد از فصل اول که «طرح دغدغه» مطرح میشود، سه فصل به عنوان پیشنیازِ ادامهی بحث، آمده است. سه فصلِ «منشأ انقلاب اسلامی»، «فرهنگ و هنر ایران و انقلاب» و «جریان روشنفکریِ بیمار» در مجموع به شرح تاریخچهی جریان فرهنگی ایران بعد از ورود اسلام تا زمان پیروزی انقلاب میپردازد. همهی کسانی که با بیانات مقام معظم رهبری آشنا هستند میدانند که ایشان بیانات متعددی پیرامون انقلاب اسلامی داشتهاند و از ابعاد مختلفی این موضوع را بررسی کردهاند. از میان بیش از پانصد سخنرانی، موردی انتخاب شد که به مقایسهی انقلابها پرداخته و به ریشه و منشأ انقلاب میرسد. این سخنرانی اطلاعات جانبی به مخاطب میدهد که برای فصول بعد به آن نیاز داریم.
فصل «جریان روشنفکری بیمار» به بحث سه جریان روشنفکری بعد از پیروزی انقلاب میپردازد: جریان روشنفکری بیمار، جریان روشنفکری مذهبی و امتداد جریان روشنفکری بیمار. این فصل، ریشههای این جریان را بررسی کرده و اطلاعات لازم را پیرامون ارتباط این جریان با انقلاب اسلامی به مخاطب میدهد.
سپس به تهدیدات، توقعات و نتیجهگیری میرسیم. سیر این فصول بر اساس سیری است که در صحبت محوری تنظیم شده است و ترتیب متن محوری به هم نخورده است.
این کتاب با عنوان «الهواجس الثقافیه عند الامام الخامنئی» از سوی موسسه دارالمعارف الحکمیه در 408 صفحه و با قیمت 6 دلار، به عربی ترجمه و روانه بازار نشر لبنان شده است.
فارس
نظرات