احمد خاتمی «فارسی عمومی» نوشت
کتاب «فارسی عمومی» نوشته احمد خاتمی، عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی منتشر شد. نویسنده این کتاب را با هدف تامین منبع درسی واحد «فارسی عمومی» برای همه رشتههای دانشگاهی، نوشته است./
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، خاتمی کتاب «فارسی عمومی» را در پنج فصل تحت عنوان«درباره خط، زبان و ادبیات فارسی»، «از گذشته ادبی»، «از ادب معاصر»، «درباره دستور، ویرایش و نگارش» و «آشنایی با بعضی از اطلاحات ادبی» نوشته است.
خط و زبان فارسی در آغاز پیدایش، آشتی با ادبیات، انواع و سبکهای ادبی، انواع شعر، زبان و زندگی اجتماعی امروز، وبنوشتههای ادبی، چالشها و فرصتها، مباحث طرح شده در فصل نخست کتاباند.
نگاهی به تاریخ ادبیات ایران در قرن چهارم، نگاهی به تاریخ ادبیات ایران در قرنهای پنجم و ششم، نگاهی به تاریخ ادبیات فارسی در قرنهای هفتم و هشتم، نگاهی به تاریخ ادبیات فارسی در قرن نهم، نگاهی به تاریخ ادبیات فارسی از قرن دهم تا میانه قرن دوازدهم و نگاهی به تاریخ ادبیات فارسی از میانه قرن دوازدهم تا پایان قرن سیزدهم (دوره بازگشت ادبی) مباحث فصل دوم کتاب به شمار میآیند.
فصل سوم نیز دارای سه بخش؛ درباره شعر معاصر، درباره داستاننویسی معاصر و پژوهشهای ادبی و پژوهشگران معاصر است. همچنین خاتمی در فصل چهارم کتاب نیز به آموزش شیوه نامهنگاری، دستور خط فارسی، بحثی درباره نشانهگذاری و مشخصات یک نوشته خوب، پرداخته است.
در نهایت فصل آخر کتاب نیز به شرح و توضیح برخی واژگان و اصطلاحات خاص ادبی اختصاص دارد. اصطلاحاتی چون استعاره مکنیه، اسطوره، بث الشکوی، ترجیعبند، ترکیببند، تتابع اضافات، تشخیص، تضمین، تلمیح، جناس، تمثیل، مسمط و دیگر اصطلاحاتی از این دست؛ در فصل نهایی کتاب معرفی و کارکرد آنها شرح داده شدهاست.
«درباره زبان فارسی» نصرالله پورجوادی، «مرصاد العباد» نجمالدین رازی، «زندگی و شعر صد شاعر از رودکی تا به امروز» خسرو شافعی، «هزار سال نثر پارسی» کریم کشاورز، «کارنامه نثر معاصر» حمید عبداللهیان، «غلط ننویسم» ابوالحسن نجفی و «چهار مقاله» نظامی عروضی نام برخی از منابع احمد خاتمی برای نگارش این کتاب بوده است.
«فارسی عمومی» نوشته احمد خاتمی با شمارگان دو هزار نسخه، 354 صفحه و قیمت 12 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات پایا روانه کتابفروشیها شدهاست.
احمد خاتمی عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی است. او در سال 1389 بهعنوان استاد نمونه کشوری در گروه علوم انسانی و در سال 1390 به عنوان پژوهشگر برتر کشور انتخاب شد.
«فرهنگ علم کلام»، «شرح مشکلات تاریخ جهانگشای جوینی»، «تاریخ ادبیات ایران در دوره بازگشت ادبی»، «پژوهشی در نثر و نظم دوره بازگشت ادبی»، «فرهنگنامه موضوعی قرآنکریم»، «گزیده حدیقه سنایی»، «فرهنگنامه موضوعی نهج البلاغه»، «دوره بازگشت و سبک هندی»، «مقابله و تصحیح منطقالطیر شیخ فریدالدین عطار نیشابوری» و «مجموعه دیوان موضوعی شعر فارسی» از کتابهای منتشر شده به قلم خاتمیاند.
ایبنا
نظرات