آسوشیتدپرس: تغییر دیدگاه جامعه بین‌المللی به ایران، نتانیاهو را در معرض انزوا قرار داده است


1600 بازدید

آسوشیتدپرس: تغییر دیدگاه جامعه بین‌المللی به ایران، نتانیاهو را در معرض انزوا قرار داده است

یک خبرگزاری آمریکایی نوشت که تغییر دیدگاه جامعه بین‌المللی به دولت جدید ایران و تاکید برخی از اعضای مجمع عمومی سازمان ملل بر لزوم اتخاذ رویکرد ظریف در قبال تهران به معنای انزوای اسرائیل در عرصه بین‌المللی است.
 
به گزارش خبرگزاری فارس، خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتدپرس» در گزارشی با موضوع «رئیس جمهور جدید ایران؛ چالشی برای اسرائیل»، به کاریکاتور سال گذشته میلادی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی از بمبی که نشان دهنده حرکت ایران به سوی تولید سلاح هسته ای بود، اشاره کرده و نوشته است که انتظار می رود که در سخنرانی هفته آینده نتانیاهو در سازمان ملل، او بار دیگر خواستار تعیین یک سیاست سرسختانه و انعطاف ناپذیر و مورد حمایت اقدام نظامی، برای متوقف کردن برنامه هسته ای ایران باشد.
بر اساس این گزارش، اما در حال حاضر شرایط کمی تغییر کرده است و برخی در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل خواستار رویکرد ظریف تر جهان در واکنش به روی کار آمدن دکتر «حسن روحانی» رئیس جمهور جدید و میانه روی ایران هستند.
آسوشیتدپرس نوشته است که این چشم انداز در حال تغییر منجر شده است که نتانیاهو در موضعی متفاوت قرار بگیرد؛ نخست وزیر اسرائیل که مدعی است نشانه های اعتدال توسط ایران صرفا یک ترفند است، در معرض انزوا در بین جامعه بین المللی و از جمله توسط «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا که با رئیس جمهور جدید ایران وارد تعامل احتمالی می شود، قرار گرفته است.
سران اسرائیل مکررا سرخوردگی و ناامیدی خود را از ناتوانی غرب در متوقف کردن برنامه هسته ای ایران اعلام کرده اند؛ اسرائیل در عین حال که از اعمال چندین دوره تحریم اقتصادی علیه ایران استقبال کرده است، مدعی است که فشارهای دیپلماتیک به تنهایی کافی نیستند و باید با یک تهدید معتبر نظامی همراه باشند.
نتانیاهو در سخنرانی هفته گذشته خود در کابینه گفت که ایران را محور سفر آتی خود به کاخ سفید و سازمان ملل قرار خواهد داد و چهار درخواست اصلی را مطرح خواهد کرد که عبارتند از؛ توقف غنی سازی اورانیوم در ایران، حذف انبار موجود از اورانیوم غنی شده، تعطیلی تاسیسات زیر زمینی غنی سازی در قم و توقف تولید پلوتونیوم.
بر اساس این گزارش، در حالیکه نخست وزیر اسرائیل مدعی شده است که تا زمانی که تمام این چهار اقدام محقق نشود، فشار بر ایران باید افزایش پیدا کند و کم نشود، اجرای چنین رویکردی از سوی اوبامایی که همواره برای استفاه از زور علیه ایران بی تمایل بوده و می خواهد به دیپلماسی در قبال ایران فرصت بدهد، بعید است.
در ادامه این گزارش آمده است که روحانی از ماه گذشته میلادی و عهده دار شدن سمت ریاست جمهوری ایران تاکنون اعلام کرده است که تمایل دارد تا بن بست هسته ای ایران به شیوه ای مسالمت آمیز حل و فصل شود آن هم از طریق پیدا کردن فرمولی که تحریم های بین المللی علیه ایران را در ازای شفافیت بیشتر فعالیت های هسته ای ایران کاهش دهد.
روحانی علاوه بر این، با اوباما تبادل نامه داشته و در مصاحبه اخیر خود با شبکه خبری «ان بی سی» تاکید کرده است که کشورش به دنبال تسلیحات هسته ای نیست.
آسوشیتدپرس نوشت که یکی دیگر از تغییر کلیدی دولت ایران این است که به نظر می رسد که روحانی حمایت آیت الله خامنه ای رهبر ایران را نیز با خود دارد که این امر نشانه ای است مبنی بر اینکه رفتارها و ژست دولت جدید ایران واقعی است.
از طرف دیگر، کاخ سفید نیز به شیوه ای محتاطانه از توسعه روابط با دولت روحانی استقبال کرده و همین امر منجر به افزایش گمانه زنی ها درباره دیدار اوباما و روحانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شده است.
درحالیکه «بن رودز» معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید تاکید کرده است که ترجیح دولت آمریکا حل و فصل دیپلماتیک موضوع هسته ای ایران است و اینکه دولت واشنگتن از تعامل با دولت جدید ایران استقبال می کند، اما مقامات رژیم صهیونیستی وحشت زده و عصبی هستند و این در حالیست که رودز تاکید کرده است که آمریکا نگرانی های مهم اسرائیل درباره ایران را درک می کند.
آسوشیتدپرس در ادامه نوشته است که تحت فشار قرار دادن شدید ایران این خطر را به همراه دارد که موشکافی ها درباره فعالیت های هسته ای اسرائیل ایجاد شود؛ باورها بر این است که اسرائیل دارای تسلیحات هسته ای است اما خود تل آویو این موضوع را نه رد و نه تائید می کند.


فارس،