«همه سیزدهسالگیام» از سوره مهر میرسد
«همه سیزده سالگیام» نام کتابی است که دوران اسارت رزمنده نوجوانی به نام مهدی طحانیان را روایت میکند. نوجوانی که در سن سیزده سالگی به جبهههای حق علیه باطل اعزام شد. وی پس از چندماه حضور در جبهه جنگ به اسارت رژیم عراق درآمد و بعد از تحمل هفت سال اسارت در سن 21سالگی از زندان های عراق آزاد شد.
گلستان جعفریان، نویسنده این اثر درباره دلیل پرداختن به این موضوع در این کتاب گفت: همیشه دوست داشتم با افرادی که در نوجوانی به جبهههای جنگ رفتهاند صحبت کنم و معیارهای آنها برای رفتن به جبهه را از زبان خودشان بشنوم. همیشه برای من جالب بود که چرا یک نوجوان سیزده ساله به جبهه میرود و اصلاً یک فرد در این سن و سال قبل از اعزام به جبهه چه تفکرات و تصویری از جبههها داشته است. بعد از صحبتهای اولیه با مهدی طحانیان، به این سوالهایی که در ذهنم ایجاد شده بود، پاسخ داده شد.
وی در ادامه درباره ویژگی های این کتاب عنوان کرد: نحوه اسارت طحانیان در عملیات آزادسازی خرمشهر در حالی که هر 200 همراه او به شهادت رسیده بودند و تنها او زنده ماند در این کتاب بیان شده است. از دیگر نکات جالب کتاب، لحظه مصاحبه مهدی سیزده ساله با خبرنگار فرانسوی است که به دلیل نداشتن پوشش مناسب حاضر به گفت و گو با او نشد و از خبرنگار خواست با روسری برای مصاحبه حاضر شود. «همه سیزده سالگی ام» نوسانات زیادی دارد و در هر صفحه این کتاب اتفاق جدید و غیر منتظرهای رخ میدهد.
نویسنده کتاب درباره نحوه پرداختش به اسارت مهدی طحانیان در این کتاب اظهار کرد: طحانیان در طول اسارت خود به کرات با سرگرد محمودی درگیر شد و هیچگاه زیر بار حرفها و خواستههای او نرفت. سرگرد محمودی یکی از خشنترین افسران عراقی بود که بیشتر ایرانیان آزاده او را میشناسند وی هیچگاه نتوانست خواستههای خود را به مهدی 13 ساله تحمیل کند.
ایبنا
نظرات