امضای تفاهم‌نامه سازمان اسناد ملی و دانشگاه امیرکبیر


1596 بازدید

امضای تفاهم‌نامه سازمان اسناد ملی و دانشگاه امیرکبیر

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نخستین همایش بین‌المللی اسناد ایرانی همزمان با چهارمین جشنواره هفته پژوهش امروز دوشنبه 25 آذرماه با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اسحاق صلاحی سازمان اسناد و کتابخانه ملی محمد رجبی رئیس کتابخانه مجلس، سفرا و رایزنان فرهنگی 45 کشور جهان برگزار شد.

در این مراسم دبیر همایش اسناد ایرانی، دبیر همایش هفته پژوهش، رئیس آرشیو دولتی آنکارا، معاون آرشیو هندوستان، رئیس کتابخانه ملی پاکستان، سفیر مکزیک در ایران، رئیس کتابخانه مجلس، رئیس دانشگاه امیرکبیر، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سخنرانی کردند. همچنین در ادامه این همایش از کتاب‌های جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی رونمایی شد و به برگزیدگان این همایش جوایزی جهت تقدیر اهدا شد. در پایان نمایشگاه مشترک ایران و 5 کشور آمریکای لاتین نیز با حضور وزیر ارشاد افتتاح شد.

اسحاق صلاحی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در این همایش با ارائه کارنامه‌ای از فعالیت‌های سازمان به توسعه بخش نرم‌افزاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی اشاره کرد و افزود: ما تنها کتابخانه ملی در جهان هستیم که به صورت شبانه‌روزی به ارائه خدمات می‌پردازیم و باید به سطح مطالبات رهبری و فرهنگ گذشته ایران برسیم که همگان اهل معرفت و مطالعه بودند. در بحث نشر در حوزه صدور فیپا به پیشرفت رسیده‌ایم و ناشران ما امروز از این فضا راضی هستند. عضویت ناشران در این حوزه اول 3 هزار نفر بود هم‌اکنون 8 هزار ناشر عضو الکترونیک مجموعه هستند که در این حوزه به مراجعه حضوری نیازی ندارند.

وی ادامه داد: ما در حوزه پژوهش رونمایی‌های بسیاری در هفته کتاب انجام دادیم و رونمایی‌هایی که امروز صورت می‌گیرد حاصل زحمات یک ساله سازمان است. با توجه به سند چشم‌انداز سازمان که دانش ملی کشور باید به الکترونیک و دیجیتال‌سازی ورود پیدا کند این حوزه را با جدیت آغاز کردیم. در طول 2/5 سال گذشته 25 میلیون صفحه به صورت دیجیتال، عرضه شد. از این تعداد 34 هزار جلد نسخه خطی، 30 هزار جلد کتاب کودک و 26200 پایان‌نامه دیجتال سازی‌ شد که بنا داریم این عدد را به 100 هزار برسانیم.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی اظهار داشت: در حوزه واسپاری باید این بحث را از کتاب به منابع غیرکتابی نیز انتقال دهیم تا پژوهشگران ما از هر جای دنیا بتوانند از آن استفاده کنند. ما باید در جهت کاستی‌هایی که تا به حال وجود داشته رویکردمان را تغییر دهیم تا مشکلات رفع شود. در این میان توانمندی وزارت ارشاد و سازمان اسناد و کتابخانه ملی با ایفای نقش و حضور فعال در محافل و مجالس ملی و بین‌المللی پایه گذار تولید و زیرساخت‌های استاندارد هستند.

صلاحی به امضای تفاهم‌نامه با دانشگاه امیرکبیر اشاره کرد و گفت: دلیل امضای این تفاهم‌نامه پیشرفت و توسعه حوزه کاری ما بود. سال گذشته نیز در هفته پژوهش با وزارت علوم تفاهم‌نامه‌ای را امضا کردیم دانشگاه‌های صنعتی ما باید بدانند در حوزه علوم به چه چیزهایی نیاز داریم. برای مثال یک اسکنر آلمانی 80 میلیون تومان است اما ما توانسته‌ای 10 دستگاه اسکنر را با همین قیمت در ایران تولید کنیم. کتابخانه‌های دانشگاهی نیز براساس الگوهای ما طبقه‌بندی می‌شوند و با توجه به مسیرهای رفت و برگشتی که میان دانشگاه‌ها و سازمان اسناد وجود دارد می‌توان به نتایج مفید و پیشرفت‌هایی دست یافت.

در پایان میان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و دانشگاه امیرکبیر تفاهم‌نامه‌ای امضا شد.


تسنیم،