کتابشناسی جامع و روزآمد شهید مطهری در راه است


1503 بازدید

کتابشناسی جامع و روزآمد شهید مطهری در راه است

همزمان با 12 اردیبهشت روز معلم و سالروز شهادت شهید مطهری، جامع ترین منبع شناسی معلم شهید آیت الله مرتضی مطهری از سوی «پایگاه اطلاع‌رسانی سراسری اسلامی (پارسا)» در حال تدوین و انتشار است.

به گزارش ایبنا از قم، امیرحسین شرافت، مدیر مؤسسه پارسا با اعلام این خبر، هدف از تألیف این کتاب را تأسیس بانک جامع و روزآمد تحقیقات و نگاشته‌های استاد مطهری و آثار نوشته‌شده درباره تفکر و اندیشه وی دانست و گفت: در این مجموعه، تزاروس یا اصطلاح‌نامه ویژه مرتضی مطهری در دو بخش اصلی: (الف:) "شهید مطهری"، شامل شاخه‌های: زندگی، شخصیت، تحصیلات، استادان و شاگردان، ارتباطات و مکاتبات مطهری و مطهری در دیدگاه و نگاه شخصیت ها و اندیشمندان و به طور کلی مباحث و منابع نظری و کلیات پیرامون زندگی و شخصیت مطهری؛ و (ب:) "اندیشه و تفکر شهید مطهری"، شامل همه منابع و شاخه‌های تزاروس درباره اندیشه و تفکر مطهری در حوزه های گوناگون فلسفه، فلسفه اسلامی و فلسفه غرب، جامعه‌شناسی، فقه، حکومت و سیاست، عرفان، اهل بیت و تاریخ اسلام و سایر حوزه‌های اندیشه‌ای و تفکری مطهری تدوین شده و سعی برآن بوده است که علاوه بر رعایت و دقت در تدوین موضوعات، دارای کاربری علمی و اطلاع رسانی بیشتر و از وضوح در دسترسی بهتر نیز برخوردار باشد.

به گفته شرافت، به طور کلی، آثار استاد مطهری به دو دسته آثار مدون که با عنوان «مجموعه آثار»، به طور مشخص به وسیله انتشارات صدرا به چاپ می‏ رسد و دسته دیگر، آثار غیرمدون و انتشار نیافته شهید مطهری است که به نظر مؤسسه صدرا مجموعه بزرگ و منبعی

قرار است کتابشناسی شهید مطهری شامل 2500 منبع و در یک مجلد 800 صفحه‌ای، همراه با لوح فشرده در نیمه اول سال جاری منتشر شود

گران‏قدر را تشکیل می‌دهد که سالها با تدبر و پژوهش بسیار، گردآوری شده و انتظام یافته است. از دیدگاه آنان، این مجموعه خود نظمی درونی دارد و به دست خود شهید بر شیوه موضوعی و الفبایی نوشته و سامان داده شده است.

شرافت که چندی پیش نیز مجموعه سه‌جلدی و درخور توجه "مرجع عرفان و تصوف" زیر نظر او منتشر شد، بر این باور است که شاید استفاده درست و عمیق از آثار پرحجم مرحوم مطهری و اشراف کامل بر همه جنبه‌‏های فکری، دینی، فلسفی و فرهنگی وی کار آسانی نباشد و برای حل مشکل مزبور به‌‌ویژه برای نسل پس از انقلاب و نسل‏ های آینده که دوران خاص مطهری را درک نکرده‏‌اند، تولید و عرضه کتابشناسی‌ها و راهنماهایی برای کمک به خلق پژوهش ها و تحقیقات جدید و نگارش مقالات، به‌ویژه دائرة المعارفی و معرفی و تدوین سیر مطالعاتی، مفید و ضروری باشد.

از نظر وی، نخستین فایده چنین رویکردی آن است ‏که به خوانندگان و محققان علاقه‏‌مند به تحقیق کمک می‏‌کند تا مسائل و مطالب مورد نیاز خود را در مجموعه منبع‌شناسی استاد مطهری پیدا کنند و در روند تحقیق خود از آن سود بجویند. دوم این‌که مطالب چنین فهرستی، این امکان را به همه دانشجویان و پژوهشگران علوم انسانی و اجتماعی در رشته‏‌های گوناگون می‏‌دهد تا موضوع ‏های کلیدی در آن رشته را در یک جا و جایگاه اصلی خود با کم‏ترین زمان ممکن دنبال کنند. سوم این‌که مطالعه کتابشناسی و فهرست موضوعی، دقت و پرکاری شگفت‏‌انگیز استاد مطهری را به‌خوبی آشکار می‏‌کند و حیات علمی وی را در برابر چشم می‏‌نهد تا به منزله درسی به پویندگان علم و حقیقت بیاموزد که علم و حقیقت آسان و ارزان به دست نمی‏‌آید.

امیرحسین شرافت در پایان ابراز امیدواری کرد که کتابشناسی شهید مطهری شامل 2500 منبع و در یک مجلد 800 صفحه‌ای، همراه با لوح فشرده در نیمه اول سال جاری منتشر شود و در اختیار علاقه‌مندان قرار گیرد.


ایبنا