ضرورت تشکیل کمیته‌هایی برای راه‌اندازی نهضت ترجمه


1577 بازدید

ضرورت تشکیل کمیته‌هایی برای راه‌اندازی نهضت ترجمه

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم تکریم محمدباقر خرمشاد و معارفه دکتر ابوذر ابراهیمی ترکمان، روسای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی صبح امروز (14 دیماه) با حضور حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی، رییس دفتر مقام معظم رهبری، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و احمد مسجد جامعی، رییس شورای اسلامی شهر تهران در حسینه الزهرا برگزار شد.

 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنان خود در این جلسه گفت: متاسفانه ما نمی‌توانیم به راحتی فرهنگ خود را به کشورهای دیگر ارایه دهیم. نیازمند آن هستیم که نهضت ترجمه تشکیل شود و کمیته‌های را برای ترجمه آثار انتخاب کنیم تا با ترجمه‌های خارجی از آثار خود آن‌ها را در نمایشگاه‌های بین‌المللی عرضه کنیم. همچنین باید از فضای مجازی نیز بهره ببریم فضای مجازی این اجازه را می‌دهد که به راحتی هزینه‌های خود را برای تبلیغات پایین بیاوریم و فکر خود را به دیگر کشورها صادر کنیم.

جنتی در ادامه گفت: یکی از اسناد فرادستی که همه بخش‌های کشور باید به آن توجه کنند، سند چشم‌انداز بیست ساله است که به تایید مقام معظم رهبری رسیده است. در این سند چشم‌انداز پیش‌بینی شده که جمهوری اسلامی ایران پیشتاز و زمینه‌ساز اقتدار و مروج عدالت‌خواهی در عرصه بین‌الملل باشد و اقتدار فرهنگی در سطح جهان را داشته باشد.

وی افزود: اهدافی که ما از نظر فرهنگی تعقیب می‌کنیم در مرحله اول ارایه تصویری روشن از اسلام ناب در سطح جهان است که الهام‌بخش و همراه با اقتدار فرهنگی باشد. همچنین تبلیغ عدالت‌خواهی و شناساندن فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی از دیگر وظایفی است که در اساسنامه این سازمان تدوین شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به پیشینه تشکیل این سازمان گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای این تشکیل شد که فعالیت‌های تمام نهادها و سازمان‌هایی را که در خارج از کشور فعالیت‌ می‌کنند هماهنگ و یکصدا کند. از همان آغاز در تدوین این اساسنامه مشارکت داشتم و نوعی تعارض در تشکیل این سازمان وجود داشت. مجمع تقریب ادیان و مجمع اهل‌بیت (ع) نیز خواستار آن بودند که در این سازمان فعالیت کنند اما مشکلاتی بر سر این راه وجود داشت. بارها این تعارض مطرح شد اما از آنجا که اراده مقام معظم رهبری بر تجمیع فعالیت‌های فرهنگی در سطح جهان بود این سازمان با حضور شورای عالی تشکیل شد تا مسوولان دیگر نهادها و سازمان‌ها در این سازمان حضور داشته باشند.

جنتی ادامه داد: هم‌اکنون مطلع هستیم که این سازمان از نظر بودجه و اعتبار با محدودیت‌هایی روبروست. در طول این سال‌ها این سازمان توانسته ‌است توانمندی‌ها و ظرفیت‌های خوبی را کسب کند و در سطح جهان به عنوان تنها نهاد جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های مختلف خود را نشان داده است. همچنین این سازمان شهدایی را تقدیم انقلاب کرده است. شهید گنجی و انصاری از کسانی بودند که در راه تبلیغ ارزش‌های اسلامی جان خود را از دست دادند. وجود این شهدا نشان می‌دهد که این سازمان در درون خود عناصر پاکباخته و ایثارگری دارد و می‌تواند با همه توان رسالت خود را به سرانجام برساند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه پیشنهادهایی را به این سازمان ارایه کرد و گفت: این سازمان نیازمند یک اتاق فکر است و دایماً تحولات فرهنگی جهان را پیگیری کند و برای آن برنامه‌ریزی انجام دهد.

وی افزود: همچنین این سازمان نیازمند آن است که تا از تمامی نیروهای ارزشی و کارآمد که در خارج و داخل این سازمان فعالیت‌ می‌کنند بهره برد و همچنین به کشف استعدادهای جدید در این حوزه بپردازد. متاسفانه برخی موافقت‌نامه‌های فرهنگی ما با دیگر کشورها همچنان روی کاغذ باقی مانده است و این موارد باید پیگیری و با دقت نظر دنبال شوند.

جنتی انتقال تجربیات کشورهای دیگر را یکی از وظایف سازمان فرهنگ و ارتباطات معرفی کرد و گفت: باید تجارب کشورهای دیگر را به داخل کشور منتقل کنیم و در اختیار نهادهای دیگر قرار دهیم. دیپلماسی فرهنگی ما باید تدوین شود و در این راه باید از تمامی امکانات کشور برای این مقصود به نحو مطلوب استفاده کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره انتخاب ابراهیمی ترکمان گفت: پس از بررسی‌هایی که در دو ماه اخیر انجام دادم، دیدم که کارنامه آقای ابراهیمی ترکمان قابل قبول‌تر از دیگران است. وی تجربیات زیادی در این سازمان دارد و نزدیک به دو دهه است که در این سازمان حضور داشته است. این انتخاب با موافقت مجمع مواجه شد و این شورا نیز به اتفاق آرا به وی رای دادند.

جنتی درباره فعالیت‌های این سازمان در دور جدید گفت: باید برای نمایندگی‌ها در کشورهای جهان اولویت‌بندی انجام شود. با توجه به محدودیت‌های مالی باید به عمق و کیفیت فعالیت‌های فرهنگی بیندیشیم و کشورهایی را که برای ما از اهمیت بیشتری برخوردارند در اولویت قرار دهیم و از امکانات و بودجه به نحوی بهینه‌ای استفاده کنیم.

خرمشاد: تلاش ما این بود که رو به جلو حرکت کنیم

محمدباقر خرمشاد رییس پیشین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این زمینه با اشاره فعالیت‌های سه ساله گذشته گفت: تلاش ما بر این بود که فعالیت‌های این سازمان را یک گام به جلو ببریم و امیدوارم که در این راه موفق بوده باشیم. همچنین از آقای دکتر جنتی تشکر می‌کنم که این بار گران را از دوش من برداشتم.

حجت الاسلام محمدی گلپایگانی: باید پیام انقلاب و اسلام را به گوش جهانیان برسانیم

حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به نقش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: رسالت این سازمان اعزام سفیران فرهنگی به سراسر جهان است تا حقایق اسلام و پیام انقلاب را به گوش جهانیان برسانند.

وی افزود: رسالت این سازمان بسیار سنگین است. آقای ابراهیم ترکمان که امروز مسوولیت خطیر این سازمان را برعهده دارند، باید به این نکته توجه کنند و تلاش کنند که فعالیت‌های این سازمان باز هم رو به جلو پیش رود.

محمد گلپایگانی با اشاره به وظایف نظام جمهوری اسلامی ایران در قبال ملت گفت: اولین مسوولیت این نظام تامین دین مردم است اگرچه تامین معاش نیز از وظایف این حکومت است. اقتصاد اسلامی که بر اساس آموزه‌های اسلامی شکل گرفته باید به فکر دنیای مردم نیز باشد. اما با همه این اهمیت آنچه مهم‌تر و لازم است دین مردم است. حکومت اسلامی باید هم برای دنیا تلاش کنند و هم برای آخرت مردم. در طول این 30 و چند سال گذشته قدم‌های بزرگی برداشته شده است و ارزش‌های اسلامی احیای شده است.

وی در ادامه گفت: این سازمان وظیفه چنین کاری را دارد و این وظیفه منحصر به داخل کشور نیست. اگر آموزه‌های اسلامی به درستی مردم جهان شناسانده شوند مطمئنا مردم بسیاری از سراسر جهان از دین اسلام استقبال می‌کنند. امروزه دنیا به بن‌بست رسیده است و نسل بشر سرگردان است و یک عده کوچک بر مردم حکومت می‌کنند و آنها را مورد استعمار قرار می‌دهند.

محمد نهاوندیان: باید مکارم اخلاقی را احیا کنیم

محمد نهاوندیان، رییس دفتر ریاست جمهوری با اشاره به ماموریت جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دولت تدبیر و امید گفت: این دولت با سه شعار مورد اقبال جامعه قرار گرفت. یک نجات اقتصاد. دو تعامل سازنده و سه احیای اخلاق.

وی افزود: در نجات اقتصاد کشور این دولت به اقتصاد مقاومتی و رشد روزافزون اعتقاد دارد اما برای رشد و شکوفایی نیاز به تعامل با اقتصاد جهانی داریم. اینکه دشمنان ما با ترفندهای مختلف مانع تعامل ایران با اقتصاد جهانی می‌شوند موضوعی است که باید از طریق سفیران این سازمان پیگیری شود و در جهت رفع آن تلاش شود.

نهاوندیان با اشاره به اولویت سوم دولت تدبیر و امید ددر راستای احیای اخلاق در جامعه گفت: پیام انقلاب احیای مکارم اخلاقی بود و جای حیرت است که دسیسه‌های دشمن توانسته باشد نقش پرچمداری اخلاق و آموزه‌های دینی ایران را کمرنگ کنند و دشمنان بتوانند ایران را به عنوان مروج خشونت معرفی کنند.

رییس دفتر ریاست جمهوری افزود: ما هنر ارایه ارزش‌های اصیل خود را باید به کار ببندیم. سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این راه وظیفه بزرگی بر دوش دارد و از جمهوری اسلامی ایران باید صدای ضد افراط‌گرایی به جهان صادر شود.

وی با اشاره به وظیفه این سازمان در نمایش چهره رحمانی از اسلام در جهان گفت: باید به کارهای افراطی و تبلیغاتی که با فیلم‌سازی‌ها انجام می‌شود پایان دهیم و چهره مثبتی را از اسلام به نمایش بگذاریم. ما باید حرف جذاب برای گفتن داشته باشیم و هنر ارایه آن را نیز پیدا کنیم.

نهاوندیان با اشاره به وظایف رایزنان فرهنگی گفت: رایزن فرهنگی نباید در نزاع‌ها و دسته‌بندی‌های سیاسی شرکت کند بلکه باید نماینده فرهنگی ایران باشد. توصیه من این است در انتخاب رایزن‌ها از افراد شایسته و واقعی استفاده شود.

وی افزود: ما نباید با استفاده از دلار و دیگر ظرفیت‌ها به زور پیام خود را به جامعه مخاطب ارایه کنیم بلکه یک رایزن موفق زمانی به موفقیت دست می‌یابد که از امکانات جامعه هدف برای رساندن پیام جمهوری اسلامی ایران بهره گیرد.


ایبنا