جلسه درس عربى


2060 بازدید

جلسه درس عربى
موضوع: جلسه درس عربى عده‏اى از روحانیون

از : 20 ه 3 تاریخ 13/11/48

به : 316 شماره : 59878/20 ه3

از ساعت 30:19 الى 30:23 روز دوشنبه 6/11/48 جلسه درس روحانیون با شرکت شیخ جعفر شجونى1، محمدرضا مهدوى، محمد کاشانى امامى2، شیخ على‏اصغر مروارید، مرتضى مطهرى، شیخ فضل‏اللّه‏ مهدى زاده محلاتى، نجم‏الدین اعتماد زاده، توکلى کرمانى3، دکتر جواد باهنر، على‏اکبر هاشمى رفسنجانى، شیخ حسین کاشانى، لاهوتى، محمدعلى موحدى کرمانى و برادرش در منزل شیخ على‏اکبر هاشمى رفسنجانى تشکیل گردید. در این جلسه صادق عسکرى که قبلا در سامره روحانى بود و فعلاً در دبیرستان علوى زبان انگلیسى تدریس میکند مدت دو ساعت درس عربى داد. شیخ جعفر شجونى خیلى ناراحت بنظر میرسید و میگفت که از سازمان بمن تلفن شده چنانچه فعالیتى بکنم شدیدا تنبیه خواهم شد و پس از درس عربى موقعى که بحث روز مطرح شد شجونى بلند شد رفت کنار اطاق نشست و گفت میترسم باز هم براى من ایجاد ناراحتى شود. در این موقع هاشمى رفسنجانى از صادق عسکرى وضع عراق را سئوال نمود عسکرى جواب داد آیا اینجا ضبط صوت نیست که مطالب را ضبط کنید و چیزى نگفت هاشمى خدا را گواه گرفت افرادى که در این جلسه هستند همه مورد اطمینان مى‏باشند بعد عسکرى با احتیاط مطالبى از رادیو عراق بیان نمود و گفت اعراب از حکومت بغداد اطمینان ندارند و ایران هم حق دارد که به وضع حکومت عراق بى‏اعتنا نباشد زیرا تعداد زیادى ایرانى در عراق زندگى مى‏کنند. هاشمى عنوان نمود مدتى است که وقتى علما مطلبى را از دولت قبول ندارند فقط قهر مى‏کنند و این صحیح نیست بلکه باید شغل‏هاى مناسبى در دست گرفت و وضع را اصلاح کرد. مطهرى در تائید مطلب گفت امروز توده‏ایها در کارهاى دولت دخالت دارند و پستهاى حساس را گرفته‏اند و تحت عنوان طرفدارى از دربار همه کار میکنند. شریعتى بمن گفت جوانى که عقیده توده‏اى داشته از اروپا به تهران آمده و الان پست حساسى دارد. ضمنا شریعتى عقیده دارد که توده‏اى‏ها بوسیله قدرت دربار سرمایه‏داران و شما را از بین میبرند بعد هم اصل کار را از بین خواهند برد.

مطهرى ادامه داد فعلاً در سازمان امنیت دو نوع طرز فکر وجود دارد یکى پیرمردان که بعضى‏ها متدین هستند و دیگرى جوانها که به دین اعتنا ندارند و فکر اصلاحى دارند که بنفع توده‏اى‏ها است و خود آنها هم ممکن است عقیده توده‏اى‏ها را داشته باشند. در هر صورت افراد توده‏اى در حکومت دخالت کرده‏اند ولى آقایان فقط با قهر کردن از دولت خود را کنار مى‏اندازند.

نظریه منبع : چنانچه راجع به تشکیل این جلسات مطالبى مطرح شود یا تذکرى بوى داده شود ممکن است مظنون شود.

نظریه رهبر عملیات : رهبر عملیات نظرى ندارد. آساى

نظریه 20 ه 3 : 20 ه 3 نظرى ندارد.

1ـ جعفر جوادى شجونى فرزند شیخ محمد واعظ در 5 اردیبهشت 1311 در فومن متولد شد و پس از خواندن دروس مقدماتى در سال 1327 به قم رفت و به تحصیل پرداخت و از محضر اساتیدى چون نورى، ستوده، بهجت و موسوى اردبیلى بهره برد و مقدارى هم درسهاى آیت‏اللّه‏ بروجردى و امام بهره گرفت. در سال 30 با شهید نواب صفوى آشنا شد که در پى این آشنایى و ترور نافرجام حسین علاء در سال 34 زندانى شد و پس از مدتى آزاد شد. در نهضت امام خمینى همراه دیگر روحانیون و مردم به فعالیت پرداخت و بارها دستگیر و زندانى شد. از جمله مشاغل وى پس از پیروزى انقلاب نمایندگى امام در رسیدگى به اموال خاندان پهلوى در کرج و ریاست کمیته کرج بود و در اولین دوره مجلس شوراى اسلامى به عنوان نماینده از حوزه انتخابیه کرج به مجلس رفت. (کیهان ش 12131 ـ 1363 * کیهان 7/12/59 )



2ـ آیت‏اللّه‏ محمد امامى کاشانى فرزند ابوتراب در 10 مهر 1310 در شهر کاشان متولد شد و مقدمات علوم دینى را در حوزه کاشان فرا گرفت و سپس براى تکمیل آن به قم رهسپار شد و مدت 10 سال از محضر آیات عظام بروجردى، داماد و امام خمینى بهره‏مند شد. در سالهاى نهضت امام خمینى فعالیتهاى بسیار کرد که در این مسیر بارها دستگیر شد. و نهایتا در سال 1355 به شهرستان گنبدکاووس تبعید شد. وى به همراه دیگر یاران امام چون شهید بهشتى و مطهرى هسته مرکزى جامعه روحانیت مبارز را پى‏ریزى کرد و پس از پیروزى انقلاب اسلامى از سوى امام خمینى به عنوان عضو شوراى نگهبان منصوب شد. در 6 اسفند 1357 از طرف امام به عنوان سرپرست مدرسه عالى سپهسالار ـ مدرسه عالى شهید مطهرى ـ تعیین شد. در اولین دوره مجلس شوراى اسلامى به مجلس رفت و در مجلس خبرگان عضو خبرگان رهبرى بود. ایشان همچنین به عنوان امام جمعه موقت تهران به اقامه جماعت مى‏پردازد. و در حال حاضر نیز از اعضاى مجلس خبرگان رهبرى مى‏باشند.



3ـ اصغر توکلى کرمانى از 10 سالگى به طلبگى پرداخت و از محضر آیات عظام بروجردى، صالحى کرمانى و شیخ الرئیس حاج شیخ حسین فقیه بهره‏مند گردید. در سال 1332 وقتى براى وعظ به بحرین رفته بود به دستور سفیر وقت انگلیس به نام بالیوز دستگیر و شبانه به آبادان برگردانیده شد و یک سال قبل از رفتن به بحرین، در بوشهر به اتفاق مردم قمارخانه اى را بسته و آن را تبدیل به قرائت خانه قرآن میکند. وى که در سال 1357 ش پیرمردى 73 ساله بود در کرمان یک مغازه کوچک (دکه) کتابفروشى داشت و کتابهاى خطى و قدیمى داشت و قبل از آن هم در زمان رژیم پهلوى در کرمان و سپس در مشهد عتیقه فروشى داشت. (روزنامه ایران ش 585 ـ 10 بهمن 1375)