خاطرات دو درجه‌دار گردان دژ از روزهای آغاز جنگ کتاب شد


2180 بازدید

خاطرات دو درجه‌دار گردان دژ از روزهای آغاز جنگ کتاب شد

به مناسبت فرارسیدن سالروز آزادسازی خرمشهر کتاب «اولین روزهای مقاومت» نهمین جلد از سری مجموعه کتاب‌های «روایت نزدیک» به زودی از سوی انتشارات «روایت فتح» منتشر و روانه بازار نشر می‌شود.

مضمون این اثر به روایت دو نفر نیروی ارتشی با نام «عبدالله صالحی» و «محمدرضا ابرهیم دخت» مربوط می‌شود که روزهای اول جنگ در خرمشهر حضور داشتند که خاطرات آنها توسط «مرتضی قاضی» و «سیدحسین یحیوی» نوشته شده است.

کتاب «اولین روزهای مقاومت» دارای 88 صفحه است و در تیراژ 3300 به زودی منتشر می‌شود، که در ذیل بخشی از مقدمه کتاب را می‌خوانیم: از خرمشهر زیاد گفته شده؛ از سقوط و آزادی‌‌‌ اش. بیشتر حرف‌ها همیشه، از مقاومت مردم و بچه‌های خرمشهر بوده. اما آن روزها در خرمشهر، کنار مردم،  بودند مردانی که اصلاً تربیت شده بودند برای جنگ. جنگی که البته برای آنها خیلی زودتر از 31 شهریور 59 شروع شد.

پادگان دژ جایی در شمال شهر خرمشهر بود. بچه‌های آن از ماه‌ها قبل از شروع جنگ، در دژهای مرزی با عراق درگیر بودند و اگر کسی به هشدارها و پیش بینی‌هایشان توجه می‌کرد شاید قصه خرمشهر طور دیگری رقم می‌خورد. حالا این کتاب روایت عبدالله و محمدرضا، دو درجه‌دار گردان دژ است از روزهای آغاز جنگ. بچه‌هایی که البته هر دو از همان آب و خاک بودند و تا زخم جنگ از پا نیانداخته‌شان، شهرشان را رها نکردند.

این کتاب حکایت بچه‌هایی است که ازشان کم گفته شده یا اصلاً گفته نشده؛ داستان ماندن و ایستادن، تا پای جان است. هر چند خیلی‌ها در روایت این ایستادن و جنگیدن به همین جمله بسنده کردند که «بچه های ارتش هم بودند».

در پشت جلد کتاب «اولین روزهای مقاومت» آمده است: رفتم سمت بالکن. از طبقه ما ته دشت معلوم بود. لشگر تانک‌های عراقی ایستاده بودند. گفتم خوب است آمار بگیرم. رفتم طبقه پنجم. بالاترین طبقه بود. با لگد در را شکستم و رفتم توی بالکن. تا چشم کار می‌کرد تانک و نفربر بود. صد و چهل‌ تا شمردم. دورتر هم بودند. آن عقب سیاهی می‌زد. اما نمی‌شد شمرد. حساب کردم به هر جیپ توپ‌دار، ده، پانزده‌ تا تانک می‌رسید. جنگ نابرابری بود. تازه وضع‌مان از روزهای اول بهتر شده بود. توی رادیو نفت آبادان اعلام کرده بودند هر کس جیپ دارد ببرد تحویل پادگان بدهد. مردم ماشین‌هایشان را آورده بودند. تعداد جیپ‌هایمان زیاد شده بود که به هرکدام ده‌ تا تانک می‌رسید، وگرنه یک به سی بودیم.

«اولین روزهای مقاومت» روایت آغاز جنگ است از نگاه بچه‌های ارتش.

بر اساس این گزارش، انتشارات روایت فتح تاکنون درباره خرمشهر و آزادسازی این شهر کتاب‌هایی نظیر «اشغال، تصویر سیزدهم» که مصاحبه با 101 آدم عادی بوده است که در 45 روز اول اشغال خرمشهر بوده‌اند، کتاب «خونین شهر»، «زنان خرمشهر» و کتاب «خونین شهر» از مجموعه روزگاران و از شهدای خرمشهر کتاب شهید جهان‌آرا از سری کتاب‌های «یادگاران» را منتشر و روانه بازار نشر کرده است.


فارس