ترفند رژیم صهیونیستی برای حفظ اکثریت یهودی در قدس


2535 بازدید

ترفند رژیم صهیونیستی برای حفظ اکثریت یهودی در قدس

جمعیت صهیونیستی "عیر عمیم" که در زمینه امور قدس فعالیت می کند، اعلام کرد که اهالی فلسطینی قدس در معرض "تبعیض و ظلم در عرصه های مختلف زندگی" قرار دارند و رژیم صهیونیستی طی سال 2012 از هیچ تلاشی برای حفظ اکثریت یهودی ساکنان قدس و تبدیل مناطق فلسطینی نشین به بخش های جدا افتاده و فاقد ارتباط با هم دریغ نکرد.
جمعیت عیر عمیم طی گزارشی به بررسی مصوبات و اقدامات رژیم صهیونیستی در شهر اشغالی قدس طی سال 2012 گذشته پرداخته است که از جمله آنها می توان به تصویب طرح های احداث واحدهای مسکونی جدید و مصادره اراضی و تخریب منازل فلسطینیان و دهها اقدام دیگر اشاره نمود.
در ادامه این گزارش آمده است که در سال 2012 دولت عبری دست به اقدام متعددی در راستای حذف و نابودی فرصت های موجود برای انتخاب قدس شرقی به عنوان پایتخت کشور فلسطین زد.
منطقه ای 1
از جمله بخش های مهم این گزارش می توان به این نکته اشاره کرد که سال 2012 شاهد بیشترین آمار احداث واحدهای مسکونی صهیونیست نشین طی یک دهه اخیر بوده است؛ به طوری که طی سال گذشته 2386 واحد مسکونی احداث شده است. در سال 2012همچنین تعداد طرح هایی که در راستای احداث واحدهای مسکونی تصویب شدند، به شکل چشمگیری افزایش یافتند و در کل دولت عبری با احداث 6431 واحد مسکونی موافقت کرد.
این گزارش همچنین به نتایج خطرناک تصمیمات دولت عبری برای احداث 3 هزار واحد مسکونی و یک مرکز تجاری در منطقه "ای 1" اشاره کرده و آورده است که این ساخت و سازها در راستای توسعه جمعیتی و عمرانی مناطق صهیونیست نشین و به منظور مرتبط کردن این مناطق به شهرک معالی ادومیم در قدس صورت می گیرند و هدف اصلی از آنها قطع ارتباط قدس و کرانه باختری در سمت شرق و نیز قطع ارتباط شمال و جنوب کرانه باختری است.
جاده های صهیونیستی
رژیم صهیونیستی در راستای همین عملیات های شهرک سازی، اقدام به احداث خیابان ها و جاده های متعدد در شهر اشغالی قدس به منظور ایجاد ارتباط میان شهرک های صهیونیستی نشین در مناطق مختلف قدس کرده است.
از جمله این خیابان ها و جاده ها می توان به جاده شماره 20 اشاره کرد که در اراضی شهرک بیت حنینا احداث شده است و دسترسی صهیونیست های ساکن شهرک های کرانه باختری به بخش غربی قدس از طریق ایست بازرسی "حزما" را که طی ماه گذشته افتتاح شد، تسهیل می بخشد. جاده شماره 21 نیز در اراضی بیت حنینا و شعفاط احداث شده و در اصل احداث آن نوعی خدمت به صهیونیست های ساکن شهرک رمات شلومو است و بهره برداری از آن از یک سال پیش شروع شده است.
علاوه بر این، شهرداری صهیونیستی قدس طی سال گذشته اقدام به احداث جاده کمربندی 6 باندی در اراضی شهرک بیت صفافا واقع در جنوب قدس کرد که عملا این شهرک را به دو بخش تقسیم نمود. هدف از این طرح ایجاد ارتباط میان شهرک گوش آتصیون در جنوب و مرکز شهر قدس بود.
با وجود اینکه، طرح های اساسی مربوط به این پروژه هنوز از سوی شهرداری به تصویب نرسیده و به اعتراضات مربوطه نیز رسیدگی نشده است، اما کار اجرای آن به صورت شبانه روزی ادامه دارد.
باغ های ملی صهیونیستی
جمعیت عیر عمیم در گزارش خود به طرح های رژیم صهیونیستی برای احداث "باغ های ملی" در قدس از طریق مصادره اراضی اهالی این شهر اشاره کرده است.
شهرداری صهیونیستی قدس اشغالی با همکاری اداره منابع طبیعی و پارک های رژیم صهیونیستی سعی در به تصویب رساندن طرح احداث "باغ ملی" در منطقه واقع بین شهرک های طور و عیسویه را دارد که از آن با عنوان "باغ کوهپایه های جبل المشارف" یاد می شود. اجرای این پروژه منجر به ایجاد محدودیت برای اهالی این منطقه و ممانعت از هر گونه توسعه عمرانی مناطق مذکور و در نتیجه افزایش تراکم جمعیتی در آنها شود.
رژیم صهیونیستی علاوه بر این پارک بزرگ، سعی در احداث پارک دیگری هم در اراضی روستای الولجه در جنوب قدس دارد. دولت عبری قصد دارد پس از احداث دیوار حائل و توسعه این منطقه، نزدیک به هزار دونم از اراضی روستای الولجه را مصادره نموده و باغ "ناحل رفائیم" را در آنجا احداث کند.
در اینجا لازم به ذکر است که سازمان منابع طبیعی و پارک های رژیم صهیونیستی سعی در اعمال کار انجام شده را دارد و با وجود اینکه هنوز طرح احداث این پارک ها به تصویب نرسیده است، مراجع رسمی به خود این اجازه را می دهند که تغییراتی در چهره منطقه ای که قرار است طرح در آنجا اجرا شود، ایجاد کنند و به عنوان مثال، سال گذشته خیابان منتهی به یکی از منازل در شهرک عیسویه را تخریب کردند و البته شهرداری صهیونیستی قدس و پلیس اسرائیل نیز از این کار آنها حمایت کرد.
اقدامات تعجب برانگیز
در بخش دیگری از این گزارش آمده است که در سال 2012 میلادی 58 ساختمان در قدس اشغالی تخریب شدند که 21 مورد از آنها مسکونی بودند و 37 مورد کاربری های دیگر داشتند. علاوه بر این، رژیم صهیونیستی اقدام به سلب تابعیت 116 نفر از اهالی قدس کرد.
این گزارش در زمینه تبعیض در ارائه خدمات نیز آورده است که دولت عبری در تخصیص بودجه به بخش های مختلف، به صورت آشکار دست به تبعیض نژادی علیه اهالی فلسطینی قدس می زند و با وجود اینکه، آنها بیش از یک سوم اهالی قدس را تشکیل می دهند، اما فقط 12 درصد از بودجه بخش رفاه و امور اجتماعی و 2 درصد از بودجه بخش رشد و پیشرفت جوانان و توسعه مراکز ورزشی به آنها اختصاص می یابد.
در کل، فقط 10 درصد از بودجه قدس به اهالی فلسطینی آن اختصاص می یابد. این گزارش در بخش دیگری درباره تبعیض علیه ساکنان بخش شرقی قدس نیز آورده است که 96 درصد از پارک ها، 88 درصد از کتابخانه ها و 91 درصد از مراکز ورزشی در بخش غربی قدس واقع شده اند.
این تبعیض در بخش بهداشتی نیز دیده می شود، به طوری که 90 درصد کودکان و 81 الی 85 درصد از بزرگسالان نیازمند خدمات روان درمانی، به خدمات لازم دسترسی ندارند.


مرکز اطلاع رسانی فلسطین