کتاب «حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین» منتشر شد


1611 بازدید

کتاب «حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین» منتشر شد

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات باشگاه خبری فارس «توانا»، کتاب «حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین» تألیف «سیدمهدی موسوی» با مقدمه «سید فضل‌الله موسوی» استاد حقوق بین‌الملل و رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران از سوی انتشارات «خرسندی» منتشر شد.

این کتاب دربردارنده پنج فصل نظیر «مفهوم اصل حق تعیین سرنوشت ملت‌ها در حقوق بین‌الملل»، «فلسطین و تحولات تاریخی آن»، «فلسطین و حق تعیین سرنوشت»، «مذاکرات و قراردادهای صلح در دهه 90 و بررسی آنها» و در پایان پنج ضمیمه به همراه نتیجه‌گیری، فهرست منابع، منابع فارسی و منابع انگلیسی است.

از جمله بخش‌های کتاب «حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین» می‌توان به «آوارگان فلسطین»، «قیمومیت انگلستان بر فلسطین»، «ادعای حق تاریخی و مذهبی یهودیان نسبت به فلسطین و بی‌اعتباری آنها»، «میثاق‌های بین‌المللی حقوق بشر»، «سیر تاریخی سرزمین فلسطین»، «اعمال علیه اشغال سرزمین توسط بیگانه»، «تلفیق دو معیار عینی و ذهنی»، «آمرانه بودن اصل حق تعیین سرنوشت» و «موافقت‌نامه موقت بین اسرائیل و فلسطینیان در مورد کرانه غربی و نوار غزه» اشاره کرد.

کتاب «حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین» در واقع پایان‌نامه «سیدمهدی موسوی» در مقطع کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل در دانشگاه تهران بوده است که نویسنده سعی کرده به بررسی این اصل مهم یعنی «اصل حق تعیین سرنوشت ملت‌ها» بپردازد. به ویژه اینکه اجرای این حق را در رابطه با ملت مظلوم فلسطین مورد بررسی و تأکید قرار داده است.

این تحقیق هم جنبه حقوقی دارد و در واقع یکی از مفاهیم مهم حقوق بین‌الملل را مورد بحث قرار داده است و هم جنبه ارزشی دارد، زیرا کاری است در جهت حمایت از ملت مظلوم فلسطین و حق تعیین سرنوشت ملتی که سال‌ها از اولیه‌ترین حقوق خود محروم بوده‌اند.

 

در کتاب «حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین» تلاش شده است، این موضوع از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار گیرد. لذا ابتدا به بررسی مفهوم «اصل تعیین سرنوشت» پرداخته و ضمن ارائه تعاریف مختلف، موارد کاربرد مختلف این حق و جایگاه آن در حقوق بین‌الملل را بیان کرده است. در ادامه نیز مراحل شکل‌گیری و تحولات این اصل و مسیر تاریخی آن مورد توجه نویسنده قرار گرفته است.

نظر به اینکه تأکید موضوع بر مسأله فلسطین بوده است، فصلی از کتاب تحت عنوان «فلسطین و تحولات آن» عواملی که در ایجاد مشکلات فلسطین تا به امروز نقش داشته را از دیدگاه حقوقی مورد اشاره و بررسی قرار گرفته است و سپس موضوع «فلسطین» را با «اصل حق تعیین سرنوشت» ارتباط  داده و با توجه به حق مشروع ملت فلسطین و اشاره به قطعنامه‌های سازمان ملل، موضوع از دیدگاه حقوق مورد بررسی و کنکاش قرار گرفته است و مشروعیت توسل به زور بر طبق قواعد حقوق بین‌الملل مورد مطالعه قرار گرفته و نهایتاً به مذاکرات و قراردادهای به اصطلاح صلح در دهه 1990 میلادی منعقده بین رژیم اسرائیل و بخشی از رهبران فلسطینی که بنابر ماهیت خاص آن توافق‌نامه‌ها و عدم پایبندی اسرائیل به این توافق‌های ناقص که برآورده کننده حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین نبوده و نخواهد بود، پرداخته شده است.

انتشارات خرسندی کتاب «حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین» تألیف «سیدمهدی موسوی» را در 303 صفحه و با قیمت 15000 تومان منتشر کرده است.


فارس