به شرفعرض ملوکانه برسد


1803 بازدید

به شرفعرض ملوکانه برسد


درباره : شیخ محمد تقى فلسفى ـ واعظ



تیمسار ریاست مقرر فرمودند:

«این بولتن ویژه پاکت شده و به گارد شاهنشاهى ارسال گردد تا به شرفعرض ملوکانه برسد»

در اجراى اوامر اقدام گردید. شهابى 16/5/37

دایره بررسى 17/7/37

312 در آرشیو مربوطه نگهدارى نمایند. 17/5/37



امنیت داخلى

بولتن : ویژه

شماره : 5454/312



این بولتن شامل 2 برگ است.

آقاى نخست وزیر تلفنى اظهار نمودند گزارشى بشرفعرض پیشگاه مبارک اعلیحضـرت همایـون شاهنشاه آریا مهر رسیده مبنى بر اینکه شیخ محمد تقى فلسفى ـ واعظ اخیرا به منبر رفته و ضمن بیان مطالب تحریک‏آمیز، حملاتى علیه رژیم قانونى کشور بعمل آورده است. در این زمینه اظهار بى اطلاعى شد. معهذا آقاى نخست وزیر خواستند که در اینمورد تحقیق و نتیجه باطلاع ایشان برسد. اگر چه به منبر رفتن فلسفى بعید بنظر میآید، معهذا در این باره تحقیقات همه جانبه‏اى معمول و مشخص گردید که مشارالیه از زمانیکه ممنوع از وعظ شده، تا کنون در هیچ مجلسى به منبر نرفته است.

وى معمولاً بهنگام در گذشت روحانیون یا وعاظ، براى آنان مجالس یاد بود بر پا میکند اما شخصا به منبر نمیرود. آخرین مجلسى که مشارالیه برگزار نموده و شخصا در آن حضور یافته، مجلس ترحیم شیخ احمد ضیافتى کافى (واعظ مقیم تهران که در سانحه اتومبیل در تاریخ 30/4/37 در جاده قوچان ـ مشهد فوت نموده است.) در مسجد ارک تهران بوده است.

مجلس مزبور در تاریخ 4/5/37 با حضور عده‏اى از روحانیون و وعاظ تهران تشکیل شده و سخنران مجلس شیخ حسن کافى ـ واعظ بوده و در سخنان خود پیرامون وضعیت و خدمات دینى متوفى مطالبى ایراد کرده است.

در جریان برگزارى مجلس مزبور متصدى مسجد یکى دو بار به فلسفى که در نقطه‏اى دورتر از منبر نشسته بوده، مراجعه و نگرانى رئیس کلانترى محل را از احتمال به منبر رفتن فلسفى ابراز داشته که از طرف فلسفى باو اطمینان داده شده به منبر نخواهد رفت.

با عرض اینکه خبر رسیده مبنى بر منبر رفتن فلسفى صحت ندارد، مستدعى

است در صورت استقرار اراده سنیه مبارک شاهانه، نتیجه تحقیقات باطلاع آقاى نخست وزیر برسد.



معاون عملیاتى اداره کل سوم.

عطارپور

16/5/37

مدیر کل اداره سوم. ثابتى



1ـ مرحوم شیخ احمد کافى،واعظ مشهور، در سال 1305 در مشهد مقدس متولد شد. دروس اولیه را در زادگاه خواند، سپس راهى نجف اشرف گردید، محضر شهید آیت‏اله سید اسداللّه‏ مدنى را درک کرد و مدتى در دروس مرحوم آیت‏اللّه‏ ابوالقاسم خوئى حاضر شد. پس از تحصیل راهى ایران شد و در تهران، به وعظ خطابه مشغول گردید. یک بار دستگیر و مدتى در زندان قزل‏قلعه حبس گردید. پس از آزادى، «مهدیه» تهران را تأسیس کرد و با برنامه‏هاى «دعا»، «روضه» و «سخنرانى» توانست در میان عامه مردم، پایگاه و جایگاه وسیعى پیدا کند. مهدیه تهران، میعادگاه مشتاقان امام زمان (عج) گردید و برنامه‏هاى فوق‏العاده‏اى نیز مانند تأسیس حسینیه و مهدیه در شهرهاى دیگر، تأسیس کتابخانه‏ها، تعمیر و تأسیس مساجد، رسیدگى به زندگى بیش از پنج هزار خانوار فقیر در تهران، از جمله کارهاى وى بود. در اواخر حکومت پهلوى، سه سال تبعید به ایلام و دورى از مرکز، آن مرحوم را بر آن داشت تا در اقصى نقاط مملکت نیز برنامه‏هاى کلاسهاى اصول عقاید، تبلیغ، ترویج ادعیه را دنبال کند. همزمان با تحریم جشن میلاد امام زمان (ع) از سوى امام خمینى، مرحوم کافى على‏رغم فشار ساواک، حاضر به برگزارى جشن نشد و به عنوان سفر راهى مشهد مقدس گردید که در بین راه، به صورت مشکوک طى یک تصادف درگذشت. گنجینه دانشمندان / محمد شریف‏رازى/ این تصادف در روز جمعه 30 تیر 1357 در جاده مشهد ـ قوچان به رحمت ایزدى پیوست. در پى مرگ مشکوک حجه‏الاسلام شیخ احمد کافى مراسم تشییع جنازه وى در 31 تیر 57 در مشهد منجر به تظاهرات شده و چند تن از مردم به شهادت رسیدند.