خاطرات انقلاب پشتوانه خوبی برای نسل جوان است


2174 بازدید

خاطرات انقلاب پشتوانه خوبی برای نسل جوان است

مرتضی نبوی؛ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با پایگاه خبری سوره مهر درباره اهمیت بیان خاطرات وقایع انقلاب اسلامی و تاثیر آن بر جوانان اظهار داشت: مهمترین تاثیر مرور اتفاقات تاریخی، عبرت گرفتن از آنها و استفاده از تجارب گذشتگان است. همانگونه که حضرت علی (ع) می‌فرمایند: من تاریخ را چنان با دقت مطالعه کردم که گویی از تاریخ بوده‌ام. بنابراین مطالعه تاریخ به نسل جوان کمک می‌کند که اشتباهات گذشتگان را تکرار نکرده و از تجربیات آنها استفاده کنند.

نبوی با تاکید بر اهمیت مطالعه تاریخ انقلاب اسلامی تصریح کرد:‌ مهمترین واقعه تاریخ معاصر ما انقلاب اسلامی است که نه تنها در کشور ایران بلکه در سراسر جهان می‌تواند درس آموز و عبرت آموز باشد. پدیده انقلاب اسلامی حادثه بزرگی است که آثار زیادی در منطقه و جهان داشته است و منشاء یک تحول عظیم به اسم انقلاب اسلامی شده است. این واقعه برای اولین بار توانست هویت اصلی ایرانیان را به خود آنها بازگرداند. به همین دلیل می‌توان انقلاب را یک هدیه الهی دانست که هویت تاریخی دینی و فرهنگی مردم ایران را به آنها بازگردانده است.

وی در ادامه افزود: مردم ایران بعد از انقلاب اسلامی خود ایرانی و اسلامی را پیدا کردند. مطالعه ریشه‌های انقلاب، انگیزه‌هایی که مردم را تشویق کرد، ایمانی که مردم با آن انقلاب کردند و رهبری مردم مسائل بسیار مهمی است که اگر یک جوان ایرانی بخواهد از خود بیگانه نباشد و تحت تاثیر فرهنگ‌های مهاجم قرار نگیرد با این مسائل آشنا شود. بیان خاطرات انقلاب اسلامی یک پشتوانه برای نسل جوان محسوب می‌شود که او را به گذشته پر افتخار خود متصل می‌کند و جوان بعد از مطالعه آن احساس مسئولیت بیشتری خواهد کرد.

مدیر مسئول روزنامه رسالت در پاسخ به این سوال که آیا قصد انتشار خاطرات بعد از انقلاب خود را نیز دارید، عنوان کرد:‌ خوشبختانه توفیق خدا حاصل شده و این کار را نیز انجام داده‌ام که در مرحله انتشار است. خاطرات بعد از انقلاب اسلامی تا ابتدای دولت اصلاحات آماده شده است و بسیار مفصل‌تر از خاطرات قبل از انقلاب بنده بیان شده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در بیان خاطرات خاطرات جانب مصلحت را رعایت کرده‌اید، گفت:‌ تلاشم این بوده که در چارچوب رعایت اخلاق اسلامی، مصالح عمومی و حدود شرعی مطالب را بیان کنم. این توصیه حکیمانه رهبر معظم انقلاب که فرمودند باید در سیاست خارجی رعایت عزت،‌ حکمت و مصلحت شود عمل کنم زیرا به نظر من باید در تمام امور این حرف مقام معظم رهبری مبنای عمل‌مان باشد.

نبوی درباره اهمیت نقش فرهنگ در جامعه اظهار داشت:‌ فرهنگ روحی است که به سایر بخش‌ها حیات می‌بخشد در جامعه شناسی می‌گویند انرژی، متراکم در فرهنگ است. رهبری معظم انقلاب اسلامی نیز فرمودند فرهنگ مانند هوا است که اگر نباشد نمی‌توانیم به حیات ادامه دهیم. همانگونه که ایشان فرمودند حیات سیاست و اقتصاد ما به فرهنگ احتیاج دارد و فرهنگ هویت جمعی یک ملت است و اگر موانعی در پیشرفت اقتصادی داریم به فرهنگ باز می گردد. رابطه فرهنگ و کتاب رابطه علت و معلویی است و تعامل خیلی نزدیکی با هم دارند. کتاب عصاره زندگی دانشمندان ما است و کسی ممکن است عمری پژوهش کند و بازتاب عمرش را در یک کتاب خلاصه کند. اگر شخصی مانند ابوعلی سینا امروز زنده مانده است به واسطه کتاب‌هایش بوده است.

نبوی در پایان کتاب را عضو جدا ناشدنی فرهنگ خواند و تاکید کرد:‌ معجزه آخرین پیامبر خدا کتاب بود زیرا قدرت نرم از طریق کتاب حاصل می‌شود و گفتمان‌ها هم تولید قدرت می‌کند همانطور که قرآن هم گفتمان ساز است. وقتی کتاب می‌خوانیم یعنی با همه دانشمندان زندگی می‌کند.


سوره مهر