بیداری اسلامی در تونس و راشد الغنوشی» از راه رسید


1662 بازدید

بیداری اسلامی در تونس و راشد الغنوشی» از راه رسید

«بیداری اسلامی در تونس و راشد الغنوشی» تالیف هادی خسرو شاهی با هدف آشنایی بیشتر علاقه‌مندان به جنبش اسلامی در کشورهای عربی منتشر شد.-
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، حرکت‌های اسلامی که در چند سال گذشته در کشورهای عربی با عنوان «بیداری اسلامی» یا «بهار عربی» در حال وقوع است، بسیاری را به کنجکاوی وا داشته که ریشه این حرکت‌ها کجاست و احزاب و شخصیت‌های آن چه کسانی هستند؟ اخوان المسلمین، حزب النهضه و احزاب دیگر، چه اهداف و پیشینه‌ای دارند؟ «بیداری اسلامی در تونس و راشد الغنوشی» تالیف هادی خسرو شاهی با هدف آشنایی بیشتر علاقه‌مندان به جنبش اسلامی در کشور تونس و پاسخ به این پرسش‌ها منتشر شده است.

راشد الغنوشی در ایران چهره‌ای ناشناخته نیست و بارها مقالات و کتاب‌های وی برای علاقه‌مندان به حوزه سیاست و دین ترجمه شده است. وی از اواسط سال 1975 فعالیت و حرکت اسلامی خود را در تونس آغاز کرد و در اوایل سال 1981 با صدور بیانیه‌ای موجودیت «حرکه الاتجاه الاسلامی» را اعلام کرد. وی از همان ابتدا به دفاع از نهضت امام خمینی(ره) در ایران پرداخت و چندین مقاله در این زمینه را منتشر کرد. وی در یکی از مقالات خود به صراحت نوشت: پیامبر اکرم (ص) ایران را برای رهبری امت اسلام برگزیده است. اما فعالیت‌های وی از چشم حبیب بورقیبه، دیکتاتور تونس، غافل نماند و پس از مدتی وی دستگیر شد و به 11 سال زندان محکوم شد.

این کتاب از هفت بخش تشکیل شده است و در انتهای کتاب نیز فهرستی از اشخاص و اماکن به همراه آلبوم تصاویر قرار دارد. در بخش اول کتاب دو گفت‌‌وگو با راشد الغنوشی قرار دارد. مصاحبه اول به سال 1368 مربوط می‌شود و مصاحبه دوم در سال 1389 با وی انجام شده است. هر دو این مصاحبه‌ها پیش از این در مطبوعات منتشر شده‌اند.

بیانیه تاسیس «حرکه الاتجاه الاسلامی» عنوان دومین فصل کتاب است که به مقدمات و شکل‌گیری این جنبش در تونس اشاره دارد. «رهبری حرکت اسلامی در دادگاه رژیم تونس» عنوان بخش سوم کتاب است و به اتهامات وارد شده به الغنوشی در دوران بورقیبه و دفاعیات وی در آن دادگاه می‌پردازد. در بخش چهارم کتاب به دفاعیات الغنوشی در دادگاه و غیرقانونی خواندن رژیم بوقیبه اشاره می‌شود. بخش پنجم کتاب هم دیدگاه‌های الغنوشی درباره جنبش «حرکه التهضه» مورد بررسی قرار می‌گیرد. در بخش ششم کتاب هم دیدگاه‌های الغنوشی درباره راه حل دموکراتیک برای جنبش اسلامی به طور مبسوط مورد بحث قرار گرفته است.

اما بخش هفتم مربوط به پیوست‌ها می‌شود و مصاحبه الغنوشی با مجله «مثلث» و نامه هادی خسروشاهی به روزنامه کیهان در آن قرار دارد. نامه خسروشاهی به کیهان در پی انتشار مطلبی در این روزنامه درباره دیدگاه‌های الغنوشی به دفتر این روزنامه ارسال شد اما مسوولان این روزنامه از انتشار آن سرباز زدند. این نامه که جوابیه به کیهان محسوب می‌شود برای اولین بار در این کتاب منتشر شده است و به زبانی نرم به انتقاد کیهان از دیدگاه‌های الغنوشی پاسخ داده است.

هادی خسرو شاهی در میان عالمان شیعی، شخصیتی است که از حدود پنجاه سال قبل با علاقه و پشتکار ستودنی با کشورهای اسلامی و تمامی رهبران مبارزه آن رابطه فعال داشته و دارد. وی با پژوهش و اندیشه‌ورزی، اطلاعات دست اول و گسترده‌ای را با قلم روان، در اختیار خوانندگان قرار داده و این کتاب نیز برای آشنایی بیشتر ایرانیان با جریان‌های اسلامی در تونس تالیف شده است.

کتاب «بیداری اسلامی در تونس و راشد الغنوشی» ترجمه هادی خسروشاهی در هزار نسخه و به بهای هفت هزار تومان از سوی نشر بوستان کتاب منتشر شده است.


ایبنا