صورتهای خاکی در راه است/ بهترین آثار جنگ را زنان نوشتهاند
نشست رسانهای گرامیداشت روز سوم خرداد، (آزادسازی خرمشهر) با حضور سردار بهمن کارگر، رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، ظهر امروز، 27 اردیبهشت 92 در ساختمان ستاد مرکزی راهیان نور برگزار شد.
سردار کارگر در این برنامه با مرور حماسههایی که برای آزادسازی خرمشهر انجام شد، گفت: امسال سیو دومین سالی است که این روز را گرامی خواهیم داشت. حاصل عملیات «بیتالمقدس» که با همکاری مشترک ارتش، سپاه، بسیج و جهاد سازندگی به وقوع پیوست، آزادسازی حدود پنجهزار و400 کیلومتر از خاک کشور، با اهدای 6هزار شهید و به هلاکت رساندن 16هزار سرباز دشمن، اسارت 19 هزار عراقی و انهدام بیش از دو لشگر عراق بود.
برگزاری «ششمین جشنواره شعر دفاع مقدس»، برگزاری نشست سیاسی و پژوهشی با حضور اندیشمندان و پیشکسوتان دفاع مقدس، بررسی و تجزیه و تحلیل عملیات بیتالمقدس در آموزشگاهها، دانشکدهها و دانشگاههای ارتش، انتشار فراخوان مقاله با موضوع «درسها و عبرتها از اشغال تا آزادسازی خرمشهر»، انتشار و رونمایی از 10 عنوان کتاب با عنوانهایی چون «خرمشهر نمیمیرد»، «یک لحظه شوکه شدن»، «صورتهای خاکی»، «خط به خط»، «هنوز فرمانده مایی» و «سرو سپید»، برپایی شب شعر با موضوع فتح خرمشهر، افتتاح موزه دفاع مقدس خرمشهر و برپایی نمایشگاههای کتاب با موضوع فتح خرمشهر در استانها، بخشی از 75 برنامهای بودند که سردار کارگر برای گرامیداشت سوم خرداد بر شمرد.
وی «شناسایی و جمعآوری تصاویر و مطالب مرتبط با ارتش عراق از آزادسازی خرمشهر» را نیز به عنوان یکی از برنامههای در دست اجرای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس یاد کرد و در پاسخ به این سوال ایبنا که تاکنون در این راستا چه اقدامهایی صورت گرفته است؟ توضیح داد: کتابهای مختلفی در این زمینه منتشر شده است. اسیران ایرانی در عراق و فرماندهان عراقی نیز کتابهای زیادی در این زمینه نوشتهاند. قرار است از فیلمها و مستندهایی که عراقیها در این باره تهیه کردهاند نیز استفاده شود. البته پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس نیز در این زمنیه فعالیت خوبی دارد.
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در پاسخ به این سوال افزود: کتاب «تاریخ جامع دفاع مقدس» نیز از سوی بنیاد حفظ آثار در حال تدوین است و در این کتاب به فتح خرمشهر از زاویه نگاه عراقیها هم پرداخته میشود. البته با توجه به میزان پیش آمدن ارتش عراق در خاک کشورمان، قرار است نقطهگذاریهایی هم صورت گیرد که در اردوهای راهیان نور قابل دیدن باشد.
سردار کارگر بر لزوم آموزش مفاهیم دفاع مقدس از دوران کودکی و مهدکودکها تاکید کرد و گفت: در این زمینه کتابهایی از سوی بنیاد حفظ آثار و در قالب شعر برای کودکان در دست تدوین است. همچنین در همکاری با آموزش و پرورش قرار است با داستانهایی در کتابهای درسی این موضوع برای کودکان مطرح شود.
سردار کارگر همچنین سهم زنان در دفاع مقدس را کمتر از مردان ندانست و ادامه داد: سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس در این راستا راهاندازی شده است، اما همان گونه که معتقدم بهترین آثار حوزه دفاع مقدس از سوی زنان نوشته شده، خودِ بانوان باید در امر شناخته شدن مشارکتهایشان در دوران دفاع مقدس بکوشند.
ایبنا
نظرات