نویسندگان، مردم را با اصطلاحات رایج بیداری اسلامی آشنا کنند
طاهره گودرزی، عضو کمیته علمی حوزه شعر دومین جشنواره کتاب سال مقاومت بینالملل اسلامی (جایزه ادبی شهید آوینی) با بیان اینکه سطح کمّی و کیفی آثار این دوره از جشنواره بسیار مطلوب بود، گفت: نویسندگان عرصه مقاومت باید با هدف آگاهی عموم مردم، در آثار خود بیشتر به بیان اصطلاحات رایج بیداری اسلامی بپردازند.-
گودرزی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در این باره اظهار کرد: در ارزیابی آثار این دوره از جشنواره کتاب سال مقاومت بینالملل اسلامی چندین مولفه را در نظر گرفتیم؛ نخست اینکه محتوای کتابها تا چه اندازه علمی هستند و اینکه آیا پدیدآورندگان به آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی پایبند هستند یا خیر. نقش کتابها در تثبیت عقاید مخاطبان از دیگر شاخصهای ارزیابی کتابها به شمار میآید.
وی ادامه داد: ظاهر کتابها (جلد) در فرآیند ارزیابی آنها بسیار مهم بود اما در اولویتهای بعدی قرار داشت. به نظرم بهای کتابها از دیگر مولفههای ارزیابی آنها محسوب میشود؛ چرا که این مولفه در موقعیت اقتصادی کنونی برای قشر دانشجو بسیار مهم است و از مشوقهای اصلی برای خرید و مطالعه کتاب به شمار میآید. متناسب بودن محتوای کتابها با سرفصلهای کتابهای درسی از دیگر موضوعاتی است که دانشجویان را نسبت به تهیه کتابها ترغیب میکند.
عضو کمیته علمی حوزه شعر دومین جشنواره کتاب سال مقاومت بینالملل اسلامی افزود: محتوای برخی کتابهای این دوره از جشنواره بسیار غنی بودند، بهگونهای که میتوان آنها را به عنوان منبع درسی در دانشگاهها معرفی کرد. تعدادی از کتابهای دریافت شده از انتشارات امام صادق (ع) به دبیرخانه این دوره از جشنواره از این ویژگی مستثنا نبودند.
گودرزی با بیان اینکه اغلب کتابهای دریافتی، سیر تاریخی خوبی را ارایه کرده بودند، ادامه داد: در این میان کتابهایی به چشم میخوردند که با وجود پُرگویی و حجیم بودن، محتوای چندانی نداشتند و بر اساس مولفههای دومین جشنواره کتاب سال مقاومت بینالملل اسلامی تدوین نشده بودند.
وی عنوان کرد: خوشبختانه کتابهای این دوره از جشنواره از ویرایش خوبی برخوردار بودند. در میان آثار، کتابهای ترجمه نیز وجود داشت که متناسب با چارچوب جشنواره تالیف نشده بودند اما به دلیل اصطلاحگزینی مناسب و ویرایش خوب، قابل توجه بودند.
عضو کمیته علمی حوزه شعر دومین جشنواره کتاب سال مقاومت بینالملل اسلامی (جایزه ادبی شهید آوینی) در پاسخ به این سوال که «برای خلق آثار فاخر در حوزه ادبیات مقاومت، چه راهکارهایی برای نویسندگان و پژوهشگران این حوزه ارایه میکنید؟» گفت: متاسفانه عموم مردم با اصطلاحات رایج بیداری اسلامی آشنا نیستند و این موضوع ممکن است زمینه انحراف آنها را فراهم کند. بنابراین، لازم است نویسندگان حوزه ادبیات مقاومت نسبت به بیان این اصطلاحات در آثار خود اهتمام داشته باشند.
گودرزی ادامه داد: بیان آسیبها، چالشها و پیامدهای اصلی بیداری اسلامی در آثار، از دیگر موضوعهایی است که نویسندگان باید به آن بپردازند؛ چرا که امروزه غرب میکوشد با مطرحکردن پیامدهای دروغین از بیداری اسلامی، اذهان عمومی را به سردرگمی و اغتشاش دچار کند.
وی توضیح داد: در میان آثار این دوره از جشنواره، آثار متعددی به چشم میخورد که با وجود اینکه بر اساس مولفههای جشنواره نگارش نیافته بودند اما چون بهگونهای تالیف شده بودند که عموم مردم، توانایی درک و فهم محتوای آنها را داشتند، قابل توجه بودند. این کتابها نثری روان و ساده داشتند و زمینه آگاهی عموم مردم از موضوعهای بیداری اسلامی و مقاومت را فراهم میکردند. معتقدم باید در دورههای بعدی این جشنواره، در تولید اینگونه کتابها سرمایهگذاری شود.
عضو کمیته علمی حوزه شعر دومین جشنواره کتاب سال مقاومت بینالملل اسلامی در پاسخ به این سوال که «دستاندرکاران و متولیان این جشنواره برای برگزاری هرچه باشکوهتر آن در دورههای بعدی، چه اقدامهایی را میتوانند انجام دهند؟» گفت: در میان آثار مورد ارزیابی، آثاری به چشم میخوردند که در دورههای قبلی نیز بررسی و به گرفتن جایزه موفق شده بودند. البته وجود دوباره این آثار در چرخه داوری این دوره از جشنواره موضوع بسیار شایستهای است؛ چرا که فرصتی دوباره برای بررسی آثار دورههای پیشین فراهم میشود اما نباید برای دومین بار در این دوره برای اینگونه آثار جایزه تعلق بگیرد بلکه باید درحد قدردانی مطرح شوند و بیشتر به بیان کاستیهای این آثار با هدف غنیسازی محتوای آنها پرداخته شود.
گودرزی ادامه داد: توجه به این موضوع از سوی متولیان برپایی جشنواره کتاب سال مقاومت بینالملل اسلامی زمینه را برای ورود و معرفی آثار جدید نیز فراهم میکند.
ایبنا
نظرات