«گذرگاه تاریکی» با بررسی و نقد آموزه‌ها و منابع بهائیت منتشر شد


2271 بازدید

«گذرگاه تاریکی» با بررسی و نقد آموزه‌ها و منابع بهائیت منتشر شد

«گذرگاه تاریکی» نام کتاب تازه منتشر شده‌ای است که با استفاده مستقیم از اسناد و مدارک شیخیه ، بابیت و بهائیت به بررسی و نقد بهائیت پرداخته است. از ویژگیهای منحصر به فرد این کتاب علاوه بر جذابیتهای ظاهری و استفاده از تصاویر و اسناد تاریخی، آن است که  از قطعات اسکن شده منابع معتبر بابیت و بهائیت در کنار توضیحات و تحلیلهای مفید استفاده شده است.

در فصل اول این کتاب نمادهای بهاییت معرفی و بررسی شده است. در فصل دوم با تحلیل شرایط پیدایش فرقه به لحاظ فکری ـ اعتقادی ، فرهنگی ـ اجتماعی و سیاسی ـ استعماری و تبیین نقش استعمار در پیدایش و گسترش بابیه و بهائیت، تصویر محسوس و روشنی از شرایطی که منجر به رویش بهائیت شده، ارائه گردیده است. نکات مطرح در این فصل به مخاطب این بصیرت را می‌دهد که در جامعه زمان خویش جریانهای انحرافی را قبل از شکل‌گیری بازشناسی کند.

در فصل سوم کتاب گذرگاه تاریکی به بررسی بابیت، ادعاهای باب و تناقضات وی، بررسی اشتباهات علمی و ادبی وی و دفاعیه‌های متناقض سران بهائی و بابی  پیرامون اشتباهات باب و همچنین معرفی احکام شرعی باب پرداخته شده است.

در فصل چهارم بهائیت و انشعابات درونی آن ، منازعات بر سر قدرت، تشکیلات بهائی و معرفی مشرق الاذکارها به تفصیل بیان شده است. فصل پنجم به  نقد تعالیم دوازده گانه  بهائیت به صورت مستند  اختصاص دارد. در فصل آخر این کتاب، ضمن توجه به تقسیم بهائیت به بهائیت شرقی و غربی، برخی از احکام شرعی بهائیان معرفی شده و مورد بررسی واقع شده‌اند.

این کتاب تألیف «حامد نیازی» از محققین و مدرسین حوزه علمیه است و به همت انتشارات مرکز مدیریت اصفهان در تیراژ 3000 نسخه و با قیمت 25 هزار تومان در 420 صفحه منتشر شده است. علاقه مندان می‌توانند جهت تهیه این کتاب با شماره 09140266474 تماس بگیرند.

در بخشی از مقدمه «گذرگاه تاریکی» آمده است:

«در میان فرقه‌ها، بهائیت یکی از مهمترین آنها محسوب م‌شود. بهائیت محصول رقابت سیاسی روس و انگلیس در قرن 19 میلادی است. رقابتی ناجوانمردانه که خسارت آن دامنگیر ایران و آینده بشریت شد. از نگاهی دیگر بهائیت مولود نامشروعی است که اگر چه از بستر عقاید منحرف و التقاطی شیخیه برخاست اما در طول تاریخ تکوین و تطور خود چندین بار بین دولتهای شیطانی و استعماری دست به دست گردید و به خاطر محتوای استعمارپسندش همواره در تاریخ خود مورد حمایت استعمارگران ملتها قرار گرفته است. بر اساس منابع رسمی منابع غربی مانند دانشنامه بریتانیکا، بهائیت به لحاظ گستره فعالیتهای تبلیغی‌اش با تبلیغ در 218 کشور جهان پس از مسیحیت در رتبه  دوم قرار گرفته است...»


تسنیم