مراسم رونمایی از دانشنامه آزادگان در پژوهشکده دانشنامه نگاری


مراسم رونمایی از دانشنامه آزادگان در پژوهشکده دانشنامه نگاری

مراسم رونمایی از کتاب دانشنامه‌ آزادگان روز شنبه 25 مردادماه، همزمان با سی‌امین سالروز ورود آزادگان سرافراز به کشور، با حضور منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر ابوترابی‌فرد، امام جمعه‌ موقت تهران ، سعید اوحدی معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران؛ دکتر احمد پاکتچی، سرپرست پژوهشکده دانشنامه نگاری و جمعی از آزادگان سرفراز و مؤلفان این اثر ارزشمند و ... در پژوهشکده‌ دانشنامه‌نگاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، برگزار شد.

تدوین این کتاب که با همکاری بنیاد دانشنامه‌نگاری ایران و مؤسسه پیام آزادگان انجام شده است، شامل تصاویر و اطلاعات اسیران  جنگی و آزادگان است که بر اساس اولین اردوگاهی که اسرا در آن نگهداری می‌شدند، طبقه‌بندی و از اسناد صلیب سرخ نیز در آن استفاده شده است.

دکتر احمد پاکتچی، رئیس پژوهشکده دانشنامه‌نگاری نیز طی سخنانی در رابطه با این دانشنامه اظهار کرد: باید به ابعاد گوناگون ارزش‌های دفاع مقدس و فرهنگ ایرانی اسلامی توجه داشته باشیم زیرا آنچه می‌تواند به مجموعه‌هایی مثل پژوهشگاه علوم انسانی و پژوهشکده دانشنامه‌‍‌نگاری موضوعیت دهد، همین ارزش‌هاست که می‌تواند یک حلقه وصل و پیوندی میان نهاد علم و دانشگاه و نهادهایی که در جامعه به صورت فردی و تخصصی وجود دارند باشد. ما دانشنامه‌ها را از یک منظر روابط عمومی دنیای علم تلقی می‌کنیم. دانشنامه‌ها فضایی را ایجاد می‌کنند که دنیای علم می‌تواند با نهادهای مختلف موجود در جامعه تعامل برقرار کند و طبیعتاً نهادهای متولی ارزش‌های انقلاب اسلامی یکی از جامعه‌های هدف در برقراری یک ارتباط مستمر و دائمی و ثمربخش بین نهادهای علمی هستند.

وی عنوان کرد: آزادگان برای ما یک ذخیره فرهنگی هستند. آنچه که آزادگان در دوره اسارت خود به عنوان یک فرهنگ و ارزش‌های فرهنگی ایجاد کردند، با بازگشت به ایران اسلامی برای ما ارمغان آوردند و این ذخیره‌ها برای ما ارزش زیادی دارند و شاید ما در ایران خیلی عادت به حفاظت از ذخیره‌های فرهنگی را در گذشته نداشتیم، اما این مسئله بسیار مهم است و نباید ذخیره‌ای را که با خون دل و تحمل آلام بسیار فراهم شده و ابعادی را در فرهنگ اسلامی به وجود آورده که غیر از این طریق امکان ایجاد چنین فرهنگی وجود نداشت را به سادگی نادیده گرفت. نوشتن دانشنامه‌ها و ترویج این فرهنگ و آشنا کردن نسل جدید با این فرهنگ جزء وظایفی است که بر عهده داریم و امید است این دانشنامه گامی برای آشنا کردن جامعه با این ذخیره فرهنگی و حرکت مستمری برای حفاظت از ارزش های دینی و فرهنگی باشد.


پژوهشکده دانشنامه نگاری