رزمایشهای پی در پی بنام امریکا به کام اسرائیل


1911 بازدید

رزمایشهای پی در پی بنام امریکا به کام اسرائیل

در 20اردیبهشت ماه منابع صهیونیستی از لغورزمایش دفاع شهری موسوم به نقطه تحول 8 به علت کمبود بودجه خبر دادند.این رزمایش قرار بود در ماه آینده میلادی برگزار شود تا بخش های مختلف از جمله شرکت های برق، آب ، کارخانجات پالایش و پخش نفت و پتروشیمی و دیگر مراکز آمادگی لازم را برای رویارویی با شرایط بحرانی در وضعیت جنگی بدست آورند .

این رزمایش بعد از آسیب شناسی شکست در جنگ های 33 روزه و 22 روزه در دستور کار ارتش این رژیم قرار گرفته است .خبر لغو رزمایش دفاع شهری پس از پاسخ منفی وزارت دارایی به وزارت جنگ مبنی بر تامین بودجه آن اعلام شد .این مسئله جنگ لفظی نیز بین دو وزارتخانه و مسئولان آن ایجاد کرد و در حالیکه وزارت جنگ نسبت به عواقب کاهش بودجه نظامی هشدار داد در مقابل وزارت دارایی ،وزارت جنگ را به اولویت بندی بودجه خود فراخواند و آن را به عدم مدیریت بودجه متهم کرد .

البته سخت گیری وزارت دارایی در قبال افزایش بودجه وزارت جنگ از ماهها پیش اغاز شده و آن زمانی بود که به علت وخامت اوضاع اقتصادی و معیشتی زنجیره ای از خودسوزی ها در فلسطین اشغالی به راه افتاد و مسئولان این رژیم را با توجه به فضای منطقه نسبت به ادامه این اعتراضات به وحشت انداخت.از اینرو وزارت دارایی ازآن بیم دارد که افزایش بودجه نظامی- که طبعا کاهش رفاه عمومی را به همراه خواهدداشت -زمینه را برای از سرگیری اعتراضات اجتماعی و اقتصادی فراهم کند .

با اینحال به لطف مالیات دهندگان امریکایی که در قالب کمک های سالیانه به فلسطین اشغالی سرازیر می شود ،رزمایش های نظامی رژیم صهیوینستی در دیگر بخش ها همچون دفاع موشکی کماکان ادامه دارد و در این راستا در جریان سفر چاک هیگل وزیر دفاع امریکا به فلسطین اشغالی در شصت وششمین سالروز تاسیس آن رزمایش نظامی جدید با مشارکت چهار هزار نظامی اسرائیلی و یک هزار تفنگدارآمریکایی رزمایش هایی در زمینه دفاع هوایی و رهگیری موشک ها با نام «جنیفر کبرا» آغازشد .

این رزمایش ها سناریویی را شبیه سازی می کنند که در آن رژیم صهیونیستی در معرض بمباران با هزاران موشک دارای بردهای مختلف قرار می گیرد که به طور موازی و همزمان از غزه، لبنان، سوریه و ایران ظرف چند هفته پرتاب می شوند. این رزمایشها شامل آزمایش بیشتر تجهیزات آمریکا و رژیم صهیونیستی از جمله رادارهای پیشرفته مستقر در فلسطین اشغالی می شود. دو ناوشکن آمریکایی مستقر در دریای مدیترانه نیز که در چارچوب سامانه های ضد موشکی حتس و گنبد آهنین فعالیت می کنند در این رزمایش شرکت کردند .

برای این رزمایش هجده ماه آماده سازی صورت گرفته است.با این که این رزمایش هر دو سال یکبار به منظور تلاش برای مهار کردن تنش بین تل آویو و تهران برگزار می شود اما امسال حامل سیگنال ها و پیام های متعددی برای منطقه است که بارزترین آن ها تاکید بر همکاری امنیتی بین آمریکا و اسرائیل است.

همچنین به موازات رزمایش موشکی امریکا و رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی دو رزمایش نظامی دیگر نیز در اردن برگزار شد که باز می توان از رژیم صهیونیستی به واسطه امریکا به عنوان یکی از طرف های اصلی در آن نام برد .یکی از این رزمایش هابه نام " دیدار بازها"که با مشارکت نیروهای هوایی و زمینی آمریکا و اردن برگزار شد و در جریان آن چند برنامه عملیاتی اجرا شد که شامل شلیک جنگنده های اف 16 و اف 18، رزمایش هوایی و شلیک منورها برای گمراه کردن موشک های هدایت شونده دشمن فرضی بود.

همچنین نیروهای ویژه اردن و تفنگداران دریایی آمریکا در این تمرینات مشترک، عملیات هلی برن را با استفاده از بالگرد "بلک هاوگ" با حمایت ها بالگردهای "کبرا" برای پاکسازی یکی از ساختمانها اجرا کردند. اما رزمایش دوم قرار است بامشارکت حدود 13 هزار نظامی از 24 کشور از 25 مه تا 10 ژوئن در رزمایش نظامی موسوم به«شیر شرزه» برگزار شود .

هدف از این رزمایش ، مبارزه با تروریسم و شورش و آمادگی ارتش های مختلف در توسعه توانمندی های خود برای برنامه ریزی و اجرای عملیات تخلیه ، امداد و جستجو است .ژوئن 2013، نیز 8000 نظامی از 19 کشور از جمله آمریکا ، انگلیس ، فرانسه ، ترکیه ، عربستان سعودی ،مصر و عراق در رزمایش های شیر شرزه در این کشور شرکت کردند.این رزمایش ها در ارتباط با بحران سوریه برگزار می شود و امریکا از یکسال پیش ،بیش از 1000 نظامی آمریکایی را در این کشور مستقر کرده است.

در واقع می توان از دو رزمایش قبلی میان امریکا با اردن و رژیم صهیونیستی که تقریبا به طور همزمان برگزار شدند به عنوان مقدمه رزمایش سوم ارزیابی کرد که در آن نیروهای از دیگر کشورهای عربی از جمله شورای همکاری خلیج فارس نیز شرکت دارند. این رزمایش ها نشان می دهد که امریکا در تلاش است بحران سوریه را به محملی برای تقویت روابط و همکاری های امنیتی و نظامی میان کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و رژیم صهیونیستی تبدیل کند و از این طریق بحران فلسطین را از اولویت سیاست خارجی این دسته از کشورهای عربی نیز خارج کند و از این طریق ضریب امنیت این رژیم را افزایش دهد .


قدسنا