12 غرفه برتر در نمایشگاه کتاب انتخاب می شوند
بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 10 تا20 اردیبهشت ماه 93 در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات ایرنا، ابوالفضل عربشاهی مدیر کمیته انتخاب غرفه های برتر نمایشگاه درباره آیین نامه جدید به تصویب رسیده برای انتخاب غرفه برتر گفت: بنابر آیین نامه جدید معیارهای ارزیابی، داوری و انتخاب غرفه های برتر بنا به کسب امتیازهای ایجابی و سلبی از سوی غرفه داران ملاک عمل خواهد بود.
وی افزود: غرفه ها در4 حوزه از جمله بخش ناشران داخلی (4 غرفه شامل: ناشران عمومی، کودک و نوجوان، دانشگاهی و آموزشی) بخش بین الملل ( 3 غرفه شامل: ناشران کتب عربی، انگلیسی و فرانسه) بخش نشر دیجیتال (2 غرفه امل ناشران داخلی و خارجی) و نیز 3 غرفه در حوزه حجاب و عفاف اسلامی شامل بخش داخلی، بین الملل و نشر دیجیتال خواهند بود.
عربشاهی درباره این آیین نامه جدید گفت: شیوه نامه برای نخستین بار با عنوان شیوه نامه انتخاب غرفه های برتر نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به تصویب معاون امور فرهنگی رسیده است. در هیات داوری 2 نفر به نمایندگی از تشکل های صنفی نشر کشور نیز حضور خواهند داشت.
مدیر کمیته انتخاب غرفه های برتر نمایشگاه درباره چگونگی تقدیر از غرفه های برتر گفت: تقدیر از غرفه های برتر با اهدای جوایز مادی و اعطای لوح سپاس در مراسم اختتامیه نمایشگاه به عمل خواهد آمد.
* رونمایی از تمبر نمایشگاه کتاب در مراسم افتتاحیه
مدیر کمیته روابط عمومی و اطلاع رسانی نمایشگاه کتاب از رونمایی تمبر یادبود نمایشگاه در مراسم افتتاحیه نمایشگاه خبر داد.
سید مهدی جعفری گفت: تمبر یادبود این دوره از نمایشگاه همزمان با برگزاری مراسم افتتاحیه نمایشگاه رونمایی خواهد شد.
وی افزود: مراحل آماده سازی این تمبر یادبود از بهمن سال گذشته در مکاتبه با سازمان پست و تلگراف دنبال شده است و هم اکنون کار طراحی و آماده سازی آن به پایان رسیده است. این تمبر یادبود در مراسم افتتاحیه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر مسئولان کشوری رونمایی خواهد شد.
* برگزاری نمایشگاه کتاب به تهران محدود نشود
یک نویسنده معتقد است برگزاری نمایشگاه نباید تنها به تهران محدود شود و چنانچه در شهرها و شهرستان های گوناگون نمایشگاه برگزار شود، صرفه جویی در وقت و انرژی افرادی را به دنبال خواهد داشت که برای تهیه کتاب های مورد علاقه خود مسافت طولانی را تا تهران می پیمایند.
محمدرضا ترکی درباره چگونگی استقبال مردم از نمایشگاه کتاب اظهارکرد: مخاطبان علاقمند به کتاب، قطعا به این نمایشگاه رغبت نشان می دهند. البته در این مدت باید دید با توجه به افزایش قیمت کتاب و اینکه بسیاری از ناشران به دلیل مشکلات تاکنون امکان انتشار بسیاری از آثار را نداشته اند، چه اتفاقی رخ می دهد. باید منتظر بود و دید که آن ها توانسته اند در این مدت کوتاه بر مسائلشان فائق شوند یا خیر.
وی درباره اینکه برخی ناشران امسال امکان حضور در نمایشگاه کتاب را یافته اند، یادآورشد: به نظر ناشران مهم همواره در نمایشگاه حضور پررنگی داشته اند و همین مسئله باعث ایجاد رغبت بیشتر در خوانندگان کتاب شده است. همچنین فکر می کنم با حل شدن مشکل قیمت کاغذ ناشران با فراغ بال بیشتری امکان انتشار و چاپ آثارشان را داشته باشند.
این شاعر گفت: به نظرم چنانچه بخش های مختلف نمایشگاه کتاب در طول فصل های مختلف برگزار شود، بهتر است. با استفاده از این روش از فشار ترافیک و ازدحام نمایشگاه کاسته می شود. از سوی دیگر برگزاری نمایشگاه نباید تنها به تهران محدود شود و چنانچه در شهرها و شهرستان های گوناگون در سال نمایشگاهی برگزار شود، باعث صرفه جویی در وقت و انرژی کسانی می شود که برای تهیه کتاب هایشان مسافت طولانی را تا تهران می پیمایند.
ترکی در پایان گفت: من هم مانند بیشتر نویسندگان و ناشران به رویکرد مدیران فرهنگی دولت جدید امیدوارم هستم.
ایرنا
نظرات