پایان کار نمایشگاه بیست و هفتم


1938 بازدید

پایان کار نمایشگاه بیست و هفتم

دیروز شنبه 20/2/1393 بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در حالی به پایان رسید که برگزارکنندگان از احتمال جابجایی محل نمایشگاه، دریافت ورودی از بازدیدکنندگان و فعالان حوزه نشر و از کاهش وجهه فروشگاهی نمایشگاه از سال بعد خبر می‌دادند.

پس از 11 روز سرانجام ساعت 20 دیشب، درهای مصلی بسته شد و این به معنای وداع با یکی از رویدادهای فرهنگی کشور بود؛ نمایشگاهی که چند میلیون بازدیدکننده را از نقاط مختلف کشور و حتی دیگر کشورها به تهران کشاند. امسال در نمایشگاه اتفاقات زیادی رقم خورد. مشارکت ناشران گوناگون، حضور اهل قلم با گرایشات مختلف فکری، راه اندازی سالن ترجمه معکوس برای نمایش آثار فارسی ترجمه شده به دیگر زبان ها، راه اندازی سالن تولید علم برای نمایش اسناد دست بالای علمی و راه اندازی سالن استقبال از نخبگان که پاتوقی برای اهل فرهنگ فراهم کرده بود، همه از فعالیت های مثبت نمایشگاه امسال بود.

محمد اللهیاری، معاون فرهنگی و اجرایی بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران درباره عمده تفاوت های این رویداد در دوره اخیر گفت: نمایشگاه امسال در چند حوزه گام هایی رو به جلو برداشت و همان طور که پیش تر وعده کرده بودیم، مردم این تغییرات را دیدند و پسندیدند. یکی از این تغییرات در حوزه اطلاع رسانی بود. در سال های قبل اطلاع رسانی نمایشگاه سنتی تر بود، اما امسال چند اتفاق همزمان رخ داد. در حوزه فرهنگی که در سال های قبل در حاشیه بود، دیدیم اتفاقات خوبی رخ داد و در حوزه علمی نیز شاهد ارتقای کیفیت فعالیت ها بودیم. سراهای استقبال از اندیشمندان، سالن تولید علم و سالن ترجمه امسال برای نخستین بار راه اندازی و با استقبال اهل قلم مواجه شد. مجموع این فعالیت ها باعث نزدیک تر شدن به فضای نمایشگاهی و کاسته شدن از فضای فروشگاهی گردید.

در حالی که دیروز ساعت 10 صبح طی مراسمی با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، نمایشگاه به کار خود پایان داد، از حالا نگرانی هایی درباره دوره های آینده این رویداد مهم فرهنگی در کشور وجود دارد. یکی از مهم ترین این نگرانی ها، ایجاد مکان دائمی نمایشگاه است. طی چند روز گذشته محمدباقر قالیباف، شهردار تهران و احمد مسجد جامعی، رئیس شورای شهر تهران از شهر آفتاب به عنوان مکان دائمی نمایشگاه در دوره های بعد سخن گفته اند، اما علی اکبر اشعری، مدیر باغ کتاب گفت شهر آفتاب باعث ریزش مخاطبان نمایشگاه می شود. به گفته اشعری، باغ کتاب با توجه به واقع شدن در تپه های عباس آباد می تواند محل خوبی برای برپایی نمایشگاه در دوره های آینده باشد.

امیرمسعود شهرام نیا، قائم مقام نمایشگاه هم در این باره در جمع خبرنگاران گفت: همه مسئولان مکان فعلی را مناسب این رویداد بزرگ نمی دانند، ولی برای جایگزین و راه حل، نظرات کمی متفاوت است. دوستان در شهرداری و شورای شهر گزینه شهر آفتاب را بهترین گزینه می دانند. استاندار تهران، محلی در حکیمیه تهران را پیشنهاد داده است. خود مصلی هم همواره مورد توجه است و در کنار آن مدیران باغ کتاب از آمادگی خود برای میزبانی نمایشگاه خبر داده اند. باید تا سال آینده کمیته ای به صورت جدی گزینه ها را مورد بررسی قرار دهد. این مقام مسئول درباره گرفتن وجه نقد از بازدیدکنندگان نمایشگاه گفت: این بحث بارها به شکل جدی و نیمه جدی مطرح شده و محسناتی دارد که می تواند کمک مالی برای نمایشگاه باشد و به تخصصی تر شدن نمایشگاه کمک کند. این موضوع باعث می شود تا آمار دقیقی از بازدیدکنندگان در اختیار مسئولان نمایشگاه قرار بگیرد، اما چون مصلی اقتضائات خاص خودش را دارد، این امکان امسال فراهم نشد و برای سال آینده قرار است قبل از نمایشگاه کار کارشناسی انجام بگیرد و احتمال این اتفاق وجود دارد.