علل ماندگاری انقلاب اسلامی در ایران
عللی را که رهبر انقلاب درباره ماندگاری انقلاب به آنها اشاره می کنند، می توان به پنج شاخص کلی تقسیم کرد که عبارت اند از: "اتکا به مردم"، "اتکا به ایمان و خدا"، "اتکا به عزت ملی"، "توجه به شاخص های انقلابی بودن" و "همه جانبه بودن انقلاب".
این پژوهش به بررسی، شاخص یابی و محوربندی بیانات رهبر انقلاب درباره علل ماندگاری انقلاب و دستاوردهایی که این ماندگاری را تقویت کرده است، اختصاص دارد. شاخص ها و محورهای دسته بندی شده، از بیانات رهبر معظم انقلاب در سال های 1368 تا 1396 به دست آمده است.
رهبر معظم انقلاب، ماندگاری انقلاب اسلامی را با وجود دشمنی ها (راه اندازی جنگ تحمیلی، جنگ قومیّت ها در اطراف کشور، محاصره اقتصادی، تحریم های شدید، تشکیل گروههای تکفیری در شرق و غرب کشور)، نیازمند تحلیل میدانند و با اشاره به از بین رفتن نهضت ملی، از بین رفتن نهضت مشروطه، از بین رفتن انقلاب کبیر فرانسه و از بین رفتن انقلاب شوروی تاکید می کنند که انقلاب اسلامی ایران تنها انقلابی است که با دشمنان جنگید و پیروز شد و ماند.
عللی را که رهبر انقلاب درباره ماندگاری انقلاب به آنها اشاره می کنند، می توان به پنج شاخص کلی تقسیم کرد که عبارت اند از: "اتکا به مردم"، "اتکا به ایمان و خدا"، "اتکا به عزت ملی"، "توجه به شاخص های انقلابی بودن" و "همه جانبه بودن انقلاب". هر یک از این شاخص ها نیز به محورها و زیرمحورهایی تقسیم می شود.
ترسیم آرمان ها، حرکت مؤثر، حقانیت انقلاب، تاثیر شگرف و عمیق در دلها، ادامه دار بودن شور انقلابی و تلاش سربازگونه و همگانی از دیگر نکاتی است که رهبر انقلاب مرتبط با ماندگاری انقلاب به آنها اشاره می کنند.
برخی محورهای که از شاخص "اتکا به مردم"، به دست آمده است عبارت اند از: هماهنگ بودن هدف های انقلاب با فطرت مردم، مردمی بودن انقلاب، اعطای مردمسالاری حقیقی متکی به ایمان و آشنا کردن ملت با حقوقشان.
صبر، ایمان و استقامت، حاکمیت اسلام و ارزش های دینی و معنوی، توجه به کرامت انسان، ریشه گرفتن ارزشهای انقلاب از دین و ایجاد جو قرآنی در کشور از جمله محورهایی است که زیرمجموعه شاخص " اتکا به ایمان و خدا" قرار میگیرد.
"اتکا به عزت ملی" شاخص دیگری است که از بیانات رهبر انقلاب درباره علل ماندگاری انقلاب به دست آمده است. برخی محورهایی که زیرمجموعه این شاخص قرار میگیرند عبارتاند از: نهادینه سازی استقلال و آزادی در کشور، رفع تحقیر شدگی تاریخی، ایجاد اعتماد به نفس ملی، گسترش کمی و کیفی خدمات به ملت، ایجاد انقلاب علمی و آوردن هنر و معارف میان مردم.
پایبندی به مبانی و ارزش های اساسی انقلاب، هدفگیری آرمانهای انقلاب و همّت بلند برای رسیدن به آنها، پایبندی به استقلال همهجانبه کشور و توجه به ابعاد معنوی و اخلاقی، الهی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی نیز از محورهایی هستند که در دو شاخص " توجه به شاخص های انقلابی بودن" و " همه جانبه بودن انقلاب" به آنها اشاره شده است.
متن کامل را می توانید در نشانی زیر مطالعه کنید :
https://www.iribnews.ir/files/fa/news/1396/11/21/1882528_680.pdf
واحد پژوهش خبری معاونت سیاسی صدا وسیما
نظرات