پیشنهاد میراث فرهنگی: ساختمان پلاسکو موزه آتش نشانی شود
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: به بنیاد مستضعفان و مالکان پلاسکو پیشنهاد می دهیم تا ساختمان پلاسکو به یاد آتش نشانان قهرمان، به موزه آتش نشانی تبدیل شود.
محمدحسن طالبیان افزود: اگر بنیاد مستضعفان به عنوان مالک پلاسکو و مالکان واحدها رضایت داشته و موافق باشند، در سازمان میراث فرهنگی آمادگی داریم تا در طراحی و در سایر فرایند تاسیس یک موزه آتش نشانی در این محل، اقدامات ویژه ای انجام دهیم.
وی گفت: اکنون از سرنوشت پلاک معروف سردر ساختمان پلاسکو اطلاع دقیقی نداریم که پس از آواربرداری چه سرنوشتی پیدا کرده است، اما امیدواریم درصورت موافقت با این پیشنهاد، این پلاک و سایر لوازم و اقلام باقی مانده از آتش نشانان قهرمان کشورمان به این موزه آتش نشانی یا موزه های دیگرمان انتقال یاید.
معاون میراث فرهنگی تصریح کرد: پیشنهاد ما چند وجه دارد؛ اینکه یا مجموعه آن مکان، صرفا برای موزه آتش نشان اختصاص یابد یا اینکه می شود ساخت و سازهای مورد نظر تجاری صورت گیرد و بخشی از این مکان به موزه اختصاص یابد.
طالبیان گفت: اگر این شرایط هم پذیرفته نشود، حاضریم در محل میدان حسن آباد که فاصله نزدیکی با این محل دارد هم این موزه را برپا کنیم.
ساختمان پلاسکو، بزرگترین و معروفترین بورس توزیع پوشاک بعد از بازار تهران بود. این ساختمان تجاری در ضلع شمال شرقی چهارراه استانبول تهران واقع بود و از آن بهعنوان اولین ساختمان بلندمرتبه و مدرن خاورمیانه یاد میشد. این ساختمان 17 طبقه با اسکلتِ فلزی در سال 1341 افتتاح شده بود. ساختمان پلاسکو در کنار ساختمان آلومینیوم از اولین بلندمرتبههای تهران شمرده میشد. ساختمان پلاسکو نماد تهران جدید و معماری مدرن در پایتخت و به عنوان یک نماد شاخص شهری محسوب میشد. ساختمان پلاسکو روز پنجشنبه 30 دی ماه پس از 54 سال از زمان ساخت، بر اثر آتشسوزی فرو ریخت.
ایرنا
نظرات