گذرگاه رفح در 6 ماه گذشته 96 روز بسته بود


1667 بازدید

گذرگاه رفح در 6 ماه گذشته 96 روز بسته بود

آمارهای رسمی فلسطین نشان می دهد که گذرگاه رفح در مرز نوار غزه و مصر در سال گذشته (2013) به مدت یکصد و یک روز بسته بوده است.
بگزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) بنقل از پایگاه اینترنتی قدس نت، آمارهای سالیانه ارائه شده توسط اداره عمومی امور گذرگاهها در وزارت کشور و اداره امنیت ملی در غزه نشان می دهد که گذرگاه رفح در شش ماه گذشته و از ژوئن 2013 تاکنون تنها نود و شش روز باز شد.
براساس این آمار، میزان عبور و مرور از گذرگاه رفح در سال گذشته میلادی بسیار کمتر از سال 2012 بوده و در این مدت تنها 152 هزار مورد عزیمت صورت گرفت.
گذرگاه رفح تنها گذرگاه ارتباطی نوار غزه با دنیای خارج و شریان حیات این منطقه است.  ارتش مصر پس از کودتای نظامی و برکناری "محمد مرسی" رئیس جمهور این کشور در ماه جولای، عملیات گسترده ای را علیه تونل های مرزی غزه آغاز کرده و تا به امروز بیش از 95 درصد از این تونل ها را تخریب یا منفجر کرده است که این مساله موجب تشدید مشکلات و بحران های ساکنان این منطقه تحت محاصره رژی صهیونیستی شده که از این تونل ها برای انتقال مواد غذایی، دارو و کالاهای مورد نیاز خود استفاده می کردند. در این مدت گذرگاه رفح نیز همواره بسته بوده و گاهی آن هم به طور محدود بازگشایی می شود که این مساله نیز موجب تشدید بحران های موجود در این منطقه شده و فلسطینیان ساکن در این منطقه را در معرض بحران و فاجعه ای انسانی قرار داده است.
بسته بودن متوالی گذرگاه رفح مشکلات فراوانی برای ساکنین غزه بوجود آورده است. کمبود سوخت در نتیجه محاصره غزه باعث شده است که دستگاههای بیمارستانهای غزه از کار بیافتد و برق غزه قطع شود. کمبود دارو نیز مشکلات بیماران فلسطینی را مضاعف کرده است.
رژیم صهیونیستی از سال 2007 نوار غزه را تحت محاصره کامل خود درآورده است. در این مدت صدها فلسطینی در نتیجه محاصره غزه قربانی شده اند.


قدسنا