امام خمینی(ره) ، شهاب سنگی بر گنبد سیاست جهانی بود


2099 بازدید

امام خمینی(ره) ، شهاب سنگی بر گنبد سیاست جهانی بود

شرکت کنندگان در نشست 1 روزه «میراث معنوی امام خمینی(ره)» اغلب  از چهره‌های سیاسی و فرهنگی و ادبی سرشناس روس بودند. در ابتدای این نشست مهدی سنایی سفیر کشورمان در روسیه با تشکر از دست اندرکاران برگزاری این رویداد از امام خمینی به عنوان بزرگمردی یاد کرد که با رفتار و عمل خود رویکردهای جدیدی را در حوزه ساختارهای سیاسی بنیان گذاشت.

وی با اشاره به محبوبیت روزافزون امام راحل در ایران و فراسوی مرزهای کشورمان از این ویژگی به عنوان نشانه بزرگی و عظمیت شخصیت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی نام برد.

سفیر کشورمان تصریح کرد: شکوه و بزرگی امام راحل به اندازه ای است که امروزه با وجود گذشت بیش از دو دهه از عروج ملکوتی ایشان شاهد انتشار گسترده اندیشه ها و آموزه هایشان در سطح جهانی هستیم.

در ادامه این نشست حجت الاسلام یاسر خمینی نوه امام راحل (ره) نیز در سخنانی گفت: امروزه بیش از 50 سال از قیام امام می گذرد و آن حضرت زمانی به پاخاست که حکومت شاه ظالمانه‌ترین روشها را علیه مردم مسلمان ایران به کار می‌گرفت.

وی با بیان اینکه شاه هر چه قدر که در قبال مردم ایران ستمگر بود، در مقابل حکومتهای سلطه‌گر وقت خوار و ذلیل بود، افزود: امام در چنین شرایطی در قامت یک رهبر مذهبی اقدام و بعد از تکمیل خودسازیهایش برای اصلاح جامعه قیام کرد.

سیدیاسر خمینی خاطر نشان ساخت: امام در شرایط چنبره آمریکا و انگلیس بر منابع کشور ما به پاخاست، اما بر خلاف تمامی حرکتهای انقلابی رایج در مناطق گوناگون جهان، در آن مقطع روش دیگری برای خود برگزید و در حالی که اکثر قیامهای آن دوره مسلحانه بود و قیام کنندگان با تکیه بر سلاح به دنبال تغییر ساختارهای سیاسی خود بودند و قیام مسلحانه را تنها راه دستیابی به این مهم تلقی می‌کردند، خمینی بزرگ با اتکا بر ایمان و قدرت مردم انقلاب را به پیروزی رساند.

نوه امام راحل ادامه داد: ویژگی دوم اغلب حرکتهای انقلابی آن دوره غیردینی بودنشان بود و امام در این فضا انقلابی را رهبری کردند که کاملا مذهبی و به دور از هر گونه خشونت و خونریزی بود، به طوری که حتی زمانی که میلیونها ایرانی مسلمان در خیابانهای تهران و دیگر شهرهای کشورمان تظاهرات می‌کردند و توسط عوامل رژیم شاه شهید می‌شدند، امام به درخواست برخیها مبنی بر صدور اجازه آتش زدن تانکها و خودروهای نظامی جواب رد داد و اعلام کرد که ارتشیهای ما سربازان این کشور هستند.

سید یاسر خمینی گفت: امام تا پایان عمر نیز این روش ضد خشونت را حفظ کردند و حتی در جنک تحمیلی نیز اجازه بکارگیری این گونه روشها علیه دشمن را به نظامیان ندادند.
وی از ضد استکباری و ضد استعماری بودن به عنوان یکی دیگر از ویژگی‌های مانای پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام راحل یاد کرد و اظهار داشت: امام معتقد بود که هر انسانی آزاد آفریده شده است و با اینکه رهبر شیعیان بود، هیچگاه فارغ از آزادی برای تمام ابنای بشر نبود و نماد این روحیه و نگرش را می‌توان در نامه آن حضرت به گورباچف رییس جمهور وقت شوروی سابق مشاهده کرد.

حجت اسلام یاسر خمینی ادامه داد: روزی که امام قیام را آغاز کردند در کنار شعار رهایی ایرانیان دغدغه مردم فلسطین نیز نقش پررنگی داشت و جزو شعارهای اصلی حرکت انقلابی امام راحل دفاع از حقوق فلسطینیان بود و این در حالی که است که آنان از نظر مذهبی و فرقه‌های داخل اسلام با ما تفاوت دارند.

وی افزود: امام در عین حال که به آزادی انسان ارزش فراوانی قائل بود، برای ظلم ستیزی اهمیت بیشتری می داد و به همین دلیل ایران اسلامی تاکنون هزینه‌های زیادی را برای دفاع از مردم مظلوم سراسر جهان به عنوان جزیی از آموزه‌های دینی ما پرداخت کرده است.‌

نوه امام راحل تشریح کرد: در واقع امام از همان ابتدای قیام خود رفتارهای دوگانه غرب را به طور کامل تشخیص داده بود و با روشنگری‌های خود مانع شد که ملت مسلمان ایران فریب شعارهای ظاهرفریب غرب را بخورد و امروزه بعد از گذشت آن همه سال سیاست‌های دوگانه غربی‌ها برای همه مردم جهان آشکار شده است و همه می دانند که نگاه ابزاری غرب به دین، دموکراسی و آزادی شعاری بیش نیست.

وی اظهار داشت: امروزه سیاست سلطه‌ستیزی در توسعه روابط ایران و روسیه به عنوان دو کشور همسایه و قدرتمند منطقه نیز سهم بسزایی داشته و موجب شده است که پیوندهای ویژه‌ای بین دو طرف برقرار شود و به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران مستقل و روسیه مقتدر می‌توانند بر بسیاری از مشکلات تحمیلی از سوی قدرتهای فرامنطقه‌ای فایق آیند.

وی از مساله سوریه به عنوان یکی از نمادهای این رویکرد در مناسبات رو به گسترش ایران و روسیه نام برد و گفت: هم‌افزایی دیپلماتیک ایران و روسیه سبب شد دو کشور در مقابل هجمه‌های ظالمانه گروهی تکفیری و حمایت بی‌شرمانه غربیها از بایستند و از حکومت قانونی سوریه دفاع کنند.

حجت الاسلام خمینی اضافه کرد: متاسفانه غرب امروز با تمام توان تبلیغاتی خود هجمه سنگینی را علیه دین ودیانت به ویژه اسلام تدارک دیده است و عده‌ای مزدور نیز در این میان آب به آسیاب دشمن می‌ریزند و این همان چیزی است که امام راحل در آموزه‌های خود از آن با عنوان اسلام آمریکایی یاد می‌کردند.

وی خطاب به شرکت کنندگان در این نشست گفت: کمک کنید اسلام واقعی را به جهان به ویژه جامعه روسیه عرضه کنیم و تفاوت آن را با اسلام تکفیری که امروز دنیا با آن مشکل دارد برای همگان تبیین کنیم.

پیام ماندگار امام خمینی(ره) رهایی انسان معاصر و کل بشریت است

ولادیمیر زاخاروف رییس انستیتو مطالعات دریای سیاه روسیه نیز در این نشست امام راحل را انسانی از جنس رهبران معنوی دانست که با تکیه بر آموزه‌های پیامبر عظیم الشان اسلام و امامان معصوم انقلاب بزرگی را در تاریخ معاصر رقم زد.

وی آموزش راه رهایی انسان معاصر و کل بشریت را یکی از پیامهای ماندگار اندیشه‌ها و شیوه‌های عمل خمینی کبیر برای جهان دانست و گفت: در سایه چنین طرز تفکر و جهان بینی ای امروزه اسلام تمام مرزهای جغرافیایی را در نوردیده است و در بسیاری از کشورهای جهان طرفدار دارد.

وی افزود: احیای مذهب و معنویت در جهان امروز ثمره تلا‌های انقلابی امام خمینی و یاران وی است و در مقطع کنونی جهان به سوی معنویت پیش می رود و این ثمره درختی است که امام خمینی با پیروزی انقلاب اسلامی آن را کاشت.

اندیشمند سرشناس روس با تاکید بر ضرورت تلاش برای تبیین هر چه بیشتر شخصیت امام راحل در جامعه روسیه از اراده خلل ناپذیر، جوانمردی و اخلاق و نیز سازش ناپذیری به عنوان برخی از ویژگی های شخصیتی امام یاد کرد که موجب شده است امام در تاریخ جهان معاصر جای ویژه ای داشته باشد.

زاخاروف با اشاره به جایگاه بی‌مانند امام خمینی در تاریخ ایران افزود: البته آموزه های امام خمینی از مرزهای ایران فراتر رفته است و در روسیه و بسیاری دیگر از کشورهای جهان جاری است. تلاش انقلابی امام خمینی محدود به ملت ایران نبود بلکه آن بزرگمرد با خدمات تاریخی خود به احیای روح ایمان و معنویت در جهان مادی شده کمک شایانی کرد. نامه امام خمینی به گورباچف پر از معنویت بود و اهمیت این سند از این نظر است که هر کلمه آن آکنده از روح ایمان است.

در تاریخ معاصر جهان کسی همپای امام خمینی(ره) نیست

  ویاچسلاو آلدووانیانس استاد  آکادمی ژئوپولتیک روسیه نیز در این نشست گفت: امروزه بیش از دو دهه از درگذشت امام خمینی می گذرد اما بزرگی حرکت انقلابی وی باعث شده است که شخصیتش در تاریخ جهان ماندگار شود. بزرگی شخصیت امام خمینی به اندازه ای است که در تاریخ معاصر جهان نمی توان کسی را همپای ایشان قرار داد.

متفکر روس اضافه کرد: امروزه دنیا از اندیشه‌ها و طرز تفکرهای متناقض پر شده است و در چنین فضایی آشنایی با اندیشه‌های روح بخش و معنوی امام خمینی می تواند گره گشای بسیاری از مشکلات بشریت باشد.

وی از کسب استقلال و آزادی در برابر قدرت های بزرگ، مبارزه با امپریالیسم و سنتهای ظالمانه و نیز نهادینه کردن اسلام اصیل، به عنوان برخی از شعارهای انقلاب اسلامی ایران به رهبری خمینی کبیر نام برد که افراد بسیاری را در گستره کره خاکی تحت تاثیر قرار داده است.

آلدووانیانس ادامه داد: تلاش برای تغییر ساختار حاکم بر مناسبات بین المللی از طریق واگذاری امور به مردم از دیگر دستاوردهای قیام امام خمینی در قالب پیروزی انقلاب اسلامی و برپایی جمهوری اسلامی در ایران است. در شرایطی که کسی فروپاشی رژیم تا دندان مسلح شاه تحت حمایت آمریکا را باور نمی کرد، امام خمینی با اتکا بر قدرت ایمان و معنویت و نیز حمایت توده های میلیون مردم مسلمان ایران توانست این ایده را تحقق بخشد.

آلدووانیانس از خستگی ناپذیری به عنوان یکی از ویژگیهای رهبری و شخصیتی امام راحل یاد کرد و افزود: امام خمینی در طول مبارزه خود مداوم می گفت که شاه باید برود و از این خواسته خود ذره ای عقب نشینی نکرد و در نهایت نیز این مطالبه محقق شد.

امام خمینی(ره) مانند شهاب سنگی بر گنبد سیاست جهانی فرود آمد

رجب صفروف رییس مرکز مطالعات ایران معاصر روسیه نیز در این نشست از امام راحل به عنوان شخصیتی نام برد که همانند شهاب سنگی بر گنبد سیاست جهانی فرود آمد و همه جا را روشن کرد. امام خمینی با خلاقیتی که داشت رویکرد حاکم در مناسبات بین المللی نسبت به مقوله عدالت را تغییر داد و اثبات کرد که اسلام یک سکوست که هر عضو جامعه جهانی خصوصیات اصلی آن را برای پیشرفت خود بگیرد.

وی با اشاره به باور امام راحل به اصل کرامت انسانی و شایستگی اش اضافه کرد: میراث امام خمینی نخستین سیگنال بیداری اسلامی است و در واقع این حرکت که امروز شاهد فراگیری آن در منطقه هستیم با پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام کلید خورد.

وی تشریح کرد: امروزه آمریکا در تلاش است که با ابزار اسلام (تکفیری) جهان را به وحشت بیندازد و این آخرین حربه آنان برای مدیریت ناعادلانه جامعه جهانی است که در پایان راه خود می باشد.

کارشناس روس در تبیین گستردگی آموزه های امام در سطح بین المللی اظهار داشت: امروزه سخنان گهربار امام در قلب میلیون انسان در سراسر کره خاکی نقش بسته است زیرا که وی آرام ترین انقلاب جهان را به پیروزی رساند.

وی از نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به نام روز قدس به عنوان یکی از ابتکارهای ماندگار امام در مقام رهبر دینی-سیاسی نام برد و گفت: این ایده هر سال رفتارهای ناشایست و ناعادلانه علیه فلسطینیان را برای جهانیان یادآوری می کند.

لودمیلا آودیوا شاعر و مترجم روس آثار امام خمینی نیز در این نشست از بعد ادبی امام خمینی به عنوان یکی از ابعاد شخصیتی بسیار جذاب و ارزشمند بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی یاد کرد و گفت: باید از عروس امام خمینی سپاسگزار باشیم که با حفظ و نگهداری اشعار امام فرصت آشنایی جهانیان با تراوشات شعری وی را فراهم کرد.

 آودیوا همچنین با اشاره به نامه تاریخی امام به گورباچف افزود: ادوارد شواردنادزه وزیر امور خارجه وقت شوروی سابق بعدها در کتاب خاطرات خود به اشتباهش در درک این نامه اذعان کرد.

وی ادامه داد: تامل در اشعار منتشر شده امام خمینی نشان می دهد که وی تنها یک رهبر فقهی-سیاسی نبود بلکه از منظر ادبی نیز شخصیت بزرگی بود.

لانا راوندی فدایی محقق مسائل ایران نیز در ادامه به تشریح دیدگاه های امام خمینی در خصوص جایگاه زنان در جامعه پرداخت و بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی را در این عرصه دارای اندیشه‌هایی نوین و متفاوت دانست .

در پایان این نشست حجت الاسلام سید یاسر خمینی  با اظهار شگفتی از این حد از آگاهی و شناخت از امام خمینی در بین متفکران روس اظهار داشت : من انتظار این حد از احاطه و دانش شما در خصوص حضرت امام را نداشتم . از برگزار کنندگان و سامان دهندگان این نشست سپاسگزارم و امیدوارم زمینه آشنایی هرچه بیشتر ملتهای جهان از عمق اندیشه ها و آراء امام خمینی فراهم گردد .


تسنیم