سفرنامه یک سیاح هلندی در باره ایران عصر فتحعلی‌شاه قاجار


10656 بازدید

سفرنامه یک سیاح هلندی در باره ایران عصر فتحعلی‌شاه قاجار

اداره کل فراهم آوری منابع کتابی و پیایندها به تازگی کتاب ارزشمند سفرنامه‌ هلندی مربوط به قرن ۱۹ میلادی را خریداری کرده است.

به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، کتاب «سفر به ایران در معیت سفیر کبیر روسیه در سال ۱۸۱۷» اخیراً توسط اداره کل فراهم‌آوری منابع کتابی و پیایندهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، خریداری شده است.

این اثر، شرح سفر مورتیز فون کوتز بوئه، فرزند نویسنده بزرگ آلمان، آگوست فون کوتز بوئه به همراهی سفیر کبیر روسیه، همزمان با پادشاهی فتحعلی شاه قاجار و ولیعهدی عباس میرزا به ایران است. کتاب یادشده، چاپ سربی و دارای تصاویری رنگی و سیاه و سفید است که به ارزش این اثر اضافه می‌کند.

فون کوتز بوئه و هیات همراه در تاریخ هفتم ماه مه ۱۸۱۷ از ایروان، نخجوان، جلفا، تبریز، منطقه ترکمانچای و زنجان عبور کردند.

یکی از مهمترین وقایع این سفرنامه، جلسه مناظره بین فون کوتز بوئه و میرزا عبدالوهاب وزیر، ملقب به معتمد الدوله (متخلص به نشاط) در موضوع علم نجوم و منجمی است. شرح آداب و رسوم ایرانی، توصیف خرابه قلعه دختر بران (قافلانکوه) و قصر سلطانیه، کاروانسرای سرچم، مسجد سلطانیه و مقبره حسین کاشی بازار تبریز و باغ اوجان و باغ عباس میرزا در تبریز، چگونگی پوشاک زنان و مردان ایران، جواهرات سلطنتی، معماری و خانه سازی طبقات اجتماعی و وسائل و تجهیزات نظامی از دیگر مطالب این سفرنامه است.

در خبر ارسالی به مبلغی که برای خرید این نسخه نفیس پرداخت شده، اشاره‌ای نشده است.


خبرگزاری مهر