روایت مظلومیت دزفول در «منظومه شهر من»


1779 بازدید

 در ادبیات دفاع مقدس گاه شهرهای مختلف دستمایه و موضوع محوری اشعار و داستان‌ها قرار می گیرند. دزفول نیز به دلیل مقاومت جانانه مردمانش در برابر دژخیمان بعث به «شهر نمونه مقاومت» ملقب و از آن پس موضوع بسیاری از آثاری قرار گرفت که هدف از تألیف و انتشار آنها مقاومت مردم در سال‌های دفاع مقدس بود.

«منظومه شهر من» جدیدترین کتاب محمدرضا سنگری است که با محوریت شهر دزفول و مظلومیت مردم این شهر طی سال‌های دفاع مقدس است که به تازگی از سوی انتشارات فصل پنجم منتشر شده است. این کتاب یکی از جدیدترین عناوین منتشر و رونمایی شده با موضوع این شهر است که چندی پیش همزمان با روز چهارم خرداد، روز «مقاومت دزفول» رونمایی شد.

 شعرهای این کتاب در قالب نیمایی سروده شده‌اند و در آن شاعر به خوبی توانسته است تاریخ و تمدن با عظمت، ویژگی‌های طبیعی و آب و هوایی، وجود شخصیت‌های برجسته علمی و دینی، آثار باستانی، جایگاه جغرافیایی، محصولات کشاورزی و مراسم مذهبی ویژه به خصوص مراسم دهه محرم و تاسوعا و عاشورای حسینی و فداکاری مردم دزفول را در طول هشت

سال دفاع مقدس به زبان شعر به تصویر بکشد.

 

محمدرضا سنگری که خود از فرزندان دزفول است این کتاب را به همه‌ مردم دزفول به خصوص دو هزار و 600 شهید این شهر تقدیم کرده است. سروده ذیل نمونه‌ای از اشعار مندرج در این عنوان است:

«عجب شهری است شهر من

شکیبش کوه،

نصیبش گرچه خون، اندوه

شبش گرچه شب بی شک

الف، موشک!

***

سلام ای شهر

سلام ای عشق

سلام ای منزل پرواز و پروانه

سلام ای خواستگاه و خوابگاه عاشقان پاک

سلام ای خاک

                 سلام ای شهر

                                   ای دزفول!»


تسنیم