همرزم نواب صفوی: اگر نواب نبود نفت ملی نمیشد
یکی از همرزمان شهید نواب صفوی گفت: این شهید بزرگوار با دفاع از ولایت شیعی و نهضت ملی شدن صنعت نفت توانست معادلات استعمار و استبداد را بر هم بزند.
حجتالاسلام طباطبایی در پنجاه و ششمین یادواره مجاهد شهید سیدمجتبی نواب صفوی با بیان اینکه در بیان وقایع تاریخی باید اصل صداقت و دقت رعایت شود، تا به حقیقت آن واقعه یا شخصیت تاریخی خدشهای وارد نشود، اظهار داشت: درباره شهید والامقام سیدمجتبی نواب صفوی بسیار خاطرات شیرین و ماندگار وجود دارد.
وی افزود: من از طریق بیانات آیتالله سعیدی با شهید سید مجتبی نواب صفوی آشنا شدم و معتقدم مجاهدتهای علمی او که در مدت عمر کوتاهش در حوزههای نجف، قم، اصفهان و مشهد انجام داده، موجب موفقیتش شد.
وی با اشاره به درجات علمی شهید نواب صفوی خاطرنشان کرد: در دورانی که مشهد از نظر ادبیات حوزوی در سطح بالایی قرار داشت، مدتی را در آنجا تحصیل کرد؛ شهید نواب صفوی دارای بینش سیاسی عمیق و درک بالایی از مسائل بود و در دورانی که روشنفکران با نفوذ به حلقههای روحانیت سعی در آلوده کردن آنها داشتند، وی آلوده به این مسائل نشد.
طباطبایی با بیان خاطراتی از میرزا احمد کفایی که با سناتورها در رفت و آمد بوده است، گفت: وکلای مشهد که در آن زمان 3 نفر بودند به منزل کفایی میآمدند و من آنجا حضور داشتم و نواب صفوی که آن چنان دارای زهد و تقوا بود، آن روز شیفته و وابسته و روشنفکران آلوده نشد. وی تالیف کتاب حکومت اسلامی شهید نواب را به دلیل تبلور علمی و بینش سیاسی او مهم دانست و تصریح کرد: نواب چهره علمی و رهبر سیاسی برجستهای بود که هر چند امکانات زیادی نداشت، اما توانست کتاب حکومت اسلامی را تالیف کند و ای کاش نواب صفوی آنقدر عمر میکرد که میتوانست در انقلاب اسلامی و در خدمت امام خمینی(ره) حضور داشته باشد.
طباطبایی تفکر مکتب ایرانی را یک تفکر انحرافی خواند و گفت: تفکر مکتب ایرانی قصد تحتالشعاع قرار دادن اسلام را دارد و لذا باید از این اندیشه ترسید، در حالی که گروههایی همچون فدائیان اسلام میخواهند جوانان متدین و ارزشمند به عنوان خادمی در مسیر ولایت قرار گیرند.
وی با اشاره به واقعه کربلا و حماسه زینب کبری(س) گفت: حرکت زینب(س) مکمل، متمم و مبین قیام اباعبداللهالحسین(ع) است که نواب صفوی با تلاشهای خود این هنر زینبگونه را داشت که هر سخنی را به جایش بیان کند و به خاطر دارم که شهید نواب صفوی روزی در حرم امامرضا (ع) همانند زینب کبری(س) سخنرانی میکرد و میدانست که چه چیزی را بیان کند.
طباطبایی در پایان سخنان خود با اشاره به سخن امام خمینی(ره) که زنده نگهداشتن و برپایی مجالس عزاداری سید الشهدا(ع) سبب بقای اسلام میشود، اظهار داشت: برخی روشنفکرنماها در تلاشند تا به اصل عزاداری امام حسین(ع) خدشه وارد کنند و مشابه این اتفاق برای اولین بار در سال 38 افتاد و با درایت امام خمینی(ره) این توطئه خنثی شد و ایشان تاکید کردند که عزاداریهای سالار شهیدان در احیای اسلام نقش اساسی دارد.
وی تاکید کرد: سبک قدیم این عزاداریها را باید زنده نگه داریم و این عزاداریها در دین اسلام دارای نقش بالایی هستند.
در ادامه این مراسم سیدمحمود میردامادی با اشاره به اینکه شهادت سیدمجتبی نواب صفوی و یارانش توسط لشکر 1 و 2 زرهی رژیم طاغوت انجام شد، گفت: مسجد امام حسین(ع) تهران به عنوان پایگاه این مهد بزرگ به شمار میرفت، چرا که وی در اندیشه حکومت اسلامی بود و از این رو مداخله در سیاست برای فدائیان اسلام امری اجتنابناپذیر محسوب میشد.
وی در ادامه افزود: شهید نواب صفوی در راه مبارزه با تفکر احمد کسروی، جنبش شیعی و گروه فدائیان اسلام را شکل داد که با استبداد و استعمار خارجی در طول 10 سال فعالیت سیاسی و انقلابی به مبارزه برخاست.
همرزم شهید نواب صفوی یادآور شد: این شهید بزرگوار با دفاع از ولایت شیعی و نهضت ملی شدن صنعت نفت توانست معادلات استعمار و استبداد را بر هم زند و اگر به اسناد انقلاب اسلامی مراجعه کنیم میتوان متوجه شد که اگر نواب نبود نفت هم ملی نمیشد، چرا که ملیگراها دنبال اسلام و مکتب نبودند بلکه دنبال تشکیل حکومت بودند. وی در ادامه افزود: نواب صفوی کتابی را با نظر متخصصان اسلامشناس در سال 1329 نوشت که در آن برای تمامی وزارتخانهها، حوزه علمیه و حتی ستاد مشترک ارتش برنامه داده است.
میردامادی خاطرنشان کرد: دشمن برای تهاجم به مکتب و ولایت توحیدی یک لحظه آرام نمیگیرد و باید یادآور شویم که آغاز سرنوشت انقلاب اسلامی در دهه 40 به جهت بقایای فدائیان اسلامی بود که مشتاقانه در کنار امام خمینی(ره) و ولایت فقیه خود ایستادند، هرچند هیئت موتلفه اسلامی که بازماندگان فدائیان اسلام هستند، نقش مهمی را در این راه ایفا کردند.
خبرگزاری فارس
نظرات