19 اسفند 1392
"جاسوسی" ابزاری برای حفظ هژمونی آمریکا بر فناوری اطلاعات است
دکتر "تیلو وایچرت" رئیس مرکز حفاظت از دادههای خصوصی شلسویگ هولشتاین آلمان (ULD) در گفتوگو با خبرنگار بینالملل خبرگزاری تسنیم، با اشاره به مسئله جاسوسیهای گسترده آژانس امنیت ملی آمریکا، تصریح کرد: این افشاگریها همه را بهصورت مستقیم و غیرمستقیم درگیر خود کرده است، از آژانس امنیت ملی آمریکا و دولت این کشور گرفته تا عرصه سیاست بینالمللی، کاربران اینترنتی و دنیای مجازی؛ آگاهیها از جاسوسیهای اطلاعاتی آمریکا بهناچار به افزایش هوشیاری ما در زمینه حفاظت از دادههای شخصی و اقدامات و احتیاطهای امنیتی در این راستا منجر میشود.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش "آیا جاسوسیهای گسترده آژانس امنیت ملی آمریکا حمله به حقوق بشر و نقض قوانین بین المللی است؟" گفت: در نوامبر سال 2013 سازمان ملل در یک قطعنامه این مسئله را بهدرستی آشکار کرد که این جاسوسیها نقض حقوق بشر است. همچنین این جاسوسیها قوانین حمایت از حقوق اساسی منشور اروپایی و همچنین قوانین اساسی خاصه حق برخورداری از استقلال فردی اطلاعاتی را نقض و اعتماد به سیستمهای فنآوری اطلاعات و ارتباط از راه دور را از بین برد.
دکتر "وایچرت" در ادامه در پاسخ به این پرسش "آیا شما از وسعت جاسوسیهای آمریکا در دنیا شگفتزده نشدید؟" گفت: واقعاً نه، ما مدتها میدانستیم که امکان چنین اقدامات جاسوسی وجود دارد هرچند که ما آگاهی دقیقی از کیفیت و کمیت این جاسوسیها نداشتیم. در حال حاضر ما یقیناً اطلاعات و آگاهیهای بیشتری در این باره داریم.
این کارشناس آلمانی در ادامه درباره این مسئله "تا چهاندازه واقعبینانه است که دولت آلمان از این جاسوسیها هیچ اطلاعی نداشته است؟" گفت: اینکه دولت از این مسئله آگاهی داشته است یا نه، تنها حدس و گمانهای صرفی است که میتوان زد و بستگی به اعضای دولت دارد. اما طبیعتاً سازمانهای امنیتی آلمانی از این مسئله آگاهی داشتهاند.
رئیس این مؤسسه آلمانی در ادامه در پاسخ به این پرسش "چرا آلمان مورد هدف جاسوسیهای آمریکا است؟" گفت: آلمان تنها یکی از اهداف متعدد آمریکا در این زمینه است. بهدلیل اهمیت سیاسی و اقتصادی آلمان این میزان جاسوسی از کشور ما جای غافلگیری ندارد.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش "آمریکا اینگونه اقدامات جاسوسی خود را بهعنوان ابزاری برای مبارزه با ترور توجیه میکند، نظر شما در این باره چیست؟" گفت: مقامات و سازمانهای آمریکایی بهصراحت به این مسئله اعتراف کردهاند که اقدامات نظارتی آنها بر اینترنت همچنین بهمنظور جاسوسیهای اقتصادی و سیاسی هم بوده است. در اصل این اقدام آمریکا بهصورت خاص برای بالا بردن هژمونی سیاسی و اقتصادی ایالات متحده در بخش فناوری اطلاعات کاربرد داشته است.
رئیس مرکز حفاظت از دادههای خصوصی شلسویگ هولشتاین آلمان در پاسخ به این پرسش "حالا اتحایه اروپا و آلمان چه اقداماتی را برای مقابله و حفاظت از دادههای شخصی در برابر جاسوسیهای آمریکا باید انجام دهند"، اظهار داشت که مطالعات مرکزULD در افشاگریهای ادوارد اسنودن اطلاعات مهمی را میبیند که دلیلی برای جهتگیری دوباره در زمینه حفاظت از دادههای فردی و سیاستهای حفظ حریم خصوصی است.
دکتر "وایچرت" در این رابطه همچنین اظهار داشته است که حفاظت از دادههای شخصی در حال حاضر مهمتر از گذشته است و بر تقویت فشارهای قانونی، دیپلماتیک، اقتصادی و سیاسی برای مقابله با جاسوسیهای آمریکا تأکید کرد. بهباور وی برای حرکت در این راستا لازم است که اتحادیه اروپا اقدامات زیر را در پیش بگیرد:
- ایجاد شفافیت در تمام فعالیتهای اطلاعاتی در اینترنت در برابر عموم و نه پشت درهای بسته.
- اعلام رسمی اصول یک لنگرگاه امن اطلاعاتی از طرف کمیسیون اروپایی.
- زیر سؤال بردن قراردادهای مبادله اطلاعات بهمنظور اهداف امنیتی با آمریکا.
- توقف مذاکرات قرارداد تجارت آزاد بین اتحادیه اروپا و آمریکا تا زمانی که ایالات متحده این آمادگی را اعلام کند که به وعدههای خود برای حفظ حریم خصوصی و دادههای شخصی پایبند است.
- تصمیم گیریهای بهموقع درباره قوانین عمومی حفاظت از دادههای شخصی توسط کمیسیون اروپایی و پارلمان این اتحادیه و بدون در نظر گرفتن پیشنهادات لابیهای اطلاعاتی آمریکایی.
- اقدام قانونی علیه انگلیس در دادگاه اروپایی و دادگاه حقوق بشر این اتحادیه بهدلیل نقض منشور حقوق اساسی و کنوانسیون حقوق بشر اروپایی از طرف این کشور در سایه جاسوسیها.
- اقدام قانونی و مجازات علیه تمام مسئولان جاسوسیهای گسترده علیه شهروندان و کشورها.
- اخذ مجوز ورود به اتحادیه اروپا برای ادوارد اسنودن همراه با اعطای مصونیت قضایی به وی.
این کارشناس آلمانی در بخش پایانی این گفتوگو، "ادوارد اسنودن" را بهعنوان یک قهرمان ستوده گفت: بدون شک اسنودن توسط آمریکا تحت تعقیب و مجازات سیاسی قرار خواهد گرفت. از طرفی وی بدون شک یک افشاگر مهم است که موجب شد ما بدانیم سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی با اینترنت و با آزادی دیجیتالی ما چه کردهاند. من از هفت ماه پیش خواستار حمایت و پناهندگی اسنودن در اروپا شدهام. نیاز به چنین اقدامی امروز ضروریتر از همیشه است.
گفتوگو: زکیه شریعتمدار تهرانی
تسنیم